Вашата оценка 0 от 0 гласа

Белите нощи в Санкт Петербург и Москва - 07.07.2017

София - Санкт Петербург - Москва - София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 2186.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1  София – Санкт Петербург

Отпътуване от летище София в  12:30 часа с полет до Москва с а/к Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35. След кратък престой в 17:15 следва полет Москва – Санкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 18:35 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в  хотел 4*. Нощувка.
 
Ден 2 Санкт Петербург

Закуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, като по време на екскурзията ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата и известни булеварди на Петербург - Невский проспект, център на социалния и културен живот на града, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски, Казанската катедрала, храмът „Възнесение Христово“ и др.
Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Докато преминаваме през изящно декорираните коридори на Двореца, пред вас се разкрива и цялата история на загадъчното убийство на Распутин. Нощувка.
 
Ден 3 Санкт Петербург

Закуска. Автобусна екскурзия до Царское село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най - впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок,  забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и  парка на двореца.
Следобед продължаваме с обзорна екскурзия в Ермитажа  - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”, „Стария” и „Новия Ермитаж”. В колекцията на музея има само оригинали.  Нощувка.
 
 Ден 4 Санкт Петербург

Закуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец– извънградската лятна резиденция на Петър Първи, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург.
По желание – вечеря в традиционен ресторант с фолклорна програма – 40 евро. Нощувка.
 
Ден 5 Санкт Петербург - Москва

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак САПСАН за Москва /около 4 часа/. Настаняване в хотел 4*. Следва да се запознаем със забележителностите на града на борда на корабче по река Москва. Разходката продължава около час и половина и е атрактивен начин за разглеждане на забързаната руска столица. Ще имаме погле върху историческия център - Кремъл, Покровския събор, Парка на Културата, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, др. Нощувка.
 
Ден 6 Москва

Закуска. Туристическа обиколка на Москва. Руската столица впечатлява с внушителните си сгради, разнообразието от цветове и колорита на своите жители. Москва е най-скъпият град в света, но това не спира потока от хиляди туристи от цял свят, които искат да се насладят на разкоша му. Ще видите най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва - Червения площад, Манежния площад, Московския държавен университет, Болшой театър,  възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център.
Следва обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“. Нощувка.
 
Ден 7 Москва

Закуска. Днес ни очаква посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 10 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Една от емблематичните творби е потрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнат от угризения след като е убил собствения си син. Третяковската галерия сама по себе си е  красива сграда - национален дворец на изкуството. Фасадата напомня за руските народни приказки и е дело на известния руски художник Виктор Васнецов. Следобедът остава свободен за шопинг в последния момент. Нощувка.
 
 
Ден 8 Москва - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20 часа от Москва, кацане в София в 11:35 часа.
  • Самолетен билет София – Санкт Петербург – Москва – София
  • Летищни такси
  • 4 нощувки със закуска в хотел 4* в Санкт Петербург
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Билет за високоскоростния влак Сапсан
  • Описаните екскурзии по прорамата;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Водач на български език по време на цялото пътуване;
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове;
     
Дата Настаняване в двойна стая Единично настаняване
07.07.2017 2186 лева 2600 лева
 
  • Туристическа виза за Русия и такса за обслужване на Визовия център -  от 119 лева -  срок за издаване минимум 14 календарни дни /необходим е задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България/
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70г. – 20 лева
  • Вечеря в традиционен руски ресторант „Демидов“ – 40 евро
  • Разходи от личен характер;

Примерни хотели по програмата:

Санкт Петербург – Москва 4*

Москва – Izmailova Delta 4*
 

Условия и Забележки:

 

  • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
  • Офертата важи за група от 25 човека.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

 

 

 




Оферта № Е179


Други екскурзии Русия
Календар
Април 2024Май 2024Юни 2024Юли 2024Август 2024Септември 2024Октомври 2024Ноември 2024Декември 2024Януари 2025Февруари 2025Март 2025
Специални оферти
България
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах