Екскурзия до Китай и Хонг Конг

София - Доха - Хонг Конг - Шанхай - Жужияожияо - Шанхай - Лоян - Шао Лин - Сиян - Пекин - Доха - София
13 дни / 10 нощувки
Цена от: 4273.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Ден 1  София

Полет от София с АК”Qatar Airways” в 20.15ч. Кацане в Доха в 00.55ч.

Ден 2  Хонг Конг

Полет от Доха в 03.20 и кацане в удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова в 16.05ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside 4* или подобен. Свободно време за разходка на намиращия се наблизо „Ladies market”, след което вечеря и нощувка.

Ден 3  Хонг Конг

Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг.Вечеря и нощувка.

Ден 4  Хонг Конг - Шанхай

Закуска, напускане на хотела. Панорамна обиколка на Хонк Конг започваща с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар.Следва разглеждане на храма „ Wong Tai Sin”, парка „Kowloon и известния „Ladies Market” . След обиколката трансфер до международното летище в Хонк Конг за полет до Шанхай. Пристигане и посрещане от фирмата-партньор. Вечеря и настаняване в хотел “Zhongxiang hotel Shanghai” или подобен.

Ден 5  Шанхай

Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка.

Ден 6  Шанхай - Жужияожияо

Закуска. Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Допълнителна екскурзия в Шанхай: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева).

Ден 7  Шанхай - Лоян - Шао Лин

Закуска. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Пристигане в Лоян и отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. в хотел Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 8 Лоян - Сиян

Закуска. Посещение на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата в Сиян и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Skytel Xi’an  или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 9  Сиян

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка. 

Ден 10  Сиян - Пекин

Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин, вечеря и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel или подобен. Нощувка

Ден 11  Пекин

Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря и нощувка.

Ден 12  Пекин

Закуска и освбождаване на хотела. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Вечеря и нощувка. Вечеря
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева).

Ден 13  Пекин - Доха

Трансфер до международното летище в Пекин за полет до Доха в 01:50ч с АК „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 05:45ч, след което полет за София в 14:15ч. Кацане в София 19:15ч.

 • самолетен билет с АК” Qatar Airways” София - Доха - Хонг Конг; Пекин – Доха – София с летищни такси
 • самолетен билет Шанхай  - Хонг Конг
 • 10 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel Или подобен ), 2 н. в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), ,1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) ,3 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ), 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти ( с изключение на ден 5 ) с включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • Трансфер Шанхай – Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян – Сиян с влак стрела
 • Трансфер Сиян – Пекин с влак стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач който ще придружава групата през цялото време


 
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
10.10.2017 4273лв 4890лв 4254лв
 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туристи).
 • разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 30 евро/59 лв на човек (при минумум 10 записани туристи).
 • посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туристи).
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 155 лв.в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” - застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

Полетно разписание:

10.10 QR 226 София 20:15 – Доха 00:55

11.10 QR 020 Доха 03:20 – Хонк Конг 16:05

22.10 QR 895 Пекин 01:50 – Доха 05:45

22.10 QR 225 Доха 14:15 – София 19:15

 

Допълнителна информация:

 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,85 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 75 USD на човек


Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1800 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.


Срокове за анулации и неустойки:

 • до 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • от 59 работни дни до 40 дни – 1800 лв
 • от 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!

· От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане.
Оферта № Е604


Други екскурзии Китай
Календар
Декември 2017Януари 2018Февруари 2018Март 2018Април 2018Май 2018Юни 2018Юли 2018Август 2018Септември 2018Октомври 2018Ноември 2018
Любопитно
13 Ноември2017 г.
Нова задължителна "такса престой" за всички хотели в Гърция от 01.01.2018г.
Бихме желали да Ви уведомим, че от 01.01.2018 г. в Гърция влиза в сила нова и задължителна "такса престой" за всички хотели, апартаменти и с...
24 Октомври2017 г.
От 29 октомври 2017 г. авиокомпания "Wizz Air" въвежда нови условия за багаж за всички свои полети.
От 29 октомври 2017 г. авиокомпания "Wizz Air" въвежда нови условия за багаж за всички свои полети. Всеки пътник ще има право на 1 брой р...
01 Октомври2017 г.
Коледни базари 2017г.
Коледни базари- Коледа наближава, време е да помислим за това. Коледните базари си имат свой стил, традиция и разнообразие, като примамват с различни ...