Крит Лято 2017, самолетна програма от София със 7 нощувки

о-в Крит, Гърция
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 473.31 лв.
Ако искате да видите всички дати по тази програма, моля натиснете върху хотели и там на избрания от Вас хотел ще видите дати и цени
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Хотели
Ден 1
 
Директен чартърен полет София - Ираклион. Трансфер до избрания хотел. Нощувка.

Ден 2-7
 
Закуска. По желание допълнителна екскурзия или свободно време. Нощувка.

Ден 8
 
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Директен чартърен полет Ираклион - София.

 

Полетно разписание:
 

Полети на дати: 20.05.2017; 27.05.2017; 03.06.2017; 10.06.2017; 17.06.2017; 24.06.2017

 

 

Заминаване в ден събота София  - Ираклион FB 8799  / 11:30 - 13:00

Връщане в ден събота Ираклион - София FB 8880  / 13:50 - 15:20


 
 

Връщане на дата: 01.07.2017

 

 

Връщане в ден събота Ираклион - София FB 8880  / 17:00 - 18:30


 

Полет на дата: 26.08.2017

 

 

Заминаване в ден събота София  - Ираклион FB 8799  / 06:55 - 08:25

Връщане в ден събота  Ираклион - София FB 8880  / 09:15 - 10:45


 

Полет на дата: 02.09.2017

 

 

Заминаване в ден събота София  - Ираклион FB 8799  / 19:00 - 20:30

Връщане в ден събота Ираклион - София FB 8880  / 21:20 - 22:50


 

Полети на дати: 09.09.2017; 16.09.2017; 23.09.2017; 30.09.2017; 07.10.2017

 

 

Заминаване в ден събота София  - Ираклион FB 8799  / 16:10 - 17:40

Връщане в ден събота Ираклион - София FB 8880  / 18:30 - 20:00


 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА: 

Авиокомпания: "Bulgaria Air"
Тип самолет: E 90
Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. "Брюксел" № 1

 
 
 • самолетен билет за директен чартърен полет София - Ираклион - София
 • летищни такси (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси - 70 евро на човек)
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • 7 нощувки в избрания хотел и на съответната база
 • Медицинска застраховка на ЗК Алианц с покритие 5000 евро, с асистанс.

 
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер
 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата. Виж заабележка най- долу.
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.
Допълнителни екскурзии:
 
Критска вечер в Анополис - Нощи с боговете - Предстои ви нощ изпълнена с много приключения, сред буйната култура на критяните и вековните гръцки традиции. Вечерните празненства започват с прочутата гръцка гостоприемност, в която ще се убедете сами. А след като опитате от „свещената“ гръцка ракия, сервирана с уникални мезета, със сигурност ще се отпуснете и насладите на една незабравима, изключителна вечер. Анополис ще ви покори. Очакват ви много танци, музика, вкусна храна и пивко вино. Грандиозното музикално и танцовалано шоу ще ви пренесе назад в миналото, от минойските времена до критската традиция, през гръцките олимпийски богове, до модерната Гърция на Зорбас гъркът. Това е най-голямата постановка на острова с повече от 22-ма актьори и музика на живо. Шоу, което непременно трябва да видите!

Остров Грамвуса - Грамвуса е уникален пустинен остров, състоящ се от остри камъни и стръмни скали. По време на екскурзията се посещават синята лагуна Балос, вековната крепост Грамвуса (Смирна), манастири и църкви. Очаква ви естествената красота на средиземно море, комбинирана с екзотични растения и редки видове животни. Остров Грамвуса, все още пази легендата за скритото пиратско съкровище, на върха му се издига венецианска крепост, от която се откриват невероятни панорамни гледки. Ще имате възможност да поплувате в чистите води на кристалната лагуна, както са го правили принц Чарлс и принцеса Даяна по време на медения си месец.
Самария - Казват, че който не е видял каньона Самария, все едно не е бил на о-в Крит. Мястото има особено излъчване, дива и непокътната природа. Според легендата е била сътворена от титаните. В селцето Агия Румели, където се намират останките на древния град Тира, ще можете да хапнете или да се потопите във водите на Либийско море. Тази екскурзия изисква добри физически умения (не се препоръчва за хора с подвижни проблеми, проблеми със сърцето или кръвообръщението). Не забравяйте да си вземете удобни обувки за ходене, вода (в бутилка за многократна употреба, за да може да я пълните по време на пътя) и слънцезащитен крем.
Кносос - Дворецът в Кносос на остров Крит е най-големият археологически обект от времето на минойската цивилизация с площ от над 20 000 м2. На това място се е родил Минос - великият цар на Крит, тук се намира прочутият лабиринт на Монотавъра, тук ще откриете повече от 100 гигантски делви, използвани за складирането на продукти, великолепни стенописи и множество легенди. Следва свободно време в столицата Ираклион за разходки и шопинг.

Елунда – о. Спиналонга и Агиос Николаос - Екскурзията започва от пристанището на Елунда – някога малко рибарско селце, а сега луксозен курорт. С корабче туристите прекосяват живописния залив Мирабело и достигат до малкия остров Спиналонга. През 1579 г. венецианците са построили тук непревземаема крепост, която в течение на векове е защитавала жителите на острова от завоеватели и пиратски набези, а до средата на 20-ти век островът се е ползвал за заточение на болни от проказа. Следва свободно време за плаж и вкусен обяд на безлюден остров. Екскурзията приключва с посещение на градчето Агиос Николаос, разположено на брега на красивия залив Мирабело. В центъра на града има езеро, което е обградено с очарователни малки кафенета и бутици и е обект на множество легенди. Според една от тях богинята Атина го е използвала за да се къпе. Друга легенда твърди, че това красиво езеро е бездънно.

Западен исторически Крит (Аркади – Ханя – Аргиополи) - Посещение на прочутия мъжки манастир Аркади, който става безмълвен свидетел на трагичните събития от 1866 г., по време на критското въстание. Следва свободно време за разходки в Ханя - един от най-красивите градове на остров Крит. Можете да изпиете чаша ароматно гръцко кафе сгушени в тесни живописни улички в старата част града. След това се насочваме на запад, към селцето Курнас, където ще посетим единственото сладководно езеро на о. Крит. Следващата спирка и обяд е в пищната и зелена околност на селцето Аргируполи, където ще се насладите на критската кухня, сред прекрасни малки водопади и древен параклис.

Условия за ранно записване:
 
Цените са с включени отстъпки за ранно записване и са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.
В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия:
 
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно и за него се заплаща по-малко.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация за такава и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
В деня на пристигане преди 14:00 ч. и в деня на напускане след 12:00 ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 4 нощувки се ползват 4 закуски, 4 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.

Условия за пътуване:
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 80 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване с изключение на резервации направени по ранно записване
Нeобходими докъменти за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта.
Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители
Визов режим: няма изисквания за визи
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Алианц България".
Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу и тя е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога са направени те. Ако има такова изменение, информация за стойността му се публикувана 20 дни преди датата на съответния полет и тази информация се предава на клиентите за този полет и те могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди отпътуването в агенцията, където са направили резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/.
Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Ираклион: 600 долара на тон.
Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1) / брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София - Ираклион /X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Ираклион - София/.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:
ANTINOOS HOTEL 2*
Гърция, о-в Крит
от 283.00 EUR
GORTYNA HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 295.00 EUR
ROXANI HOTEL 2*
Гърция, о-в Крит
от 297.00 EUR
IRO HOTEL 2*
Гърция, о-в Крит
от 302.00 EUR
OCEANIS HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 306.00 EUR
DIMITRA HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 314.00 EUR
MARIRENA HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 328.00 EUR
LEFKONIKO BAY 3*
Гърция, о-в Крит
от 330.00 EUR
BOMO CLUB AMNISSOS RESIDENCE 3*
Гърция, о-в Крит
от 334.00 EUR
CENTRAL HERSONISSOS 3*
Гърция, о-в Крит
от 334.00 EUR
KLIO APART HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 335.00 EUR
LEFKONIKO BEACH 3*
Гърция, о-в Крит
от 342.00 EUR
KAISSA BEACH HOTEL APARTMENTS 3*
Гърция, о-в Крит
от 342.00 EUR
SEAFRONT APARTMENTS 3*
Гърция, о-в Крит
от 345.00 EUR
ERATO HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 350.00 EUR
TRITON HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 355.00 EUR
MARILISA HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 357.00 EUR
SUNSET BEACH 3*
Гърция, о-в Крит
от 357.00 EUR
JO-AN BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 361.00 EUR
DESPO HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 365.00 EUR
PALMERA BEACH HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 371.00 EUR
KALIA BEACH HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 385.00 EUR
GOUVES MAYA RESORT 3+*
Гърция, о-в Крит
от 385.00 EUR
MAYA BEACH HOTEL GOUVES 3*+
Гърция, о-в Крит
от 385.00 EUR
DIOGENIS PALACE 3*
Гърция, о-в Крит
от 389.00 EUR
PELA MARIA 3*
Гърция, о-в Крит
от 389.00 EUR
SEMIRAMIS VILLAGE 4*
Гърция, о-в Крит
от 397.00 EUR
HERONISSOS HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 402.00 EUR
PORTO VILLAGE 3+
Гърция, о-в Крит
от 403.00 EUR
ELOUNDA RESIDENCE & WATER PARK 4*
Гърция, о-в Крит
от 404.00 EUR
CRETA VERANO 3*
Гърция, о-в Крит
от 404.00 EUR
BOMO CLUB KRINI BEACH 3*+
Гърция, о-в Крит
от 404.00 EUR
KYKNOS BEACH HOTEL & BUNGALOWS 4*
Гърция, о-в Крит
от 404.00 EUR
AQUA SUN VILLAGE 3+*
Гърция, о-в Крит
от 408.00 EUR
KONI VILLAGE 3*
Гърция, о-в Крит
от 408.00 EUR
ELOUNDA ILION HOTEL BOUNGALOWS 4*
Гърция, о-в Крит
от 409.00 EUR
CLUB LYDA 3*
Гърция, о-в Крит
от 410.00 EUR
IBEROSTAR CRETA PANORAMA & MARE 4*
Гърция, о-в Крит
от 412.00 EUR
CRETA RESIDENCE 3*
Гърция, о-в Крит
от 420.00 EUR
KALYPSO HOTEL MALIA 3*+
Гърция, о-в Крит
от 422.00 EUR
BALI BEACH & BALI VILLAGE 3+*
Гърция, о-в Крит
от 424.00 EUR
ERI BEACH & VILLAGE 3+*
Гърция, о-в Крит
от 424.00 EUR
MALIA BAY BEACH HOTEL & BUNGALOWS 3*
Гърция, о-в Крит
от 426.00 EUR
IBEROSTAR CRETA MARINE 4+*
Гърция, о-в Крит
от 428.00 EUR
GOUVES WATER PARK HOLIDAY RESORT 4*
Гърция, о-в Крит
от 428.00 EUR
NICOLAS VILLAS 3*
Гърция, о-в Крит
от 428.00 EUR
ARIADNE BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 436.00 EUR
SERGIOS HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 436.00 EUR
HERSONISSOS VILLAGE 4*
Гърция, о-в Крит
от 437.00 EUR
MIRAMARE RESORT & SPA 4*
Гърция, о-в Крит
от 444.00 EUR
MARILENA HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 444.00 EUR
HERSONISSOS PALACE 5*
Гърция, о-в Крит
от 446.00 EUR
GOUVES BAY HOTEL 3*
Гърция, о-в Крит
от 459.00 EUR
LAVRIS HOTEL & BUNGALOW 4*
Гърция, о-в Крит
от 459.00 EUR
SOLIMAR DIAS 3*
Гърция, о-в Крит
от 468.00 EUR
MEMORY BOUTIQUE 4*
Гърция, о-в Крит
от 469.00 EUR
LAVRIS PARADISE 4*
Гърция, о-в Крит
от 475.00 EUR
SANTA MARINA
Гърция, о-в Крит
от 475.00 EUR
BLUE AEGEAN SUITES&APARTMENTS*
Гърция, о-в Крит
от 477.00 EUR
EUROPA BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 478.00 EUR
HERSONISSOS MARIS 4*
Гърция, о-в Крит
от 487.00 EUR
STELLA VILLAGE 3*
Гърция, о-в Крит
от 490.00 EUR
AKTIA LOUNGE HOTEL&SPA 5*
Гърция, о-в Крит
от 491.00 EUR
VASIA ORMOS 4*
Гърция, о-в Крит
от 491.00 EUR
ZEPHYROS BEACH BOUTIQUE 3+
Гърция, о-в Крит
от 491.00 EUR
PENINSULA RESORT & SPA 4*
Гърция, о-в Крит
от 491.00 EUR
ELMI SUITES 4*
Гърция, о-в Крит
от 491.00 EUR
ATRION HOTEL 3*+
Гърция, о-в Крит
от 506.00 EUR
ELOUNDA BREEZE RESORT 4*
Гърция, о-в Крит
от 506.00 EUR
BELMONDO HOTEL CHANIA 5*
Гърция, о-в Крит
от 506.00 EUR
ARKADI HOTEL CHANIA 3*
Гърция, о-в Крит
от 511.00 EUR
SOLIMAR RUBY 4*
Гърция, о-в Крит
от 511.00 EUR
SILVA BEACH HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 514.00 EUR
GRECOTEL PLAZA SPA APARTMENTS
Гърция, о-в Крит
от 520.00 EUR
MEDITERRANEO HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 528.00 EUR
AKALI HOTEL CHANIA 4*
Гърция, о-в Крит
от 534.00 EUR
SMARTLINE DIMITRIOS BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 538.00 EUR
CACTUS BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 542.00 EUR
BLUE MARINE RESORT&SPA 4*
Гърция, о-в Крит
от 546.00 EUR
ATLANTIS BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 560.00 EUR
RETHYMNO MARE ROYAL HOTEL 5*
Гърция, о-в Крит
от 561.00 EUR
DIMITRIOS VILLAGE BEACH RESORT 4*
Гърция, о-в Крит
от 569.00 EUR
HALEPA HOTEL CHANIA 3*
Гърция, о-в Крит
от 569.00 EUR
SENTIDO BLUE SEA BEACH 5*
Гърция, о-в Крит
от 575.00 EUR
MAGDA HOTEL 4*
Гърция, о-в Крит
от 582.00 EUR
CACTUS VILLAGE 4*
Гърция, о-в Крит
от 586.00 EUR
CRETA BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 593.00 EUR
ELYSIUM BOUTIQUE DE LUXE 5*
Гърция, о-в Крит
от 612.00 EUR
CAROLINA MARE 4*
Гърция, о-в Крит
от 636.00 EUR
CHC ATHINA PALACE RESORT & SPA 5*
Гърция, о-в Крит
от 647.00 EUR
FODELE BEACH & WATER PARK HOLIDAY RESORT 5*
Гърция, о-в Крит
от 648.00 EUR
STELLA PALACE 5*
Гърция, о-в Крит
от 653.00 EUR
KNOSSOS BEACH BUNGALOWS & SUITES 4*
Гърция, о-в Крит
от 663.00 EUR
ATLANTICA AKTI ZEUS 4*
Гърция, о-в Крит
от 691.00 EUR
SEA SIDE RESORT & SPA DE LUXE 5*
Гърция, о-в Крит
от 701.00 EUR
ATLANTICA MICRI POLI CRETE 5*
Гърция, о-в Крит
от 702.00 EUR
BELLA BEACH 5*
Гърция, о-в Крит
от 702.00 EUR
CRETA MARIS BEACH RESORT 5*
Гърция, о-в Крит
от 718.00 EUR
CHC GALINI SEA VIEW DE LUXE
Гърция, о-в Крит
от 734.00 EUR
RETHYMNO PALACE 5*
Гърция, о-в Крит
от 742.00 EUR
CRETAN MALIA PARK 4*+
Гърция, о-в Крит
от 747.00 EUR
AGAPI BEACH RESORT 4*
Гърция, о-в Крит
от 757.00 EUR
CACTUS ROYAL HOTEL 5*
Гърция, о-в Крит
от 757.00 EUR
ALDEMAR CRETAN VILLAGE 4*
Гърция, о-в Крит
от 763.00 EUR
NANA BEACH 5*
Гърция, о-в Крит
от 764.00 EUR
ALDEMAR KNOSSOS ROYAL 5*
Гърция, о-в Крит
от 767.00 EUR
KALIMERA KRITI HOTEL 5*
Гърция, о-в Крит
от 773.00 EUR
IKAROS BEACH RESORT&SPA 5*
Гърция, о-в Крит
от 781.00 EUR
LYTTOS BEACH 4*
Гърция, о-в Крит
от 796.00 EUR
GRECOTEL MELI PALACE 4*
Гърция, о-в Крит
от 803.00 EUR
GRECOTEL CLUB MARINE PALACE DE LUXE 4*
Гърция, о-в Крит
от 963.00 EUR
GRECOTEL MARINE PALACE SUITES 5*
Гърция, о-в Крит
от 989.00 EUR
GRECOTEL CRETA PALACE 5*
Гърция, о-в Крит
от 1007.00 EUR
ATLANTICA SENSATORI RESORT 5*
Гърция, о-в Крит
от 1077.00 EUR
DAIOS COVE LUXURY RESORT&VILLAS 5*
Гърция, о-в Крит
от 1463.00 EUR
BLUE PALACE LUXURY COLLECTION RESORT & SPA 5*
Гърция, о-в Крит
от 1677.00 EUR
ELOUNDA BAY PALACE
Гърция, о-в Крит
от 2051.00 EURОферта № П185


Други почивки Гърция
Календар
Август 2017Септември 2017Октомври 2017Ноември 2017Декември 2017Януари 2018Февруари 2018Март 2018Април 2018Май 2018Юни 2018Юли 2018
Любопитно
27 Май2017 г.
Днес по традиция в Карлово се провежда „Празник на розата“.
Празникът започна в 09:00 часа в розовите градини на Карлово с ритуала "Розобер". Там Царица на розата 2016- Марина Свиленова официално &nbs...
16 Март2017 г.
Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Индонезия. От 31.10.2017 / 11 нощувки. Ранни записвания до 31.05.2017г.!!! Цени ранни записвания 4366 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ 31.10. – 13.11.2017г./ 11 нощувки Маршрут: София – Ханой –...
16 Март2017 г.
Емирейтс Палас Абу Даби
За пореден път емблематичният хотел Emirates Palace в Абу Даби се оказа най-ярката звезда на най-престижната асоциация за награждаване и признание в м...