Лятна почивка на Йонийско крайбрежие, хотел "Kanali beach" 3*

Превеза, Гърция
7 дни / 6 нощувки
Цена от: 480.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Ден 1

Отпътуване от София, в 07:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Канали бийч /на 12 км преди град Превеза/. Дневен преход /около 650 км/.Пристигане в хотел "Канали бийч" 3*** около 16:30 часа. Канали е малко градче на брега на Йонийско море, известно с това, че има лесен достъп до най-атрактивните плажове по крайбрежието – Канали бийч, Кастросикия и Монолити. Покрай града минава дълга няколко километра плажна ивица със ситен пясък. Настаняване и свободно време за забления в аквапарка и запознаване с околността. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Отпътуване за областният град Превеза. По път посещение на останките на древния римски град Никополис, основан от Октавиан Август в 31 год. от н.е. след победата му над флотата на Марк Антоний и царица Клеопатра в епичната морска битка при нос Актиум на Амбракийският залив, ознаменувала края на Втория Триумвират и известна като най-важната и последна гражданска война в Римската република. Със своите добре запазени крепостни стени, базилики и невероятни подови мозайки града е  част от културното историческо наследство на ЮНЕСКО и се посещава ежегодно от стотици туристи. Град Превеза е известен още от древността, когато е населяван от племето теспроти, а по-късно е владян от византийци и българи (X в.). След завладяването на Константинопол от  рицарите - кръстоносци през 1204 год. Превеза става част от Епирското деспотство, като след това е присъединяван последователно към територията на Втората българска държава, на Сръбската държава и на Венеция до падането му под османско владичество. Османците окупират града през 1477 година. Дългият период на владение от турците бива прекъсван за кратко, първо от втората венецианска окупация и след това от войските на Наполеон Бонапарт. В града пристига френски гарнизон с цел да го защити от османските набези, но и това не спасява Превеза и от 1798 година града става владение на Али Паша Янински до неговата смърт през 1822 година. През 1912 год. след Балканската война Превеза е присъединен към територията на днешна Гърция. Пешеходна разходка в град Превеза - яхтеното пристанище, красивите калдъръмени улички, сградата на Конака, църквата Св.Харалампи, старата част на пазара, известен като Шейтан базар, крепостта и др. Свободно време в града за разходка и обяд. Връщане в хотела. Свободно време в Канали.Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободен ден или Програма по желание – „Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”. Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове.  Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането след 20:30 часа. / Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата/.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувкa. 

Ден 4

Закуска. Свободен ден или Програма по желание-„Древните загадки на Епир”.Окрийте древните загадки и тайни на Епир –земята на боговете, на тайнствените гадания, на велики исторически битки и върховни саможертви. От незапомнени времена тази най-западна гръцка област, която граничи с лазурното Йонийско море е била населена с горди войнстващи племена. Строяли са се вековни крепости и пищни замъци, останките на които са се запазили до наши дни сред удивителният планински пейзаж. Светилища на древни гадатели и жреци, говорещи с мъртвите души са скътани в склоновете на планините. Историята на Епир ни отвежда още по-надалеч, във времената на войни между титани и богове към подземното царство на мъртвите. Героични битки на славни римски пълководци, сражения на живот и смърт, съпротива и саможертви срещу поробителите на тази прекрасна земя – всичко е събрано на едно място, за да ни удиви и възхити. / Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата/.Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време или Програма по желание – „Живопистна Парга и малките перли на Йонийско море- Паксос и Антипаксос” – За да се почувствате на гребена на морската вълна отново Ви каним на приятна разходка с Круиз. Този ден на север от Лигия, където е разположено живописното градче Парга и срещу него в морето се гушат две от най-малките и красиви островчета Паксос и Антипаксос. Прекрасни заливи, къщички, които наподобяват малки цветни кубчета, възхитителни лагуни, морски пещери и разбира се отново островчета, посипани като малки перли в синьото море. След закуска потегляме за Парга, където след кратък престой ще се качим на един от круизните кораби от пристанището. Отпътуването от хотела 8:30 часа, връщане около 19:30 часа. / Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата/След круиза свободно време в Парга за снимки на залез, посещение на крепостта и разходка в старата част на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и разходки из околностите. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

Ранна закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 


Допълнителни екскурзии

 

-„Древните загадки на Епир”- Едва ли има по-богата на събития и природни красоти област от Епир. Предлагаме Ви една разходка, при която ще се докоснете до част от тайните, които тя пази. Първата ни спирка е местността „Залого”, величествен монумент, в памет на саможертвата на група жени и майки, предпочели смърт в пропастта за себе си и децата си пред османското робство. Паметника се издига на висока скала, а гледката от там е несравнима-към синьото Йонийско море и долината и към зеленото море от окъпани в светлина планински върхове. Втората ни спирка под лъчите на обедното слънце ще ни завари край бреговете на една река, чиято история е обвита в митове и легенди. Аахерон е може би най-известната река по тези места. Легендата гласи, че по нея духовете на мъртвите са били превозвани до  царството на мрачния Хадес, древногръцки бог и владетел на подземното царство. „Реката на болката”, както още я наричат, образува красиво устие при вливането си в Йонийско море. Ще плаваме с лодка по реката и ще се насладим на красивите пейзажи, ще се потопим в приятната вода на плажа край Амудия. В близост до реката ще посетим и третият по значение запазен оракул в Гърция – Некромантео, известен още като „Оракулът на смъртта”. Свещенно място, където древните жреци са влизали в контакт с мъртвите души и са извършвали тайнствени обреди пред поклонниците, които са се стичали за да получат от отвъдното отговори на въпросите си. В края на нашата разходка ще пътуваме до селцето Глики, там под сянката на зелените дървета ще приседнем до изворите на река Аахерон. Тук тя тече чиста и пенлива, извираща от скалите, забързана по своя път към морето. Екскурзията е целодневна и се препоръчват удобни обувки, спортно облекло и при слънчево време – слънцезащитни средства, бански и плажни кърпи.


- „Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”- Ако като дете сте мечтали да бъдете мореплавател или даже морски пират, то тази програма ще възроди детската ви мечта. Един невероятен ден, изпълнен с много приключения, острови и плаване в открито море. След отпътуването от хотела ще се отправим към остров Лефкада,популярен остров, който привлича туристи с атрактивна природа, младежки дух и много красота и романтика. Островът има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като туристическа дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната част на острова, които са характерни за Лефкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил. пр.Хр.). Бил е сватбен подарък от бащата на Одисей за бащата на любимата му Пенелопа. Легендите говорят, че белите скалите около нос Лефкас са били лобното място на хора с разбити сърца, които се хвърляли от тях заради любовната си мъка. Освен любопитните исторически факти можете да се отдадете и на забавления! Таверните, партитата и нощните забави са съсредоточени в Нидри – най-оживеният курортен комплекс на Лефкада. Срещу Нидри е разположен малък островен архипелаг, в който два красиви острова са собственост на известната гръцка фамилия Онасис.Самият Аристотелос Онасис приживе е бил чест гост на оживения курорт. От Нидри започва и нашето морско приключение на круизен кораб. Ще плаваме към нос Лефкас в открито море, за да достигнем до един от най-атрактивните плажове не само в цяла Гърция. Плажът „Порто Катцики” е в топ 10 на десетте най-живописни и красиви плажове в света. Корабът акустира за почивка, възможност за плуване и снимки. От Лефкада отплаваме за Кефалония – най-големият от Йонийските острови. Дълбоко врязаните в сушата заливи откриват красиви гледки през аквамариновите води на морето.Брега е покрит с безводни хълмове, огрени от далечна мека светлина. Там някъде е и най-високата точка на острова – планината Енос. До средата на ХХ в. островът е бил популярна туристическа дестинация, но през столетието историята му е белязана от големи жестокости.През август 1953 г. той е сполетян от катастрофално земетресение, унищожило повечето от сградите. Остава незасегнат само Фискардо на северния полуостров на Кефалония. Корабът акостира в пристанището Фискардо, където ще имате възможност да слезете и дасе полюбувате на пъстрите магазинчета и малки уютни таверни, предлагащи морски дарове и гръцки специалитети. От Фискардо корабът отплава към съседна Итака – известна на всички като Островът на Одисей. Все още няма археологически открития, които да подкрепят това твърдение. Новите проучвания обаче показват, че Омировата Итака е тъждествена със съвременната. След Троянската война Одисей преминава през 10-годишно изпитание, докато се завърне у дома. Поради това много хора смятат, че Итака символизира пътуването на живота и съдбата. Акостираме в Киони - най-живописното селище на острова. Намира се на брега на малък залив. Красиво малко пристанище, с всички необходими туристически удобства (кафенета, ресторанти,магазини)Желаещите могат да се насладят на вкусен обяд или да поплуват в кристално чистата вода. От Итака отплаваме обратно за Лефкада. По пътя към Нидри минаваме покрай живописен островен архипелаг, който принажлежи към Лефкада. При най-големият остров Меганиси правим спирка до пещерата Папаниколис – залята от морето пещера, дала убежище на цяла подводница по време на Втората световна война. Круиза продължава покрай острова на Онасис –Скорпио, красив, зелен частен остров, превърнат от гръцкият магнат в любовно гнездо за него и втората му съпруга Жаклин Кенеди-Онасис. През пролетта на миналата година Атина Ръсел, единствената внучка и наследница на империята Онасис  продава наследствения остров на руския олигарх Димитрий Риболовлев за сумата от 100 милиона долара. При подходящо време – възможност  за плуване от кораба до Скорпио /без слизане на острова, тъй като е частна собственост/. Плаваме и покрай други 2 малки островчета – Скорпиди и Спарти – също собственост на фамилите Онасис и Ливану – последните са богати корабособственици и родители на първата съпруга на Онасис –Атина. Последният малък остров Мадоури е на няколко мили от брега в Нидри и е частна собственост на друга известна гръцка фамилия – Валоаритис, дала на света известният гръцки поет и общественик Аристотелис Валаоритис. Екскурзията е целодневна и се препоръчват удобни обувки, спортно облекло и при слънчево време – слънцезащитни средства, бански и плажни кърпи.
 

-„Живописна Парга и малките перли на Йонийско море- Паксос и Антипаксос”- Денят посветен на Парга и малките Йонийски острови, така наречените –изящни островни джуджета, е важен ден за да опознаете красотите на Йонийска Гърция. И хората и природата тук са по-различни- по-пъстри и по-дружелюбни, създадени сякаш да грабнат сърцата ни и да ни очароват за дълго време. Според много опитни пътешественици Парга е най-хубавият курорт на Гърция.Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове към кристалните води на Йонийско море. Съчетанието между планина и море,пъстроцветни къщички в стар и нов средиземноморски стил, стара венецианска крепост на хълма, която е защитавала града от набезите на пирати и турци, много зеленина и цветя, малки симпатични заливчета, невинното спокойствие на малкото пристанище правят Парга притегателен център за много туристи. В заливът на Парга е разположен малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. В 10:00 часа отплаваме от пристанището на Парга към островите. Първо се отправяме към Антипаксос-малък остров,  чийто пясъчни плажове и заливчета с кристално синя води  са били сравнявани с Карибите . Тук ще имате възможност да плувате 1 час от корабчето  в Синята лагуна на Voutoumi beach. След това кратко освежаване ще отплаваме към прочутите големи Сини пещери на остров Паксос. В западната си част  остров Паксос е стръмен, с отвесни скали и множество морски пещери, които му носят специална слава  заради  естествената им красота.Ypapanti –най-голямата от пещерите е с впечатляващи размери; Сините пещери - това са три изключителни пещери, които са свързани  помежду си. Те дължат името си на разнообразието от нюанси на синьо и на бистрите води; Ortholithos -евпечатляваща отвесна скала,сякаш  "закована" в кристално чистите води на морето.Невероятният  пейзаж се  допълва от голяма пещера на отсрещния бряг.Спираме за кратка почивка, снимки и плуване от кораба при пещерите. Последната ни спирка е на остров Паксос и по-точно в столицата на острова- Геос.В Гърция под името Паксос се разбира комплекс от острови, най-големият от които е Паксос. Според древногръцката митология той е създаден от Посейдон, който ударил с тризъбец края на остров Корфу, за да има спокойно място за почивка с жена си Амфитрита. Легендата продължава, с мраморния дворец на Посейдон , който се намирал в една от сините пещери на острова Ипапанти.При навлизането в тесния канал, водещ към живописното пристанище на селището Геос, се вижда спиращата дъха гледка на двата острова Панагия и Агиос Николаос . В  центъра на  Геос ще имате възможност  да се разходите по чудесните тесните улички и да се насладете на обяд в някоя от традиционните таверни, да поплувате или да направите своя шопинг. Престоят ни ще бъде 2 часа и 30 минути след което се връщаме към пристанището на Парга около 17:30 часа. Следва свободно време в Парга около 1 час и 30 минути преди да отпътуваме към хотела.Екскурзията е целодневна и се препоръчват удобни обувки, спортно облекло и при слънчево време – слънцезащитни средства, бански и плажни кърпи.


- „Островът на нимфите – Корфу“- Ще посетим острова и ще имаме възможност да разгледаме столицата и красивите й околности. Първата ни спирка е селцето Гастури за посещение на „Ахилеон” – лятната резиденция, построена през 1892 година от австро-унгарската императрица Елизабет фон Вителбах  /Сиси/, съпруга на император Франц Йосиф, по-късно придобита и от германският  кайзер Вилхелм II. Не по-малко красиви са градините на двореца, богато украсени със скулпторни творби, много зеленина и живописна гледка към морето.  Връщане в Корфу-град. Кратка спирка за почивка и фотопауза на Канони. От него се открива прекрасна гледка към един от символите на града – манастира „Панагия Влахерна” и малкото островче „Понтикониси” – Мишият остров. Пешеходна разходка около площад Спианада и разглеждане на главните забележителности – Старата венецианска крепост, естакадата Листон с железните фенери, дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, някога резиденция на английският губернатор и по-късно лятна резиденция на гръцките крале – днес е приютил единственият по рода си Музей на азиатското изкуство, църквата “Св.Спиридон”-покровител на града и острова, Павилиона на Мейтланд и други. Свободно време в града. Екскурзията е целодневна и се препоръчват удобни обувки, спортно облекло и при слънчево време- слънцезащитни средства.

 

 • Транспорт с комфортен туристически автобус /мини-бар,CD/DVD/;
 • 6 нощувки и 6 закуски 6 вечери в хотел “Kanali beach hotel” 3 *, http://hotelkanali.gr/
 • Безплатно ползване на Аквапарка на хотела, включващ 5 големи водни пързалки , 4 водни пързалки за деца , 4 плувни басейни , Lazy river  и джакузи за отмора;
 • Посещение на град Превеза и древния Никополи.
 • Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Безплатен WiFi на територията на хотела и в стаите;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.


 

Цена на човек, за пакет, в лева

Със закуска и вечеря

Ранни записвания до дата 31.03.2017

Редовни цени след дата 01.04.2017

Възрастен в двойна стая

480.00 лева

520.00 лева

3-ти възрастен в двойна стая

480.00 лева

520.00 лева

Дете от 0 до 1,99 г. с двама възрастни в двойна стая

110.00 лева

110.00 лева

1- во и 2-ро дете от 2 до 11,99 г. с двама възрастни в двойна или фамилна стая

370.00 лева

400.00 лева

Единично настаняване /при възможност на запитване/

630.00 лева

680.00 лева


Забележка: Деца от 0-2 ненавършени години се настаняват безплатно в хотела. Те плащат само седалка за транспорта в размер на 110 лева с мед. застраховка. Всички стаи в хотела са изглед море.

За желаещите да ползват собствен транспорт от цената се приспадат  70 лева, като те нямат включена медицинска застраховка.

 • Програма по желание „Древните загадки на Епир” – 22 евро възрастен, деца до 12 години – 14 евро с включени входна такса в Некромантео и разходка с лодка по река Аахерон;
 • Програма по желание „Остров Лефкада и круиз Средни йонийски острови” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 15 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд + 1 напитка на кораба;
 • Програма по желание „Живопистна Парга и малките перли Паксос и Антипаксос” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 22 евро с включени всички такси и трансфери;
 • Програма по желание „Островът на нимфите Корфу“ – 30 евро възрастен, деца до 12 год. – 15 евро с включени фериботни такси и трансфери /без входна такса в Ахилеон – заплаща се на място – 5 евро за група на човек/
 • Вечерен круиз „Робинзон“ с нощно къпане и парти на плажа, гръцка музика и танци – 18 евро;
 • Разходи от личен характер и за обяд по време на екскурзиите;
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 6 лева.

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия и се заплащат на място при представителя на агенцията.

HOTEL “KANALI BEACH” 3* - KANALI – ЕДИНСТВЕНИЯТ ХОТЕЛ ПО КРАЙБРЕЖИЕТО СЪС СОБСТВЕН АКВА ПАРК!

http://hotelkanali.gr/
 

Хотел „ Kanali“ се намира в района на Kanali в Превеза , на 12 километра от центъра на града  и на 200 метра от кристално чистите води на Йонийско море. Хотелът е с лесен достъп до град Превеза , както и до археологическите и исторически забележителности , сред които Античният Никополис , река Аахерон и живопистната Парга. Само на 200 метра от него  са кристално- чистите води на Йонийско море с широки плажове и златист пясък.Хотелът е разположен в красива градина и е построен в традиционния стил на Епир . Той е предпочитан от хора, които искат да се насладят на тиха и спокойна  атмосфера,красиви залези , вкусни ястия от гръцката и интернационалната  кухня. Хотелът разполага с  42 комфортно и уютно обзаведени  стаи и бунгала, всички със самостоятелен душ и тоалетна , телефон , хладилник , телевизор LCD , сешоар , сейф и самостоятелен балкон с изглед към морето. Бунгалата имат и малка кухня и са предназначени за семейства с 2 деца. Всички стаи са напълно климатизирани.Има два ресторанта , единият разположен в основната сграда и един ресторант - таверна на открито , разположен в градината предлагащи разнообразни менюта и специалитети. Разполага с кафене - снек бар. Най-голямата атракция в хотела е Водния парк - единственият в Епир. Паркът предлага: 5 големи водни пързалки , 4 водни пързалки за деца , 4 плувни басейни , Lazy river  и джакузи за отмора .Освен това, за Вашето свободно време и комфорт има осигурени:  2 големи футболни  игрища от естествена трева,  от които единото е осветено, тенис и баскетболно игрище, тенис на маса, видео игри, интернет кът, детска площадка, както и два паркинга.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.

Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Гърция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на гръцките партньори.Оферта № П243


Други почивки Гърция
Календар
Октомври 2017Ноември 2017Декември 2017Януари 2018Февруари 2018Март 2018Април 2018Май 2018Юни 2018Юли 2018Август 2018Септември 2018
Любопитно
01 Октомври2017 г.
Коледни базари 2017г.
Коледни базари- Коледа наближава, време е да помислим за това. Коледните базари си имат свой стил, традиция и разнообразие, като примамват с различни ...
08 Септември2017 г.
Ryanair намалява цената на чекирания багаж
Нискотарифният авиопревозвач Ryanair въвежда нова политика за багажа на пътниците в самолетите. От ноември авиокомпанията намалява цената на чекиран...
08 Септември2017 г.
Знаете ли, че... Интересни факти за Древен Египет
Древен Египет е една от най-мистичните древни цивилизации, които вълнуват човечеството от столетия. Тя възниква по течението на река Нил в Северна Афр...