Почивка на остров Крит - чартърен полет от София

о-в Крит, Гърция
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Ден 1

Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Хераклион. След кацане на летището Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място.
Нощувка.

Ден 2-7

Разполагате със свободно време за пълноценна почивка, самостоятелни или оргазирани разходки в един от най-живописните гръцки острови в Средиземно море. Допълнителните мероприятия, към които може да се присъедините, ще добавят още приятни емоции и красиви картини. Посещението на музея Кносос - най-големият и известен център на Минойската цивилизация, ще Ви запознае с археологическото богатство на Крит; екскурзията до остров Спиналонга ще ви срещне със стара венецианска крепост и райски залив за слънчеви бани и барбекю. С круиз до Санторини ще се пренесете в белия романтичен свят на най-южния Цикладски остров /виж екскурзии/.

Ден 8

Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Хераклион за полет до София. Завръщане в България.


* Разпределението на екскурзиите по дни подлежи на препотвърждение!
* Допълнителните екскурзии са на РУСКИ ЕЗИК и се заявяват на място!

 

Допълнителни екскурзии
 

Среща с Крит

Тази екскурзия Ви отвежда до места, далеч от основните туристически курорти в Крит, останали непокътнати от съвременната цивилизация. Един поглед отвътре на истинския селски живот ще ви запознае с хората, техните навици и заобикаляща среда. Възхитете се на красотата на планините и долините и доловете гостоприемството на автентичните селски жители.
Ще преминем през много малки селца, всяко от които предлага своя чар. Ще посетим останки от стари църкви, пещери, извори и много още (в зависимост от това, коя част на острова се посещава).
Природата предлага толкова много красота и разнообразие от билки – цветя и растения. Обядът е в местна таверна с известни гръцки специалитети.
Този тур ви дава възможност да надникнете извън туристическите места в Крит.

Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат

Спирка в Аролитос: 40 мин.
Спирка в Аногиа: 1 час
Спирка в Аксос: 2 часа
Спирка във Фоделе: 40 мин.
Връщане в хотелите: 18:00 – 19:30 ч.


Остров Криси

Един незабравим круиз от Йерапетра до най-южния остров в Средиземно море.

Приятна екскурзия с кораб в Либийско море с продължителност около 45 мин. ви отвежда до остров Криси, известен с уникалната си „дива“ красота. След слизане на сушата следвайте пътеката през кедровата гора към „златния плаж“ с бели пясъци, тюркоазени води, пурпурни раковини и вкаменелости. Идеално място за почивка, плуване и гмуркане. Може да обядвате в някоя от таверните.

Моля, уважавайте околната среда докато се наслаждавате на нейните красоти!

Има такса за ползване на шалтета.

Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат, сандвичи.

Отплаване от Йерапетра: 10:30 ч.
Продължителност на пътуването: 1 час
Отплаване от Криси: 16:00часа (17:00 пристигане в пристанището Йерапетра)
Връщане в хотелите: 18:00-19:30 ч.


Ориентировъчна цена: 66 евро


Кносос - Арханес - Ираклион - целодневна екскурзия

Екскурзия, разкриваща тайните и живота на Минойската цивилизация. Връщане назад към античната история на Крит. Посетете първият в Европа Дворец. Докато вървите по тесните коридори на лабиринта ще имате възможността да видите всички образци и символите на прогреса и културно развитие в Крит отпреди 4000 години, както и да почувствате мистичното доказателство на минойското великолепие. Митовете оживяват след посещение на Двореца на Цар Минос в Кносос.
Турът ще проодължи с посещение на тематичен парк Archanes. Докато опитвате деликатесни мезете, ще бъдете потопени в атмосферата на Минойската цивилизация с изпълнение на характерни танци и 3D прожекция относно историята на Кносос.
Следва екскурзия до красивия град Ираклион, столица на о-в Крит. Посещават се много забележителности – наскоро реставрираната венецианска крепост, известните фонтани Morosine, красивата реставрирана Loggia, също така множество магазини и кафенета.

Не забравяйте да вземете с вас: удобни обувки, фотоапарат.

Посещение на Кносос с екскурзовод – 1,5 часа
Арханес тематичен парк - 1,5 часа
Разглеждане на Ираклион с екскурзовод – 40 мин.
Свободно време в Ираклион – 1 – 1,30 часа
Връщане в хотелите – 16:00 – 17:30 ч.


Ориентировъчна цена: 53 евро Цената не включва входни такси


Остров Спиналонга

Най-популярната екскурзия - мини круиз в спокойните води на Mirabello Gulf до остров Спиналонга.

Срещу бреговете на Елунда се намират призрачните останки от венециански укрепления и изоставени казарми, почти непокътнати през вековете. Венецианската крепост на Спиналонга е една от най-важните в Крит, която никога не е била превземана по време на турската инвазия.
Обиколка с екскурзовод Ви запознава с тъжната съдба на острова. Корабът отплава към залива Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд. В ранния следобед се отправяте към живописния град Агиос Николаос, където може да се насладите на чаша кафе в някое от уличните кафенета по брега на езерото в центъра на града преди да се отправите обратно към хотела.

Не забравйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат.

Отпътуване от пристанищете в Агиос Николаос – 10:00 ч.
Пътуване от Агиос Николаос до о-в Спиналонга с кораб – 1 час
Обиколка на острова с екскурзовод – 1.5 часа


Ориентировъчна цена: 61 евро Цената не включва входни такси.


Аква парк

Посетете един от най-известните гръцки аква паркове, предлагащ разнообразие от огромни водни пързалки, бавни реки, басейни с вълни и още много, приканващи Ви към едно уникално изживяване и истинско забавление. Отдъхнете под горещото слънце и открийте възможностите за забавление, предлагани от аквапарка.
Най-добрия начин да избягате от лятната жега!

Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, шапка, хавлия за плаж, фотоапарат.


Ориентировъчна цена: 37 евро


Сафари 4x4

Идеалната екскурзия за всички авантюристи, водена от експерти по активен туризъм – открийте естествените красоти и скрити тайни в критските планини, каньони и кристално чисти води. Шофиране по асфалтирани и неасфалтирани пътища през планински местности със спиращи дъха гледки и опустели селища, всичко това ще Ви запознае с местните бит и традиции. Ще Ви отведем до непознати места, които не може да откриете на никоя карта или пътеводител. Комбинация от дива природа, прашни пътеки, освежаващо плуване и обяд (включен) в местна таверна.

Опитайте от истинския Крит по един различен начин

Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезашитен крем, бански, фотоапарат.


Ориентировъчна цена: 83 евро


Проломът Самария

Една вълнуваща екскурзия за тези, които обичат разходки и имат авантюристичен дух.

Посетете най-дългият (18 км.) и красив пролом в Европа. След впечатляващо пътуване по северния бряг на Хания през Белите планини до Платото Омалос най-накрая се изправяте пред предизвикателството: съпроводени от екскурзовод ще преминете през невиждана красота и ще видите различни пейзажи! Тук ще откриете критската флора и фауна. Това приключение завършва при Либийско море, в Агиа Румели: непокътнато рибарско селище, където ще може да поплувате в морето, да обядвате, след което с ферибота да продължите до бреговете на Chora Sfakion или Sougia. Връщане по хотелите с автобус.

Целодневна екскурзия, предлагаща уникални природни контрасти между северната и южната част на острова, планински местности и море. Задължително е да се изживее по време на престоя Ви в Крит!

Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, слънцезащитен крем, шапка, бански, хавлия за плаж, вода (може да си напълните в пролома), сандвичи.

Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
Прекосяване на пролома – 5-6 часа
Свободно време в Агиа Румели – 1.5 часа
Пътуване с лодка от Агиа Румели до Chora Sfakion – отплаване в 17:00 и акостиране в 18:00
Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
Връщане в хотелите – 22:00 – 23:00


Екскурзия Аркади - Ретимно - Хания - Западен Крит

Тази целодневна екскурзия Ви отвежда до манастира в Аркади, разположен на високо плато с красива гледка към морето. Тук са написани едни от най-трагичните и героични страници в историята на острова. Съпротивата срещу турската окупация достига своята кулминация през 1866 год., когато приблизително 1000 критяни намират тук убежище и вместо да се предадат, те извършват масово самоубийство като взривяват склад за барут. Ще разгледаме манастира и малък музей, където се съхраняват много впечатляващи реликви от масовото унищожение през 1866 год.
Пътувайки по северозападното крайбрежие пристигаме в Хания, бившата столица на острова и най-атрактивния град в Крит. Следва разходка по чаровните тесни улички в старата част на града, посещение на „ориенталския“ пазар. Тук ще откриете разнообразие от кожени изделия и сувенири от фолклора на Крит.
Всободно време за обяд в таверна до венецианското пристанище.
По пътя обратно към хотела спираме в Ретимно. Посещаваме венецианската част на града с извиващите се тесни улички, венецианскта крепост Fortezza, турски минарета, фонтани, потапяме се в местната история. Насладете се на чаша кафе в някое от крайбрежните кафенета.

Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат.

Спирка в Аркади – 1 час
Организирано разглеждане на Хания – 40 мин.
Свободно време в Хания – 2 часа
Ретимно – 1 час
Връщане в хотелите – 18:30 – 20:30 часа


Грамвуса

За тези, които обичат слънцето и природните красоти, предлагаме впечатляваща екскурзия на полуостров Грамвуса в северозападната част на Хания. Това е уникално формирование от канари и надвиснали над морето скали, подслон за много защитени видове. Предизвикателно изкачване (137 метра) до венецианската крепост, построена за да охранява входа към Kissamos Golf, ви приканва да се насладите на панорамната гледка. След това, опознайте красивата лагуна Балос със спокойните си води и позлатени раковини.
Разходете се в плитките, топли води или се отпуснете, съзерцавайки спиращите дъха природни красоти.
Не се колебайте да посетите едно от най-красивите и най-често фотографирани места на острова!

Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, бански, фотоапарат

Отпътуване от пристанището в Кастели: 10:15 ч.
Плаване от Кастели до Грамвуса с лодка: 1 час
Престой в Грамвуса: 3 часа
Пътуване от Грамвуса до Балос: 15 мин.
Престой в Балос: 2.5 часа
Пътуване от Балос до Кастели: 45 мин.
Връщане в хотелите: 19:00 – 20:00 ч.


Критска вечер

Вечер, изпълнена с много забавление в традиционно селище в планината. Опитайте местната кухня (сервира се храна и неограничено количество вино), насладете се на програма, изпълнена с разнообразна традиционна музика, танци и песни от всички кътчета на Гърция. Танцьори в колоритни костюми и музиканти ще изпълнят на живо за вас традиционните “lyre” и “bouzouki”. Не се колебайте да изучите някои от стъпките на сцената. Само там ще Ви научат на автентичния критски танц.

Почувствайте се като истински критяни...

Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат

Връщане в хотелите: 23:30-24:30 ч.
 

Приблизителна цена: 57 евро Цената включва: вечеря и вино


Целодневна екскурзия до Санторини

Невероятен еднодневен круиз до легендарния „Атлантис“. Санторини е магически остров, смятан за един от най-живописните в цялото Средиземноморие, предлагащ несравнима красота на фона на вулканичния терен. Насладете се на уникалните гледки на необятното Егейско море, наблюдавани от боядисаните в бяло селища, извисяващи се над вулканичните скали и открийте археологическите разкопки на острова, погребани под лава - егейският Помпей. Насладете се на един цял ден и си подарете уникалната възможност да опознаете още един гръцки остров.

Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат, слънцезащитен крем.

Отплаване от пристанището в Ираклион или Ретимно за Санторини – 2.5 – 3.5 часа продължителност
Санторини – 5-6 часа
Връщане на пристанището в Ираклион или Ретимно – 20:00 – 21:00 часа
Връщане в хотелите – 21:30 – 23:00 часа


Ориентировъчна цена: 150 евро

 • Самолетен билет за чартърен полет София – Ираклион – София с включени летищни такси 90 евро на възрастен/дете.
 • Посрещане на летище Ираклион от представител на фирмата-партньор
 • Трансфер: летище-хотел-летище.
 • 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.
 • Допълнителни екскурзии.
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването, за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава.
Минимален брой участници: 50

Краен срок за набирането им: 21 дни преди датата на заминаване

Задължително се заплаща:
 • Горивна такса:
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.

Допълнително се заплаща:
 • Допълнителни екскурзии - заплащат се на място!

Полетно разписание:
 
Заминаване
София Терминал 1 - Хераклион
Връщане
Хераклион - София Терминал 1
излитане/час кацане/час излитане/час кацане/час
София Терминал 1
13.30
Хераклион
15.00
Хераклион
16.00
София Терминал 1
17.30Оферта № П184


Други почивки Гърция
Календар
Октомври 2017Ноември 2017Декември 2017Януари 2018Февруари 2018Март 2018Април 2018Май 2018Юни 2018Юли 2018Август 2018Септември 2018
Любопитно
01 Октомври2017 г.
Коледни базари 2017г.
Коледни базари- Коледа наближава, време е да помислим за това. Коледните базари си имат свой стил, традиция и разнообразие, като примамват с различни ...
08 Септември2017 г.
Ryanair намалява цената на чекирания багаж
Нискотарифният авиопревозвач Ryanair въвежда нова политика за багажа на пътниците в самолетите. От ноември авиокомпанията намалява цената на чекиран...
08 Септември2017 г.
Знаете ли, че... Интересни факти за Древен Египет
Древен Египет е една от най-мистичните древни цивилизации, които вълнуват човечеството от столетия. Тя възниква по течението на река Нил в Северна Афр...