Йонийски съкровища

София – Корфу – о-в Лефкада – о-в Закинтос – София
7 дни / 6 нощувки
Цена от: 459.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
29.05.2024 от 459 лв. запитване


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Гърция
Ден 1

Отпътуване с автобус от София в 6.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара „Сердика”, в 7.30 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 8.00 ч. от Дупница, в 8.30 ч. Благоевград, в 9.30 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Игуменица. Трансфер с ферибот до остров Корфу - най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пристигане вечерта. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Екскурзия до столицата Керкира и Палеокастрица - пешеходна разходка в столицата Керкира: площад "Еспланада" - сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" - едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост свързана с венецианската окупация; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" - закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.


Ден 3

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер с автобус до пристанището на столицата Керкира за отпътуване с кораб в 6:30 ч. за остров Лефкада. Пристигане на остров Лефкада по обяд. Пешеходна разходка в столицата Лефкада: Централният площад; църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време. Настаняване в хотела след 14:00 ч. След настаняването трансфер до плажа „Катизма“ - един от най-добрите на острова. Свободно време за плаж (около 3 ч.). Прибиране в хотела привечер. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време или по желание отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа; с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Напускане на хотела в 9:00 ч. и трансфер до пристанището на столицата Лефкада за отпътуване с кораб в 11:00 ч. за остров Закинтос. Пристигане на остров Закинтос следобед. Пешеходна разходка в столицата Закинтос (около 1 час): площад „Св. Марк” с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос - най-известните поети на Закинтос; площад „Соломос” с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотека; Храмът на Дионисий. Свободно време за разходка и вечеря. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и Залива на контрабандистите - най-екзотичното място на острова със спиращи дъха гледки: свободно време за плаж и разглеждане на кораба, претърпял крушение в залива; Сините пещери, разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях. Прибиране в хотела следобед. Нощувка.


Ден 7

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до пристанището на столицата Закинтос за отпътуване с ферибот към пристанище Килини (около 1 ч.). Трансфер с автобус до София. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil" (бул. „Сливница", след кръстовище Орион), автогара „Сердика", ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

  • Транспорт / трансфери с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар) по описания в програмата маршрут;
  • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* на остров Корфу;
  • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* на остров Лефкада;
  • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* на остров Закинтос;
  • Пешеходна разходка в столицата Керкира и посещение на Палеокастрица на остров Корфу;
  • Пешеходна разходка в столицата Лефкада и посещение на плажа "Катизма" на остров Лефкада;
  • Пешеходна разходка в столицата Закинтос на остров Закинтос;
  • Круиз с кораб (с включени пътнически такси и билети) по маршрути: остров Корфу - остров Лефкада и остров Лефкада - остров Закинтос;
  • фериботни такси и билети по маршрути: Игуменица - остров Корфу и остров Закинтос - Килини;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • Водач от България.
  • Такса престой в Гърция: 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
  • Входни такси за Старата крепост (6 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 12 EUR) на остров Корфу;
  • Входни такси за Археологическия музей (3 EUR) и Музея на фолклора (2 EUR) на остров Лефкада;
  • Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури с включен обяд на кораба;
  • Целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение;
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Градски транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
  • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури с включен обяд на кораба - при минимум 10 туристи от €20.00 до €40.00
Целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и залива на контрабандистите с кораба претърпял крушение - при минимум 10 туристи от €17.00 до €35.00
 

ОТСТЪПКИ

 
Ученици и студенти €10.00
Пояснения:
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
  • В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
  • Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.
  • Място на отпътуване и връщане: Студена - бензиностанция "Shell/McDonald's"/ Перник - бензиностанция Lukoil (ул. Юрий Гагарин, до Kaufland); Дупница - бензиностанция "OMV"; Благоевград - бензиностанция Gazprom на изхода на града; Сандански - ресторант "Happy Bar & Grill".
  • Програмата се провежда при минимум 24 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Гърция това е страна с прекалено много история и култура. Тук  природата е много красива. Има и специфичното гръцко очарование.  Всичко това превръща страната в магнит за туристи от целия свят. С едно пътуване за  екскурзия или почивка до Гърция и гръцките острови всеки турист намира по нещо, на което да се наслади. Дали  нощен живот в таверни или на бозуки с пулсиращия ритъм на притегателните туристически центрове.

Гърция е с население от близо 11 000 000 жители.

Територията на страната е 131 475 кв.км.

Гърция притежава около 6 000 острова, но от тях само 220 са населени.

Говорим език е гръцкия. Използвана валута е еврото (EUR).

За български граждани няма визи. Може да посетите страната само с лична карта.

Какво ли ни кара да посетим Гърция? Ами много неща, като започнем от съчетанието на прекрасна природа, мек климат и изключителни културни паметници, затова Гърция е предпочитана дестинация.

За туристите от България не е без значение и приемливите цени, близостта до нашата страна в съчетание с добрата инфраструктура и опростени процедури при граничния контрол, значително по-дългият летен сезон, различните забавления в курорти, хотелите и възможности за почивка и релакс,  добрата гръцка кухня са само част от многобройните предимства.
 



Оферта № Е254