Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Тайланд- вариант с Пукет

Ханой, Дананг, Хой Ан, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том, Банкок, Аютая, Сукотай, Питсанулок, Лампанг, Лампун, Шанг Май, Пукет
22 дни / 20 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1
Сборен пункт на летище София в 15.25 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 17.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 23.00 ч.

Ден 2 Виетнам
Самолетен полет Доха – Ханой (през Банкок) в 01.25 ч. Пристигане в Ханой в 14.40 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 3 Виетнам
Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам – „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 4 Виетнам
Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.

Ден 5 Хюе - Императорският град
Закуска. Трансфер до летището. В 09.15 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг с “Jetstar”. В 10.30 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря и нощувка в Хюе.

Ден 6 Сайгон (Хо Ши Мин)
Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; - Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през 1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 20.45 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 22.10 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.

Ден 7 Сайгон (Хо Ши Мин)
Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 8 Виетнам
Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризора хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 9 Пном Пен
Закуска. Трансфер до летището и в 08.40 ч. – полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

Ден 10 Камбоджа
След закуска – с експресен кораб ще пътуваме до Сием Реп. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

Ден 11 Камбоджа
Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

Ден 12 Банкок
Закуска. Трансфер до летището и в 08.15 ч. – полет Сием Реп – Банкок с “Cambodia Angkor Air”. Пристигане в Банкок в 09.25 ч. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим Храма на Зората. Свободно време. Вечерта, по желание - вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.

Ден 13 Банкок
Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 - 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. На връщане към Банкок ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта, по желание – посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити – кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.

Ден 14 Банкок
Закуска. Трансфер до летището и в 07.00 ч. – полет Банкок – Сукотай. Пристигане в Сукотай в 08.15 ч. Този ден ще разгледаме историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Продължаваме към Питсанулок. Нощувка в Питсанулок.

Ден 15 Тайланд
След закуска посещаваме главния храм на град Питсанулок – Ват Махатхат – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарат. Продължаваме към провинция Лампанг. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Продължаваме към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчай, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към пазара Tунг Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Нощувка в Шанг Май.

Ден 16 Тайланд
След закуска следва разглеждане на красивия град Шанг Май, разположен на 300 м. надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна. (Историята на създаването на Шанг Май отвежда на север, към град Шанг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Шанг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай - тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Шанг Май - “новият град”). Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание - разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка в Шанг Май.

Ден 17 Пукет
Закуска. Трансфер до летището. В 13.00 ч. полет Шанг Май – Пукет. Кацане в Пукет в 15.05 ч. Трансфер до хотела в Пукет. Настаняване в хотел. Свободен ден и нощувка в Пукет.

Ден 18 Тайланд
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – едночасова разходка със слонове в джунглата или полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата. Сафари-тур със слонове и кану в джунглата включва: 30-минутна разходка със слонове, кану, шоу със слонове, шоу на маймуни, фермерско шоу, езда на волове, тайландски бокс. Вечерта, по желание – посещение на най-известното шоу в Пукет – „Фантазия шоу”. Нощувка в Пукет.

Ден 19 Пукет
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд”. За екскурзията се тръгва от хотела в 07.30 ч. към кея Ао Пор. В 09.30 ч. ще тръгнете от кея, следва круиз в залива Панг-нга (по време на круиза се предоставят кафе, чай, безалкохолни напитки и сезонни плодове). Около 10.20 ч. се пристига в залива Панг-нга – разглеждане на пещерата на прилепите за около 30 мин. с кану. В 11.10 ч. пристигаме на остров Кох Хонг – следва половинчасова разходка с кану. На острова има малки и големи планини, които ще Ви създадат чувство, сякаш се намирате в голяма зала с две врати и това ще Ви накара да почувствате необхватната сила на природата. Връщане на круизния кораб в 12.10 ч. Обяд с тайландска кухня на борда, докато корабът бавно обикаля около Као Пинг („Островът на Джеймс Бонд”). От 12.40 ч. – посещение на Као Пинг, известен като „Острова на Джеймс Бонд”. Спирка за снимки и разходка за около 30 мин. В 13.40 ч. се продължава към острова Лава, където ще се насладите на плаж, можете да поплувате или да карате каяк за около 1 час. В 14.40 ч. се тръгва от острова Лава и се връщате на кея на залива Ао Пор в 16.30 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Пукет.

Ден 20 Пукет
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – полудневна обиколка на Пукет с плажовете. Вечерта, по желание – посещение на най-известното шоу в Пукет – „Фантазия шоу”. Нощувка в Пукет.

Ден 21 Пукет
Закуска. Свободен ден с възможност за разглеждане или за плаж. Нощувка в Пукет.

Ден 22
Закуска. Трансфер до летището. В 07.10 ч. – полет Пукет - Доха. Пристигане в Доха в 10.15 ч. В 13.05 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София.

 

  • самолетни билети за международните полети: София – Доха – Ханой и Пукет – Доха – София с “Qatar Airways”; Сайгон – Пном Пен;  Сием Реп – Банкок; Шанг Май – Пукет;
  • самолетни билети за всички вътрешни полети;
  • всички трансфери летище – хотел – летище;
  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети са калкулирани в размер на 480 евро (към 15.01.2016 г.); При промяна се актуализират.
  • 20  нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
  • 3 обяда в местни  ресторанти (4-ти, 13-ти и 14-ти ден);
  • 9  вечери в местни ресторанти;
  • 1 вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) - 16-ти ден;
  • екскурзия с автобус до залива Халонг (4-ти ден);
  • корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) - 4-ти ден;
  • разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр.Хюe (6-ти ден);
  • екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);
  • разходка с лодка в делтата на р.Меконг (8-ми ден);
  • пътуване с експресно корабче от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);
  • разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);
  • екскурзия с автобус до Аютая (13-ти ден);
  • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
  • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от фирмата, който превежда на местния екскурзовод);
  • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
  • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали.
  • виза за Виетнам – 80 щ.долара;
  • виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
  • виза за Тайланд – 30 евро;              
  • такса за обработка и подаване на документите за визи – 60 лв;
  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 48 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 96 лв;
  • всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА):

     - посещение на „Куклено шоу във вода” - 12 щ.долара (3-ти ден);

     - посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при 

       по-малка група се налага доплащане) - 7-ми ден;

      - вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (12-ти ден);   

      -  посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) - 13-ти ден;                                                          

      - с вечеря    -  45 евро

      - без вечеря -  30 евро   

 

  • едночасова разходка със слонове в джунглата – 35 евро (18-ти ден);   

                   или

  • полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата – 50 евро   
  • посещение на „Фантазия шоу” в Пукет - 50 евро (без вечеря)

      (14-ти ден)                                                - 60 евро (с вечеря на блок маса)

  • еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд” (с включен обяд) –

       60 евро (19-ти ден);   

  • полудневна обиколка на Пукет с плажовете – 20 евро (20-ти ден);     
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­57 щ.долара (плаща се в офиса на ТА). 
Забележки:

          1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на

              групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,

              както и за последните два дни по същата.

            2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям   

                багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за 

                голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

            3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2015 г.

            4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се

                 плащат в офиса на ТА

            5. Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа и Мианмар не съответства             

                      на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

 

            6. Цената 3230 евро е за турист в двойна стая за хотел в Пукет – Na Yang Beach Resort 4*  намиращ се в тих залив на север от Patong  и цена   3290 евро за хотел  Peach Hill Resort в Kata beach.

            
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 1200 евро

(или в лева по курса на БНБ за деня)

 

Информация за хотелите (или подобни):

Ханой - Viet Hotel

Хюе - Hue Asia Hotel

Сием Реп - Casa Angkor Hotel   http://www.casaangkorhotel.com/

Пном Пен - Juliana Hotel   http://www.julianahotels.com/phnompenh/

Банкок - Baiyoke sky hotel  4*    www.baiyokehotel.com

Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.

Пукет – Andaman Beach Suites Hotel   4*     www.beachsuites.com

 

ЦЕНАТА 3230 евро Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

 

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ от 300 евро

 

 




Оферта № Е35