Исландия - страната на елфите и троловете

7 дни / 5 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

14.05.2019 - 04:30 ч. среща на летище София, Терминал 2. 06:30 ч. - полет за Франкфурт. 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт. 11:40 ч. - полет за Рейкявик. Пристигане на летището в Рейкявик 13:20 ч. Трансфер до хотел Storm 3*. Настаняване и свободно време. Нощувка.


Ден 2

15.05.2019 - Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик - лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) – забележителна сграда, където се намира панорамен ресторант с невероятна гледка, покрит с огромен стъклен купол, разположен върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и я разпределят по водопреносната мрежа на града. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед по желание – наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Пътува се със специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 3

16.05.2019 - Закуска. Целодневна екскурзия “Златният кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.


Ден 4

17.05.2019 - Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя се посещава Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката се вижда и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Laki 3*.


Ден 5

18.05.2019 - Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос и към глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.


Ден 6

19.05.2019 - Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, се усеща силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Разходка до Grindav


Ден 7

20.05.2019 - Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:55 ч. Полет за София в 10:05 ч. Пристигане на летище София в 13:15 ч.

  • Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж;
  • 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт с автобус по описаната програма;
  • Водач – придружител от страна на туроператора;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
  • Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.
  • Екскурзия наблюдение на китове;
  • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон;
  • Бакшиши;
  • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Разходи от личен характер;


 
Допълнителни услуги  Цени
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон 95 лв
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон за деца до 11 г 40 лв
Наблюдение на китове 228 лв
Наблюдение на китове за деца до 11 г. 116 лв
Пояснения:

Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки в Рейкявик, 1 нощувка в Южна Исландия, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма на български език. Настаняването е в хотели на база нощувка и закуска. Лети се с Lufthansa (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж). Вътрешните трансфери в Исландия се извършват с автобус. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод.


Хотели използвани по програмата (или подобни):


Рейкявик - хотел Storm 3* - Разположен в централната част на Рейкявик между бизнес района на града и главната улица – Laugavegur, хотелът е с отлично разположение. Стаите са комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.


Вик - хотел Laki 3* - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.


Полетно разписание:

Продължителност на полетите:

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1.66567 лева


Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.


Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


Такса прекратяване:


Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.


Местна валута: Исландска крона (ISK) - 1 EUR = 130 ISK (към октомври 2018).


Паспортни и визови изисквания: лична карта с валидност минимум шест месеца след датата на влизане в Исландия. Препоръчително е да носите и валиден задграничен паспорт.


Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.


Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

  • 14.05.2019: София 06:30 ч. - Франкфурт 07:55 ч.
  • 14.05.2019: Франкфурт 11:40 ч. - Рейкявик 13:20 ч.
  • 20.05.2019: Рейкявик 00:25 ч. - Франкфурт 05:55 ч.
  • 20.05.2019: Франкфурт 10:05 ч. - София 13:15 ч.
  • София – Франкфурт – около 2 часа и 20 мин.
  • Франкфурт – Рейкявик – около 3 часа и 40 мин.
  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
  • При посещение на Исландия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в исландски крони от България.




Оферта № Е623