Почивка в Лигурия и Лазурния бряг

Лигурия, Италия
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Италия
Ден 1

Директен полет София – Милано. Полудневна екскурзия на Милано, включена в цената. Трансфер до хотела. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Вечеря. Нощувка

 

Ден 2

Закуска и свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Генуа. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Портофино. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание до Ница и Сен Пол дьо Ванс. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия по желание до Торино. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание до Монако и Ез. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание до Сан Ремо. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Милано – София.



Допълнителни екскурзии



Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

 

 

Екскурзии

Вид

Цена за възрастен

Цена за дете
2-11.99г.

   

лева

лева

Генуа

Целодневна

96

48

Портофино

Целодневна

120

60

Ница и Сен Пол дьо Ванс

Целодневна

100

50

Торино

Целодневна

110

55

Монако и Ез

Целодневна

120

60

Сан Ремо

Полудневна

80

40

Пакет 4 или 5 екскурзии:

 

-5,00%

-5,00%

Пакет 6 екскурзии:

 

-7,00%

-7,00%



Целодневна екскурзия до Генуа

96 лева / 48 лева (деца 2 – 11,99 г)

Посещение на Генуа - живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или „Св. Лаврентий“, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа. В криптата-съкровищница на катедралата се пазят забележителни реликви - подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради - оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. От тук следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“. Връщане в хотела около 18 часа.

 

Целодневна екскурзия до Портофино

120 лева / 60 лева (деца 2 – 11,99 г)

Посещение на град Санта Маргерита и разходка с лодка до Портофино. Съвършеното малко пристанище, което безспорно печели състезанието по красота в Лигурия. Смята се, че това е и най-фотографираният град в света. Този извънредно красив град е разположен в края на охраняван резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки към крайбрежието. Ресторантите примамват с неудържимия аромат на паста trenette, приготвена с песто от областта и скариди в чеснов сос. Портофино отдавна не е малкото рибарско селце, днес той е украсен с кацнали вили в типичните ярки цветове бледосинапено, охра, розово и ръждиво. Трансфер до хотела и пристигане около 17:00 часа.

 

Целодневна екскурзия до Ница и Сен Пол дьо Ванс

100 лева / 50 лева (деца 2 – 11.99 г)

Посещение на Ница, градът комбиниращ най-доброто от френския шик и живота на брега на морето. Разходка из старата част, съхранила атмосферата и автентичния дух на Средновековието с атрактивния пазар на цветята, най-големия площад “Масена” и крайбрежния булевард “Променад Де-з-Англе”, където са най- престижните хотели на Френската ривиера и често могат да бъдат видени филмови знаменитости.

 

Посещение на китното селце Сен Пол дьо Ванс и пешеходен тур в средновековния град, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Типично френско селце, вдъхновило с красивата си природа множество артисти, поети и художници, сред които Джакомети, Миро, Калдер, Матис и Кандински, чиито произведения живеят тук за постоянно.

Трансфер до хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18 часа.

 

Целодневна екскурзия до Торино

110 лева / 55 лева (деца 2 – 11.99 г)

Посещение на Торино, град с богата история и културно наследство, наричан „Италианския Париж”. А какво е Париж без своята катедрала? Тук тя се казва Катедралата „ Св. Йоан“ и е дом на пословичната Торинска плащеница, за която се смята, че е платното, с което е било увито тялото на Христос след свалянето му от кръста. Символът на града и най-високата сграда тук - Моле Антонелиана. Това гениално сдание, замислено като синагога, днес помещава Националния Музей на Киното и панорамен асансьор. Разглеждане на Пиаца Кастело, заобиколен от кралски сгради, най известната сред които е Палацо Реале – дворецът на Савойската династия с впечатляващи градини, по подобие на Версайските. Трансфер до хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18:30 часа.

 

Целодневна екскурзия до Монако и Ез

120 лева / 60 лева (деца 2 – 11.99 г)

Посещение на Княжество Монако - перлата на Лазурния бряг, която предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия - всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Дворецът на фамилия Грималди - основатели на Княжеството, които превръщат миниатюрната държава в едно от най-проспериращите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема.

Следва разходка в едно от най-очарователните кътчета по Френската Ривиера, Ез. Градчето, съхранило романтиката и атмосферата на Средновековието, се слави с неподражаемото гостоприемство на местните си жители, с красивата ботаническа градина „Жардин Екзотик” на върха на курорта; с най-старата си сграда, датираща от 1306 г., с причудлива форма - Църквата на Светия кръст; с малкия бароков католически храм „Успение Богородично” и със занаятчийските магазинчета за сувенири, уютно приютени в миниатюрни пещери. Трансфер обратно към хотела с пристигане в Пиетра Лигуре около 18 часа.

 

Полудневна екскурзия до Сан Ремо

80 лева / 40 лева за деца до 11.99 г.

Посещение на Сан Ремо - едно от най- прекрасните крайбрежия на област Лигурия. Ще имате време да разгледате Сан Ремо, с известното си и модерно Казино, Руската църква и типичната за тази област, стара част на града, датираща още от средновековието, с нейните тесни улички, обикалящи около старите градски стени. Не бива да се пропуска елегантната търговска част на града и характерната атмосфера около пристанището с малките кафенета и барове. От пристанището може да се насладите на красивата гледка около Сан Ремо. Благодарение на своя мек климат градът е отрупан с цветя, както и малките хълмове около него.

 

Милано (полудневна екскурзия)

Включена в цената

Обзорна обиколка на Милано - вторият по големина град в Италия, носещ титлата „най-изобретателен”, гъмжащ от удоволствия, където модата и стилът са начин на живот. По време на пешеходната разходка се правят няколко паузи и се разглеждат: Пиаца дел Дуомо с Катедралата на Милано. Строена цели 5 века, със своите 108 м., сданието от бял мрамор се нарежда сред най-високите катедрали в света и омайва със своето величие. „Замъка Сфорцеско“ – някога седалище на резиденцията на Миланското херцогство, а днес приютил музеи и галерии с уникално наследство. Замъкът от XV век е търпял различни поражения през времето, а последно е бил реставриран след Втората световна война. В един момент е бил дом на отбрани творби на Леонардо да Винчи, голяма част от които задигнати или унищожени през 1815г. Сред музеите, които могат да бъдат посетени днес в замъка Сфорцеско, са Музей на античното изкуство, Музей на мебелите, Музей на музикалните инструменти и други. Галерията „Виктор Емануил ІІ“ – красивата аркада, шедьовър от стъкло, където се помещават магазините на известни модни марки и най-добрите ресторанти на Милано. Едноименният площад и неговата прочутата опера - „Ла Скала“, любимата сцена на примата Мария Калас. Проектирана от Джузепе Пиермарини и отворена за първи път през 1778 г., акцентите в сегашния основен ремонт на операта са на стойност 78 милиона долара, и това са изключителната акустика, смятана за една от най-съвършените в света и драстичните подобрения зад кулисите, днес витрина на технологията на ХХІ в. Трансфер до хотела.

 

  • Самолетен билет София - Милано - София, с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air

  • Летищни такси

  • Регистриран багаж 23 кг. и ръчен багаж 7 кг.

  • Трансфер летище - хотел – летище

  • 7 нощувки на база закуска и вечеря

  • Обзорна обиколка на Милано

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

  • Представител на български език, за целия престой



Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси

Цени за Ранни записвания до 10.03.2017г.

 

 

  • Такса гориво и вредни емисии - определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета

  • Градска такса - определя се от общината и се заплаща на място

  • Напитки по време на хранене

  • Шатъл до плажа и обратно – 1 евро на човек в посока

  • Чадър и 2 шезлонга на плажа – 17 евро на ден

  • Бебешка кошарка – 5 евро на ден

  • Допълнителни екскурзии по желание

Резервации:

  • Депозит 300 лв при резервация.

  • Доплащане 21 дни преди датата на пътуване.

 

Необходими документи:

  • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.

  • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

  • Цените са платими в лева, в брой или по банков път

  • Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите могат да бъдат таксувани с т.нар. градска такса (city tax), която не е включена в пакетните цени. За района на Лигурия тя е от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден. При наличие на такава такса, туристите навършили 16 години я заплащат лично на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.

  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия за Български граждани.

 

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100 лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

 

Полетно разписание: Превозвач: Bulgaria Air

София – Милано – 06:15-06:10

Милано – София – 08:35 -10:35

 

Забележки:

  • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  • Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Италия е предпочитано място за туризъм. Една от най-посещаваните държави в света. Мечтаната дестинация за всеки турист. Тук се съчетават чудна природа, голямо историческо и културно наследство и фантастична кулинари. Всеки който я посети, изживява по нещо прекрасно и незабравимо.

Гъстотата на населението тук е сред най-големите в Европа – над 205 души на кв. км. 80% от територията на страната е планинска. Населението на страната наброява около 60 милиона души. Площта на Италия е 301 338 кв. км. и е разположена на Апенинския полуостров. Към територията на страната спадат и островите Сицилия, Сардиния, както и няколко други малки острова. На територията на страната се намират и няколко действащи вулкана- Везувий, Етна и др.

В Италия се говори на италиански език, използвана валута е еврото (EUR). За български граждани няма визи и се посещава само с лична карта.

Столицата на страната е гр. Рим, като това е и най-големия град в страната. На територията на страната са и Ватикана и Сан Марино, като те имат статут на независими държави. Туризмът в Италия е много развит, като годишно страната посреща над 55 милиона туристи.
 



Оферта № П139