Почивка в Палма Де Майорка

Палма де Майорка, Испания
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

Пристигане в Палма де Майорка, шатъл трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

Ден 2-7

Ще имате възможност да се насладите на безкрайни слънчеви плажове и вълнуващи разходки. Не пропускайте да посетите столицата Палма сити - един от най-очарователните испански градове! Опознайте острова самостоятелно или чрез организираните за вас екскурзии, за да останете в плен на приказни заливи и удивителни природни картини; за да видите изумителни пещерни орбразувания и колоритни селища; за да обогатите престоя си с впечатляващи вечерни шоу-спектакли ... /виж екскурзии/ А любителите на нощния живот, нека не забравят, че са попаднали на точното място!

Ден 8

Предстои освобождаване на хотела, свободно време и подготовка за шатъл трансфер до летище Палма Де Майорка. Пристигане на летище София.


 
Допълнителни екскурзии


Валдемоса 1/2 ден


Полудневна екскурзия, която включва посещение на селището Валдемоса и Ла Картуха. Това романтично планинско селце се намира много близо до Палма, но като пристигнете в него ви се струва,че сте отишли много далеч. Всичко е много хармонично и подредено, зелените капаци на прозорците контрастират с пъстротата на цветята, които ги украсяват. Разходката из тесните каменни улички ще ви даде възможност да видите Кралския манастир, родното място на Св. Катилина Томас и една малка църква. Въпреки предназначението си за кралска резиденция, Ла Картуха е обитаван от 1399 до 1835 г. от картухански монаси, от където идва и името му. Това е и мястото, избрано от Фредерик Шопен и Жорж Санд да прекарат зимата на 1838-39 г. Залите му съхраняват богато историческо и артистично наследство , както и лични вещи на знаменитата двойка.
Задължително опитайте „картофена кока” /типичен местен сладкиш/ с топъл шоколад за зимата или ледено бадемово мляко през лятото.

Пещерите Драч 1/2 ден


Тръгване към Минакор, вторият по големина град на Майорка и прекосяване на Pratde San Jordi.Това е някогашно езеро, пресъхнало днес, то е изпълнено с типичните за местния пейзаж вятърни мелници. Пътят минава през селищата Алгаида, Монтуири и Вилафранка. Посещава се замъка Алорда, където могат да се дегустират ликьори и типични за острова продукти. В Минакор ще спрем на пристанището PortoCristo където ще има време за обяд /сух пакет/. Недалеч от пристанището и плажа са разположени пещерите Драч, известни с езерото Мартел, едно от най-големите подземни езера в света и невероятни карстови образувания в тях. В акустиката на пещерата ще се насладите на концерт с музика на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и като кулминация - "BARCAROLA" на Офенбах. Името идва от „Дракон” – с тяло на влечуго и крила на прилеп. Този митологичен Дракон пази тайнствено съкровище.
Езерото Мартел, наречено така на откривателя си, има средна температура от 17ºC и е леко солено от проникването на морска вода. Спелеологът Едуард Алфред Мартел идва на острова през 1896 г. по покана на Архидука Луис Салвадор Австрийски, който финансира тази експедиция.

Целодневна обиколка на острова (корабче + трамвай + влак)


Обиколката на острова е изключителна възможност да се запознаете и се надладите на пъстрия пейзаж на Сиера де ТрамонтанаLa Калобра е Торент де Пареис. Тя съчетава изглед от морето с едночасово пътуване с лодка от PortdeSóller до Калобра ( или обратно) Свободно време с възможност за обяд /сух пакет/. От сърцето на планинския масив с едночасов преход с влак от Sóllerдо Палма.
В екскурзията се включва и посещение на кожарска фабрика в Инка, познат като Кожения град ,и на манастира Lluc,религиозен център и символ на островната култура, където с малко късмет можете да чуете изпълнение на детския хор Blavets /сините/, наречен така заради цвета на униформите им . Според една стара легенда изображението на Девата отLluc е била намерена до едни скали.. Още същия ден е пренесена в параклиса SantPered’Escorca ,но наследващата сутрин отново се намирала на първоначалното си място. Това се повторило неколкократно и в крайна сметка там построили параклис, където хората да могат да и се покланят, основите на съвременната базилика. В планината Сирра де Трамонтана се намира вр. Маъор, чиято височина е максималната на острова - 1445 m .
Трябва да се отбележи, че последователността в маршрута на тази екскурзия може да се променя в зависимост от атмосферните условия.

Алкудия + Пойенса + Форментор

Тази екскурзия ще ви запознае със северната част на о.Майорка. Ще започнем с посещение на Инка, третия по значение град на острова, характерен с производството на кожа и обувки. Ще продължим до залива Пойенса, изложен на непрестанните атаки на силен вятър.
Разположен в северната част на острова, полуостров Форментон със своите около 400 м. надморска височина е едно от най-прекрасните места . От панорамната площадка “EsColomer” се открива красива гледка към малкото едноименно островче. Мястото е задължително за всеки посетител на Майорка, тайкато разкрива най-характерното от пейзажа тук – неповторимо съчетание на море и планина.
Ще се приближим до брега на Форментор, известен като сценарии на едно от произведение на Агата Кристи, където ще имаме малко време да се насладим на това идилично място. На Пристанището Пойенса ще имаме време за запознанство с прекрасния залив и обяд /сух пакет/
Продължаваме към средновековния град Алкудия. Заслужава си да пребродят улиците, изпълнени д къщи-дворци от XVI и XVII в., Енорийската църква, Портата на града и Римския театър. Тук блика история от всеки ъгъл. Ще обиколим крепостната стена, за да видим две от портите, които водят към вътрешността на селището.

Панорамна на Палма


Тръгване към Палма през вътрешността на острова, за да се посети и столицата на Майорка. Емблемата на града е Катедралата „Ла Сеу”, както я наричат в Майорка. Тя истинско бижу в готическото изкуство с перфектни и величествени линии, хармонична и спокойна.

Катедралата се издига като Акропол над морето на фона на залива, откроява се като най-грандиозния монумент, като фасада на града над вълните на Средиземно море , което до скоро целува крепостната стена, която и служи за пиедестал. Строителството и започва по инициатива на краля на Майорка Хайме ІІ . Реконструирана е от Антони Гауди в периода 1904 -1914 г. Ще минем по крайбрежната улица, където са разположени най-интересните монументи – Ла Лонха, Морския Консулт, Музея на съвременното изкуство.

Замъкът Бейвер , уникален с кръглата си форма, е друг важен елемент от физиономията на града. Разположен е на едно възвишение с височина 112 м. и се вижда отвсякъде. Характерни за него са Галерията от арки във вътрешния двор и Torredel’Homenatge, разделена от корпуса на замъка. Предназначенията му са били различни – кралска резиденция, военен затвор и фабрика за монети. В замъка се намира и Музея за история на града
От замъка се открива неповторима панорама към пристанището и целия залив на Палма.

Ще имате възможността да направите интересни снимки. Екскурзията ни завършва в центъра на града, където ще можете да отдъхнете малко и се насладитие на едно питие в уютните барове из теснитесредновековни улици или се отдадете на шопинг.
В цената на екскурзията не са включени входове.

Музикално шоу "Come fly with me" (с напитка)


Ела да полетиш с нас в една невероятна вечер, в която La Gran Sala Palladium Mallorca представя “ Come FlyWith Me”.
Създадено през 1959 г. в сърцето на Ню Йорк, шоуто пресъздава вибриращата енергия на града в неговия апогей. Пропътувай времето до златните години на суинга и музикалните легенди.
Бродуей гостува на Майорка с една висококачествена продукция, следваща и най-малките детайли в пресъздаването на епохата.Усещате се в Ню Йорк с неговия живот, тръпка, с неговите небостъргачи и улични звуци, спиращи таксита и хренетичен ритъм
Никога до сега не сте виждали подобен спектакъл , съчетание на акробатика и танци с жива музика от Краля на суинга, екип от най-добрите гимнастици и танцьори на световно ниво. И в всичко това в една от най-добрите зали в Европа.
Шоуто е празник за очите и слуха ви, благодарение на състава от над тридесет и пет артисти, които ще ви отнесат в прекрасното минало, в едно наистина прекрасно място. Полети с нас тази незабравима вечер!
(ШОУ С ЧАША ШАМПАНСКО)

Шоу "Sonamar" Международна вечер (с напитка)


SonAmarима удоволствието да ви представи уникално шоу, което ще запомните за цял живот.
“RocktheWorld” ще отвори очите и сърцето ви за един мултикултурен свят , пълен с музика и танци , наслаждавайки се на различни музикални традиции – латиноамерикански, индийски, келтски, класически испански балет и фламенко и за финал стила и музиката на най-големия шоумен в света Майкъл Джексън.
Известната певица на Майорка Роса де Лима ще представи вариации в акомпанимент на великолепния балет на SonAmar.
Нека се оставим да ни удиви невероятната магия на националния шампион Мигел Гавилан и въздушния акробат Богдан Цурпюк, който ще се спусне от небето с един романтичен танц до като Роса де Лима пее красива любовна песен. Испанския балет на SonAmar смесва стилове и енергия и ще накарат сцената да вибрира със своето изкуство и страст в ритъма на вай-чистото фламенко.
Музика и енергия , постановката на келтските танци ще ни отведе в на обитавани от духове места , силата на Голиат - танцуващият кон с нежния танц на „меките обувки”.
Тази невероятна вечер ще завърши с хитовете на Краля на поп музиката Майкъл Джексън( Шоу & шампанско, оранжада, минерална вода, чипс, фъстъци)
Очакваме ви в SONAMAR, КЪДЕТО МЕЧТИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ!!!
  • Самолетен билет с полет София – Палма Де Майорка – София с включени летищни такси 110 евро за възрастен/дете към дата 23.11.2016г.
  • Трансфер: летище-хотел-летище (шатъл).
  • Настаняване за 7 нощувки според избраната от вас система.
  • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.



 
  • Горивна такса.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
  • Градска такса, която се заплаща при настаняване:
за 4-звездни супериор и 5-звездни делукс хотели и апартаменти: около 2 евро на човек на ден
за 3-звездни супериор и 4-звездни хотели и апартаменти: около 2 евро на ден на човек на ден
за 1,2 и 3-звездни хотели и апартаменти: около 1 евро на човек на ден
за 4-стаини и 4-стаини супериор апартаменти: около 2 евро на човек на ден
за 3-стаини супериор апартаменти: около 1 евро на човек на ден
за 1,2 и 3 стаини апартаменит: около 1 евро на човек на ден
за провинциални хотели, агротуризъм и хостели: около 1 евро на човек на ден
за хостели, хостелни резиденции и къмпинги: около 1 евро на човек на ден
за круизни кораби: около 1 евро на човек на ден

Отстъпки:
-50% за престой извън силен сезон (01.11-30.04)
-50% за престой от 9-ия ден нататък в същия хотел, също валидно за слаб сезон

Изключения:
-престой на клиенти под 16-годишна възраст
-престой поради форсмажорни обстоятелства
-престой от субсидирани социални програми, предлагани от публичните администрации на всички страни, принадлежащи на Европейския съюз
Краен срок за набирането: 20 дни преди датата на заминаване

Условия за записване:
  • Копие от лична карта или паспорт
  • Депозит от 250 евро на човек
  • Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване
Програмата е валидна за всички възрасти!

Задължително се заплаща:
  • Горивна такса.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
  • Градска такса, която се заплаща при настаняване:
за 4-звездни супериор и 5-звездни делукс хотели и апартаменти: около 2 евро на човек на ден
за 3-звездни супериор и 4-звездни хотели и апартаменти: около 2 евро на ден на човек на ден
за 1,2 и 3-звездни хотели и апартаменти: около 1 евро на човек на ден
за 4-стаини и 4-стаини супериор апартаменти: около 2 евро на човек на ден
за 3-стаини супериор апартаменти: около 1 евро на човек на ден
за 1,2 и 3 стаини апартаменит: около 1 евро на човек на ден
за провинциални хотели, агротуризъм и хостели: около 1 евро на човек на ден
за хостели, хостелни резиденции и къмпинги: около 1 евро на човек на ден
за круизни кораби: около 1 евро на човек на ден

Отстъпки:
-50% за престой в слаб сезон (01.11-30.04)
-50% за престой от 9-ия ден нататък в същия хотел, също валидно за отстъпка за слаб сезон

Изключения:
-престой на клиенти под 16-годишна възраст
-престой поради форсмажорни обстоятелства
-престой от субсидирани социални програми, предлагани от публичните администрации на всички страни, принадлежащи на Европейския съюз

Полетно разписание:
 
  Заминаване Връщане
FB 467 София /Терминал 1/ 16:00 - Палма Де Майорка 18:00 Палма Де Майорка 18:50 - София /Терминал 1/ 22:20



Оферта № П151