Почивка на остров Крит - чартърен полет от София

о-в Крит, Гърция
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Гърция
Ден 1

Програмата започва с изпращане на летище София от представител на туроператора за полет до Хераклион. След кацане на летището Ви очаква представител на фирмата-партньор за трансфер до избрания от Вас хотел.
Информационна среща за допълнителни мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място.
Нощувка.

Ден 2 - 7

Разполагате със свободно време за пълноценна почивка, самостоятелни или организирани разходки в един от най-живописните гръцки острови в Средиземно море. Допълнителните мероприятия, към които може да се присъедините, ще добавят още приятни емоции и красиви картини. Посещението на музея Кносос - най-големият и известен център на Минойската цивилизация, ще Ви запознае с археологическото богатство на Крит; екскурзията до остров Спиналонга ще ви срещне със стара венецианска крепост и райски залив за слънчеви бани и барбекю. /виж екскурзии/.

Ден 8

Закуска. Предстои освобождаване на хотела и подготовка за организиран трансфер до летището в Хераклион за полет до София. Завръщане в България.



* Разпределението на екскурзиите по дни подлежи на препотвърждение!
* Допълнителните екскурзии са на РУСКИ ЕЗИК и се заявяват на място!


Допълнителни екскурзии
 

Аквапарк
 

Посещение на аквапарка може да бъде също толкова интересно както за децата, така и за възрастните. Критският аквапарк е пълен с изненади и възможности за развлечения: изкуствени реки, езера, множество водни пързалки, басейни, специален кът за най-малките гости - всички създадени за вашия комфорт и удоволствие.

Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, шапка, хавлия за плаж, фотоапарат.

Екскурзията се осъществява на руски език при минимум 20 души.

Всички екскурзии се заявяват и заплащат САМО на място!
 

Ориентировъчна цена от: 35 евро на възрастен; за деца до 5.99 год. - безплатно; за деца от 6-11.99 год. - 20 евро.



 

Двореца Кносос - Ираклион - Винарна
 

Тази обиколка ви дава възможност да посетите столицата на Крит - Ираклион и световно известния паметник на историята, архитектурата и културата – замъка Кносос, както и да се запознате с традициите на критското винопроизводството в една от най-модерните винарни в Европа.
Дворецът Кносос се намира на 5 км от Ираклион. Той е основан през 2000 г. преди новата ера и е бил резиденция на цар Минос. Разкопките на археологическия обект са започнали през 1900 г. от Артър Евънс, който въз основа на гръцката митология, Критския цикъл, разкрива на света великата минойска цивилизация - първата цивилизация в Европа. Днес можете да видите западните килери, царските палати, трона на цар Минос, стаите за молитви и кралското стълбище с колоните.
Една малка пешеходна обиколка на Ираклион ще ви помогне да научите историята на този град и да се потопите в приятния ритъм на живот на местното население. А чаша прясно сварено кафе, което може да се вземе на площад Лионс, ще увеличи вашето удоволствие от разходката в града. Освен това, ще опитате местната кухня в ресторанта Elia & Diosmos.
А обиколката на винарната Boutari и дегустацията на вино ще направят края на тура незабравим!

Доплащане: Дворец Kносос- 15 € на човек.
Приблизителна продължителност: 6 часа (без трансфер).

Екскурзията се осъществява на руски език при минимум 20 души.

Всички екскурзии се заявяват и заплащат САМО на място!
 

Ориентировъчна цена от: 40 евро на възрастен; за деца до 5.99 год. - безплатно; за деца от 6-11.99 год. - 20 евро.


 

Критска вечер
 

Каним ви на традиционна критска вечер в едно типично планинско село, където ще имате шанс да се насладите на времето си точно както правят критяните.
Ще се срещнете с критски и гръцки хора и танцьори, облечени в очарователни традиционни костюми. Тяхната музикална програма включва традиционен оркестър с критската лира, бузуки и барабани.
Ще бъдете очаровани от традиционните песни, които са дълбоко обичани от гърците на всички възрасти. Освен музика и танци ще има театрално представление, представящо колорита на гръцката история и митология.

Приблизителна продължителност: 4 часа (без трансфер).

Екскурзията се осъществява на руски език при минимум 20 души.

Всички екскурзии се заявяват и заплащат САМО на място!
 

Ориентировъчна цена от: 45 евро на възрастен; за деца до 11.99 год. - 25 евро.



 

Остров Спиналонга
 

Тази обиколка с екскурзовод включва посещение на световно известния остров Спиналонга; малко пътешествие до залива на Mирабело; разходка из град Агиос Николаос и вечеря в традиционна морска механа.
Първата спирка е в манастира на Св. Георги от Селинари. Остров Спиналонга, започвайки от днешния град Елунда с неговите скалисти брегове, има доста впечатляваща история. Дори венецианците основали тук един от своите крепости, обградена от каменни стени. Въпреки това, днес острова е по-известен като прокажената колония, която престава да съществува едва в средата на 20-ти век.
След разходка с комфортна лодка и обиколка на средновековната крепост на острова ще се върнем в град Елунда, който се смята за един от най-престижните курорти в Крит. Тук ще имате обяд в крайбрежна таверна и възможност да се насладите на местната кухня.
Следва пешеходна обиколка на малкия крайбрежен град Агиос Николаос с неговите малки преплетени улици и живописното езеро Вулиагмени.
В свободното си време, можете да отидете на пазар или да се отпуснете на един от най-прекрасните плажове.

Доплащане: Крепостта на Спиналонга - 8 € на човек.
Приблизителна продължителност: 5 часа (без трансфер).

Екскурзията се осъществява на руски език при минимум 20 души.

Всички екскурзии се заявяват и заплащат САМО на място!
 

Ориентировъчна цена от: 45 евро на възрастен; за деца до 5.99 год. - безплатно; за деца от 6-11.99 год. - 25 евро.


 

Остров Хриси
 

Нашето пътуване започва в малкия град Йерапетра, разположен на южния бряг на остров Крит. С малка лодка ще стигнете по Либийско море на необитаемия остров Хриси и неусетно ще се окажете на снежнобелите плажове, заобиколени от ясни лазурни води.
Вземете всичко, което трябва с вас (вода, слънцезащитен крем, удобни обувки и фотоапарати) - ще останате на острова в продължение на 4 часа. Хриси е защитена територия, където можете да намерите кедър от Ливан (някои дървета са повече от 200 години) и най-красивите плажове. Това е мястото, където ще намерите най-белите плажове като варовик и морето с най-уникалния цвят.
Дължината на острова е само 5 км, а ширината е по-малко от 1 километър. Целият остров може да се обиколи в продължение на 3-4 часа. Въпреки това повечето туристи правят само кратка разходка и прекарват остатъка от времето си на зашеметяващия плаж.

Връщане към Йерапетра 17:30 (приблизително време)
Приблизителна продължителност: 7 часа (без трансфер).

Екскурзията се осъществява на руски език при минимум 20 души.

Всички екскурзии се заявяват и заплащат САМО на място!
 

Ориентировъчна цена от: 40 евро на възрастен; за деца до 5.99 год. - безплатно; за деца от 6-11.99 год. - 25 евро.

  • Самолетен билет за чартърен полет София – Ираклион – София с включени летищни такси 90 евро на възрастен/дете.
  • Посрещане на летище Ираклион от представител на фирмата-партньор
  • Трансфер: летище-хотел-летище.
  • 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
  • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.
  • Допълнителни екскурзии.
  • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването, за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава.
Минимален брой участници: 40

Краен срок за набирането им: 21 дни преди датата на заминаване

Задължително се заплаща:
  • Горивна такса:
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.

Допълнително се заплаща:
  • Допълнителни екскурзии - заплащат се на място!

Ранни записвания до 29.12.2017г.
Гърция това е страна с прекалено много история и култура. Тук  природата е много красива. Има и специфичното гръцко очарование.  Всичко това превръща страната в магнит за туристи от целия свят. С едно пътуване за  екскурзия или почивка до Гърция и гръцките острови всеки турист намира по нещо, на което да се наслади. Дали  нощен живот в таверни или на бозуки с пулсиращия ритъм на притегателните туристически центрове.

Гърция е с население от близо 11 000 000 жители.

Територията на страната е 131 475 кв.км.

Гърция притежава около 6 000 острова, но от тях само 220 са населени.

Говорим език е гръцкия. Използвана валута е еврото (EUR).

За български граждани няма визи. Може да посетите страната само с лична карта.

Какво ли ни кара да посетим Гърция? Ами много неща, като започнем от съчетанието на прекрасна природа, мек климат и изключителни културни паметници, затова Гърция е предпочитана дестинация.

За туристите от България не е без значение и приемливите цени, близостта до нашата страна в съчетание с добрата инфраструктура и опростени процедури при граничния контрол, значително по-дългият летен сезон, различните забавления в курорти, хотелите и възможности за почивка и релакс,  добрата гръцка кухня са само част от многобройните предимства.
 



Оферта № П184