Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Да посетим Анталия

Да посетим Анталия
07.Януари.2019 г.
Добре дошли в Анталия, рая на земята, перлата на Средиземно море. Анталия е деветият по големина град в Турция, който се отличава с професионализъм, опит, разнообразие и качество. Със своята история, естествена красота и богато разнообразие от местен начин на живот, градът е домакин на над 11 милиона чуждестранни гости от цял свят на годишна база. Като четвъртият най-посещаван град в света, Анталия е една от най-големите туристически дестинации в света, която ви предлага несравнимо преживяване. А сега е момента за ранни записвания за  Анталия през 2019.
С древните си градове, скрити сред гори с богат на кислород въздух, Анталия е ваканционен рай, предлагащ много повече, от това което сте си представяли.
Град  Анталия е основан през 159 г. пр. Хр. от Атал II - царя на Пергам, който през 133 г. пр. Хр. кръщава града на себе си. През ХІV век мароканският пътешественик Ибн Батута пише, че Анталия, най-красивият град, бил завладян от римляните и станал зимна резиденция на император Адриан.
Ранни записвания Анталия
Днес той е един от най-обичаните туристически курорти в света, с многобройни петзвездни хотели, ваканционни селища и развлекателни заведения. Освен шансовете, които Анталия предлага за каране на ски в планината и след това спускане до брега за плуване, близостта на голям брой археологически обекти и руини засилва привлекателността му. Има велики произведения на изкуството от различни цивилизации във всеки ъгъл на града. В живописния стар квартал на Kaleiçi, тесни, криволичещи улички и стари дървени къщи се допират до древните градски стени. Когато император Адриан посетил Фаселис в Анталия през 130 г. сл. Хр., В градската стена в негова чест била построена красиво украсена три аркова порта с коринтски колони. Това е бил единственият вход през градските стени.
В днешно време посетителите на Анталия лесно могат да разберат защо той се счита за най- красивия град в света. Селището е главният град на източното крайбрежие на Средиземно море, разположен в равнина с високи и покрити със сняг планини. Тези, които искат нещо повече към ваканцията си, а именно да се потопят в историята на Анталия, няма да останат разочаровани. Днес курортът е смесица между модерен метрополис и старомодно малко градче. В Калейчи (Kaleiçi, старият квартал на Анталия), туристите могат да усетят истинската Анталия. Това е оазис с малки джамии и реставрирани дървени османски къщички. Пристанището на Анталия е прекрасно място за почивка и отмора, можете да се наслаждавате на прекрасната гледка и лодките в някое от множеството уютни кафенета и барове.
Двете най-важни османски джамии в града са джамията Мурат Паша от 16-ти век, която се отличава с декорация на плочки и джамията от 18-ти век Текели Мехмет Паша. В съседство с яхтеното пристанище, атрактивната джамия от края на 19-ти век е построена от рязан камък и поставена на четири стълба над естествен извор. Кулата (Hıdırlık Kulesi) вероятно е била построена като фар през втория век. Джамията от минарето Кесик, която преди това е била църква, свидетелства за дългата история на града.
 Ако сте се спрели на ранни записвания за Анталия, то тогава е добре да знаете, че разгара на сезона е през юли и август и именно тогава температурите са най- високи. Юни и септември са изключително подходящи за Вашата почивка там. 
Ранни записвания Анталия
Горещи точки по крайбрежието
Посетителите могат да открият и редица туристически точки по крайбрежието, далеч от центъра на града. Кемер, на 42 км от Анталия през грандиозен планински пейзаж, е първото такова място на запад от града. Този курортен град е проектиран внимателно, за да се слее с околния пейзаж и предлага идеална среда за една прекрасна почивка. Купувачите ще се насладят на прекрасната гама от висококачествени сувенири. Крайбрежна алея с кафенета и магазини на север от яхтеното пристанище води директно до плажа Кемер, който е награден със Син флаг.
Пещерата Каайн, датираща от епохата на палеолита, е най-старата известна пещера, в която човек е живял. Един-единствен вход, осветен от утринното слънце, се отваря към три големи свързващи камери. Въпреки че малкият музей на входа показва някои от неговите находки, повечето от откритите предмети се намират в музеи около Турция, като някои от тях датират от 160 000 г. пр. Хр. Руините на град Термесос се намират на плато с височина 1050 м, разположено на западните склонове на планината Гюлюк.
Лимиа, древен ликийски град, може да се намери на 10 километра от Финике през Турунчова. По-нататък по този път е и ликийският град Ариканда. Той е бил обитаван от поне 500 г. пр. Хр. и е бил разрушаван няколко пъти от пожар или земетресение. Древният град Мира, сега наричан Демре или Кале, е на 25 км западно от Финике. Свети Никола, който е роден в Патара, е епископ на Мира през четвърти век след Христа, и умира там през 345 година.
Продължавайки на запад от Кекова, стигате до Каш, прекрасно място, заобиколено от планини от три страни. Плуването и гмуркането са отлични в чистата хладна вода около Каш.. А малко по на запад се намира е Калкан, прекрасен малък хълм, който гледа към малък залив.
Ранни записвания Анталия
Насладете се на два сезона в един и същи ден
Сакликент, на 50 километра от Анталия, е идеален зимен спортен курорт на височина 1750-1900 метра на северните склонове на планината Bakırlı. През март и април можете да карате ски през сутринта, да хапнете вкусна храна и прясна риба в яхтеното пристанище на Анталия и след това да се насладите на слънчеви бани, плуване и уиндсърф в следобедните часове.

Ранни записвания Анталия
Отвъд слънцето, пясъка и морето…
Богатите и актуални туристически съоръжения, както и добре запазените исторически забележителности ви дават редица възможности за ежедневни дейности. Перге (18 километра от Анталия) е бил важен град от древна Памфилия, която Св. Павел посетил в първото си мисионерско пътуване. Любителите на плуването и слънчевите бани ще са щастливи да посетят Белек- модерен луксозен ваканционен център и рай за голф играчите, който се намира на 40км от Анталия. На североизток от Анталия, на разклона за Taşağıl и Beşkonak е живописният маршрут, който води до Национален парк Каньон Кьопрюлю. Усукващият път се вие ​​над планински потоци и минава през девствената кедрова гора. Разходката ще продължи дълго, защото често ледката на всеки завой е по-красива от последната. Националният парк, на 92 км от Анталия, е красива долина, богата на флора и фауна. Сиде, едно от най-известните класически обекти в Турция, е древно пристанище, чието име някога е означавало „нар“. Днес е красив курортен град. Неговите древни руини, два пясъчни плажа, множество магазини и обширно туристическо настаняване привличат посетители за ранни записвания за Сиде.


Ранни записвания Анталия
Да обобщим..
Още много можем да говорим за това късче красота. Анталия е невероятна и винаги има какво да Ви даде,а  ето и топ причините, заради които да изберете Анталия за Вашата почивка:
  • Разнообразни курорти, подходящи за всеки вкус.
Заедно с градския си център, Анталия е разделена на малки крайбрежни курорти, всеки от тях със своята отличителна атмосфера и характер. Белек е известен с  5-звездни луксозни хотели и голф игрища, докато Кемер привлича туристите с големите си all-inclusive комплекси. Тук със сигурност ще намерите и нещо по Вашия вкус.
 
  • Удобен транспорт и модерна пътна инфраструктура
Успоредно на бреговата линия е разположена магистрала D400 с дължина 2 057км, което прави пътуването с кола или автобус бързо и удобно. Пътищата са изключително добре поддържани, а обществения транспорт между курортите е евтин и редовен.
 Ранни записвания Анталия
  • Перлата на Турската Ривиера
Преди развитието на туризма в Анталия, крайбрежните села са разчитали на риболова, конструирането на лодки и гмуркането , за да се справят с препитанието си. През 70-те години на миналия век се е родила идеята за превръщането на региона в меката на морския туризъм и така се родила перлата на Турската Ривиера – Анталия. Местните станали експерти в конструирането и плаването с традиционните турски лодки „гюлет“, а огромните инвестиции в пристанищата се оказали ключов момент за привличането на луксозни яхти и круизи от целия свят.
  • Космополитен дух
Дали внимателно планирано или инцидентно, районът на Анталия се отличава със специфичен космополитен дух, където старите традиции се смесват елегантно с модерния живот. Исторически забележителности, като стария град на  Анталия с автентичните калдъръмени улици и стари къщи са разположени само на няколко пресечки от модерни шопинг центрове и хотели, а всичко това е съчетано прекрасно!
  • Прекрасен климат през цялата година
Средните температури през лятото са около 30 градуса. Слънцето грее около 11 часа на ден, а вечерите са прохладни и идеални за разходка. Зимата също е по-мека и топла и с по-малко валежи в сравнение с други части на Турция.
  • Висока историческа стойност
Освен от модерните хотелски комплекси, посетителите на Анталия също са силно привлечени и от древните историческите забележителности, разпръснати из целия регион. Най-известен е Аспендос – античен гръцко-римски град, който е едно от първите селища в миналото, започнали да секат собствени монети. Неговият театър е невероятно непокътнат и до днес тук се провеждат ежегодно различни мероприятия като концерти и фестивали. По-нагоре към крайбрежната ивица са руините на Фазелис, нежно сгушени между два прекрасни плажа. Градът е бил водещ търговски център през Памфилийската ера, но жителите са били прогонени от постоянните нашествия на пиратите. Към списъка със задължителни места за посещение също добавете Термосос и Перге – древни руини, разположени в сърцето на крайбрежния курорт Сиде.
Любопитно


Календар
Декември 2022Януари 2023Февруари 2023Март 2023Април 2023Май 2023Юни 2023Юли 2023Август 2023Септември 2023Октомври 2023Ноември 2023
Специални оферти
България
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах