Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Да посетим Анталия

Да посетим Анталия
07.Януари.2019 г.
Добре дошли в Анталия, рая на земята, перлата на Средиземно море. Анталия е деветият по големина град в Турция, който се отличава с професионализъм, опит, разнообразие и качество. Със своята история, естествена красота и богато разнообразие от местен начин на живот, градът е домакин на над 11 милиона чуждестранни гости от цял свят на годишна база. Като четвъртият най-посещаван град в света, Анталия е една от най-големите туристически дестинации в света, която ви предлага несравнимо преживяване. А сега е момента за ранни записвания за  Анталия през 2019.
С древните си градове, скрити сред гори с богат на кислород въздух, Анталия е ваканционен рай, предлагащ много повече, от това което сте си представяли.
Град  Анталия е основан през 159 г. пр. Хр. от Атал II - царя на Пергам, който през 133 г. пр. Хр. кръщава града на себе си. През ХІV век мароканският пътешественик Ибн Батута пише, че Анталия, най-красивият град, бил завладян от римляните и станал зимна резиденция на император Адриан.
Ранни записвания Анталия
Днес той е един от най-обичаните туристически курорти в света, с многобройни петзвездни хотели, ваканционни селища и развлекателни заведения. Освен шансовете, които Анталия предлага за каране на ски в планината и след това спускане до брега за плуване, близостта на голям брой археологически обекти и руини засилва привлекателността му. Има велики произведения на изкуството от различни цивилизации във всеки ъгъл на града. В живописния стар квартал на Kaleiçi, тесни, криволичещи улички и стари дървени къщи се допират до древните градски стени. Когато император Адриан посетил Фаселис в Анталия през 130 г. сл. Хр., В градската стена в негова чест била построена красиво украсена три аркова порта с коринтски колони. Това е бил единственият вход през градските стени.
В днешно време посетителите на Анталия лесно могат да разберат защо той се счита за най- красивия град в света. Селището е главният град на източното крайбрежие на Средиземно море, разположен в равнина с високи и покрити със сняг планини. Тези, които искат нещо повече към ваканцията си, а именно да се потопят в историята на Анталия, няма да останат разочаровани. Днес курортът е смесица между модерен метрополис и старомодно малко градче. В Калейчи (Kaleiçi, старият квартал на Анталия), туристите могат да усетят истинската Анталия. Това е оазис с малки джамии и реставрирани дървени османски къщички. Пристанището на Анталия е прекрасно място за почивка и отмора, можете да се наслаждавате на прекрасната гледка и лодките в някое от множеството уютни кафенета и барове.
Двете най-важни османски джамии в града са джамията Мурат Паша от 16-ти век, която се отличава с декорация на плочки и джамията от 18-ти век Текели Мехмет Паша. В съседство с яхтеното пристанище, атрактивната джамия от края на 19-ти век е построена от рязан камък и поставена на четири стълба над естествен извор. Кулата (Hıdırlık Kulesi) вероятно е била построена като фар през втория век. Джамията от минарето Кесик, която преди това е била църква, свидетелства за дългата история на града.
 Ако сте се спрели на ранни записвания за Анталия, то тогава е добре да знаете, че разгара на сезона е през юли и август и именно тогава температурите са най- високи. Юни и септември са изключително подходящи за Вашата почивка там. 
Ранни записвания Анталия
Горещи точки по крайбрежието
Посетителите могат да открият и редица туристически точки по крайбрежието, далеч от центъра на града. Кемер, на 42 км от Анталия през грандиозен планински пейзаж, е първото такова място на запад от града. Този курортен град е проектиран внимателно, за да се слее с околния пейзаж и предлага идеална среда за една прекрасна почивка. Купувачите ще се насладят на прекрасната гама от висококачествени сувенири. Крайбрежна алея с кафенета и магазини на север от яхтеното пристанище води директно до плажа Кемер, който е награден със Син флаг.
Пещерата Каайн, датираща от епохата на палеолита, е най-старата известна пещера, в която човек е живял. Един-единствен вход, осветен от утринното слънце, се отваря към три големи свързващи камери. Въпреки че малкият музей на входа показва някои от неговите находки, повечето от откритите предмети се намират в музеи около Турция, като някои от тях датират от 160 000 г. пр. Хр. Руините на град Термесос се намират на плато с височина 1050 м, разположено на западните склонове на планината Гюлюк.
Лимиа, древен ликийски град, може да се намери на 10 километра от Финике през Турунчова. По-нататък по този път е и ликийският град Ариканда. Той е бил обитаван от поне 500 г. пр. Хр. и е бил разрушаван няколко пъти от пожар или земетресение. Древният град Мира, сега наричан Демре или Кале, е на 25 км западно от Финике. Свети Никола, който е роден в Патара, е епископ на Мира през четвърти век след Христа, и умира там през 345 година.
Продължавайки на запад от Кекова, стигате до Каш, прекрасно място, заобиколено от планини от три страни. Плуването и гмуркането са отлични в чистата хладна вода около Каш.. А малко по на запад се намира е Калкан, прекрасен малък хълм, който гледа към малък залив.
Ранни записвания Анталия
Насладете се на два сезона в един и същи ден
Сакликент, на 50 километра от Анталия, е идеален зимен спортен курорт на височина 1750-1900 метра на северните склонове на планината Bakırlı. През март и април можете да карате ски през сутринта, да хапнете вкусна храна и прясна риба в яхтеното пристанище на Анталия и след това да се насладите на слънчеви бани, плуване и уиндсърф в следобедните часове.

Ранни записвания Анталия
Отвъд слънцето, пясъка и морето…
Богатите и актуални туристически съоръжения, както и добре запазените исторически забележителности ви дават редица възможности за ежедневни дейности. Перге (18 километра от Анталия) е бил важен град от древна Памфилия, която Св. Павел посетил в първото си мисионерско пътуване. Любителите на плуването и слънчевите бани ще са щастливи да посетят Белек- модерен луксозен ваканционен център и рай за голф играчите, който се намира на 40км от Анталия. На североизток от Анталия, на разклона за Taşağıl и Beşkonak е живописният маршрут, който води до Национален парк Каньон Кьопрюлю. Усукващият път се вие ​​над планински потоци и минава през девствената кедрова гора. Разходката ще продължи дълго, защото често ледката на всеки завой е по-красива от последната. Националният парк, на 92 км от Анталия, е красива долина, богата на флора и фауна. Сиде, едно от най-известните класически обекти в Турция, е древно пристанище, чието име някога е означавало „нар“. Днес е красив курортен град. Неговите древни руини, два пясъчни плажа, множество магазини и обширно туристическо настаняване привличат посетители за ранни записвания за Сиде.


Ранни записвания Анталия
Да обобщим..
Още много можем да говорим за това късче красота. Анталия е невероятна и винаги има какво да Ви даде,а  ето и топ причините, заради които да изберете Анталия за Вашата почивка:
  • Разнообразни курорти, подходящи за всеки вкус.
Заедно с градския си център, Анталия е разделена на малки крайбрежни курорти, всеки от тях със своята отличителна атмосфера и характер. Белек е известен с  5-звездни луксозни хотели и голф игрища, докато Кемер привлича туристите с големите си all-inclusive комплекси. Тук със сигурност ще намерите и нещо по Вашия вкус.
 
  • Удобен транспорт и модерна пътна инфраструктура
Успоредно на бреговата линия е разположена магистрала D400 с дължина 2 057км, което прави пътуването с кола или автобус бързо и удобно. Пътищата са изключително добре поддържани, а обществения транспорт между курортите е евтин и редовен.
 Ранни записвания Анталия
  • Перлата на Турската Ривиера
Преди развитието на туризма в Анталия, крайбрежните села са разчитали на риболова, конструирането на лодки и гмуркането , за да се справят с препитанието си. През 70-те години на миналия век се е родила идеята за превръщането на региона в меката на морския туризъм и така се родила перлата на Турската Ривиера – Анталия. Местните станали експерти в конструирането и плаването с традиционните турски лодки „гюлет“, а огромните инвестиции в пристанищата се оказали ключов момент за привличането на луксозни яхти и круизи от целия свят.
  • Космополитен дух
Дали внимателно планирано или инцидентно, районът на Анталия се отличава със специфичен космополитен дух, където старите традиции се смесват елегантно с модерния живот. Исторически забележителности, като стария град на  Анталия с автентичните калдъръмени улици и стари къщи са разположени само на няколко пресечки от модерни шопинг центрове и хотели, а всичко това е съчетано прекрасно!
  • Прекрасен климат през цялата година
Средните температури през лятото са около 30 градуса. Слънцето грее около 11 часа на ден, а вечерите са прохладни и идеални за разходка. Зимата също е по-мека и топла и с по-малко валежи в сравнение с други части на Турция.
  • Висока историческа стойност
Освен от модерните хотелски комплекси, посетителите на Анталия също са силно привлечени и от древните историческите забележителности, разпръснати из целия регион. Най-известен е Аспендос – античен гръцко-римски град, който е едно от първите селища в миналото, започнали да секат собствени монети. Неговият театър е невероятно непокътнат и до днес тук се провеждат ежегодно различни мероприятия като концерти и фестивали. По-нагоре към крайбрежната ивица са руините на Фазелис, нежно сгушени между два прекрасни плажа. Градът е бил водещ търговски център през Памфилийската ера, но жителите са били прогонени от постоянните нашествия на пиратите. Към списъка със задължителни места за посещение също добавете Термосос и Перге – древни руини, разположени в сърцето на крайбрежния курорт Сиде.
Любопитно


Календар
Януари 2019Февруари 2019Март 2019Април 2019Май 2019Юни 2019Юли 2019Август 2019Септември 2019Октомври 2019Ноември 2019Декември 2019
Специални оферти
Анталия ранни записвания. Почивки на море14 февруари 20193-март 2019Великден 2019Майски празници 2019Лято 2019Септемврийски празници 2019Есен 2019
Любопитно
07 Януари2019 г.
Топ дестинация Кушадасъ
Ако мечтаете за една перфектна ваканция на брега на Егейско море, която да е богата на удивителни залези, уютни хотели с прекрасно обслужване и многоб...
07 Януари2019 г.
Да посетим Анталия
Добре дошли в Анталия, рая на земята, перлата на Средиземно море. Анталия е деветият по големина град в Турция, който се отличава с професионализъм, о...
19 Декември2018 г.
Топ дестинацията град Сиде
В днешния ни материал ще посетим град Сиде. Това е един от най- важните морски курорти на Турция, който очарова хиляди посетители с богатствата, които...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах