Вашата оценка 0 от 0 гласа

Исландия - страната на елфите и троловете

7 дни / 5 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

14.05.2019 - 04:30 ч. среща на летище София, Терминал 2. 06:30 ч. - полет за Франкфурт. 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт. 11:40 ч. - полет за Рейкявик. Пристигане на летището в Рейкявик 13:20 ч. Трансфер до хотел Storm 3*. Настаняване и свободно време. Нощувка.


Ден 2

15.05.2019 - Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик - лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) – забележителна сграда, където се намира панорамен ресторант с невероятна гледка, покрит с огромен стъклен купол, разположен върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и я разпределят по водопреносната мрежа на града. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед по желание – наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Пътува се със специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 3

16.05.2019 - Закуска. Целодневна екскурзия “Златният кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.


Ден 4

17.05.2019 - Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя се посещава Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката се вижда и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Laki 3*.


Ден 5

18.05.2019 - Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос и към глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.


Ден 6

19.05.2019 - Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, се усеща силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Разходка до Grindav


Ден 7

20.05.2019 - Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:55 ч. Полет за София в 10:05 ч. Пристигане на летище София в 13:15 ч.

  • Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж;
  • 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт с автобус по описаната програма;
  • Водач – придружител от страна на туроператора;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
  • Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.
  • Екскурзия наблюдение на китове;
  • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон;
  • Бакшиши;
  • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Разходи от личен характер;


 
Допълнителни услуги  Цени
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон 95 лв
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон за деца до 11 г 40 лв
Наблюдение на китове 228 лв
Наблюдение на китове за деца до 11 г. 116 лв
Пояснения:

Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки в Рейкявик, 1 нощувка в Южна Исландия, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма на български език. Настаняването е в хотели на база нощувка и закуска. Лети се с Lufthansa (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж). Вътрешните трансфери в Исландия се извършват с автобус. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод.


Хотели използвани по програмата (или подобни):


Рейкявик - хотел Storm 3* - Разположен в централната част на Рейкявик между бизнес района на града и главната улица – Laugavegur, хотелът е с отлично разположение. Стаите са комфортно обзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.


Вик - хотел Laki 3* - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.


Полетно разписание:

Продължителност на полетите:

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1.66567 лева


Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.


Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


Такса прекратяване:


Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.


Местна валута: Исландска крона (ISK) - 1 EUR = 130 ISK (към октомври 2018).


Паспортни и визови изисквания: лична карта с валидност минимум шест месеца след датата на влизане в Исландия. Препоръчително е да носите и валиден задграничен паспорт.


Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.


Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

  • 14.05.2019: София 06:30 ч. - Франкфурт 07:55 ч.
  • 14.05.2019: Франкфурт 11:40 ч. - Рейкявик 13:20 ч.
  • 20.05.2019: Рейкявик 00:25 ч. - Франкфурт 05:55 ч.
  • 20.05.2019: Франкфурт 10:05 ч. - София 13:15 ч.
  • София – Франкфурт – около 2 часа и 20 мин.
  • Франкфурт – Рейкявик – около 3 часа и 40 мин.
  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
  • При посещение на Исландия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в исландски крони от България.




Оферта № Е623


Други екскурзии Исландия
Календар
Март 2024Април 2024Май 2024Юни 2024Юли 2024Август 2024Септември 2024Октомври 2024Ноември 2024Декември 2024Януари 2025Февруари 2025
Специални оферти
България
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах