Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до музеите на BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari и Lambоrghini

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 1020.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Ден 1

07.Март.2019 г. Полет София – Мюнхен Меминген

Сборен пункт в Терминал 1 на Летище София в 16:45 ч. Излитаме за Меминген, Германия в 18:45 ч. Вечерта кацаме в 20:00 ч. и се придвижваме с автобус до хотела. Нощувка в района на Мюнхен.


Ден 2

08.Март.2019 г. - Тест-драйв на BMW и посещение на музея в Мюнхен

Закуска.
Отправяме се към Света на BMW.
Ще посетим музея на баварците, както и супер-модерния им шоурум BMW Welt – тук ще можете да направите тест-драйв на последните модели на марката (заплаща се с кредитна карта и е нужна предварителна резервация). Ще ви препоръчаме маршрут, който включва излизане на отсечка от аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта.
Музеят на BMW се намира точно до BMW Welt и е един от най-футуристичните музеи в Германия. В него ще видим най-емблематичните модели на баварците, както и няколко невероятни прототипа, които така и не успяват да достигнат до производство.
Отпътуване в посока Щутгарт и нощувка в района на града.
 

Ден 3

09.Март.2019 г. - Тест-драйв на Porsche и посещение на музеите на Porsche и Mercedes-Benz в Щутгарт

Закуска. След това се отправяме към най-зрелищния автомобилен музеи в Европа – Музея на Mercedes-Benz на адрес улица Мерцедес, номер 1 в Щутгарт. До музея е и шоурума на марката.

След това – отиваме на другия край на Щутгарт за тест-драйв на Porsche (заплаща се с кредитна карта и е нужна предварителна резервация). Ще ви препоръчаме маршрут, който включва излизане на отсечка от аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта. Ще посетим музея на Porsche, както и шоурума с последните модели. 

Следобед потегляме за Женева, Швейцария. Пристигаме вечерта. Нощувка в района на Женева.

Ден 4

10.Март.2019 г. - Посещение на Международния Автосалон в Женева

Представете си под един покрив, на площ от 100 000 кв. м. събрани най-новите, най-скъпи и най-одумвани модели на големите марки. Представете си красиви момичета около тях. Едно от тях отваря вратата на последния супер-автомобил от корицата на Top Gear, усмихва се и ви приканва да седнете вътре и изпитате удоволствието от нещо, създадено само с една единствена цел – да ви накара да се забавлявате, а сърцето ви да бие до пръсване. Това е само едно от нещата, които сигурно ще преживеете на Автосалона в Женева.

Нощувка в района на Женева.


Ден 5

11.Март.2019 г. - Посещение на Международния Автосалон в Женева
Закуска. Свободно време за самостоятелно посещение на автосалона или разглеждане на Женева.
След това – потегляме за Маранело, Италия – домът на Ferrari. Пристигаме вечерта и се настаняваме. Нощувка в Маранело.
 

Ден 6

12.Март.2019 г.
Тест-драйв на Ferrari и Lamborghini и посещение на музеите им

Закуска. Време е за тест-драйв на различни модели Ferrari и Lamborghini (не е нужна кредитна карта или предварителна резервация). Тук тест-драйвът е кратък – от по 10 или 20 минути. Има възможност и за няколко обиколки на пистата в Модена със състезателни модели на двете марки (нужна е предварителна резервация за пистата).

След това – посещение на музеите на Ferrari в Маранело и Модена. Следобед – посещение на музея на Lamborghini в Сант‘Агата Болонезе.
Вечерта се отправяме към летището в Болоня за полета към България в 22:25 ч. Кацаме в София в 01:15 ч. Възможност за трансфер до Вашия град.

 

Турове
 
Музеят на BMW в Мюнхен

 
Ден на провеждане: на 2 -рия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   10.00EUR
 
 
До високата 101 метра щаб -квартира на баварците , под огромното лого на марката се намира нейния музей. Тук, повече от 125 състезателни, концептуални и исторически автомобили са внимателно положени във високо-технологичен лабиринт от коридори. По пода, стените и таваните може да видите мотоциклети, коли, двигатели и дори самолет.
 
От музея преминаваме през малък мост за да се озовем в „Света на BMW” (BMW Welt) – супер-модерно съоръжение, играещо ролята на шоурум, където ще видим всички последни модели на марката. От свирепия M6 Coupé до най-мощния им мотоциклет – 1000RR. Ще имате възможност да се качите на каквото пожелаете. Интересната сграда на „Света“ е като малък град с изложбени зали, симулатори, сувенирни магазини и заведения. А през няколко часа вътре се провеждат демонстрации, като дрифтове или шумни разходки с най-малкото BMW – Isetta 300.


На метри от “Света на BMW” се намира Олимпийският парк от игрите през 1972, където се разигра заложническата криза с еврейските олимпийци. Там е и „Олимпиа щадион“, стадионът от Световното по футбол от 1974 г., както и високата 271 метра Кула, от която се разкрива страхотна панорама към Мюнхен.
 
Възможност за Тест-драйв
 
Изберете си BMW за тест-драйв. В колата ще бъдете само Вие, без инструктор, така че може да шофирате както и където пожелаете. Само на няколко километра на север е аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта. А на юг е планината, с множество завои и гледки в подножието на Баварските Алпи.
 
Изисква се предварителна резервация и кредитна карта:
                                                                                                                

Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт
 
Ден на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   10.00EUR
 
 
На улица Мерцедес Щрасе, точно пред главната порта на фабриката ще посетим най -големия музей в нашата обиколка. Тук, на площ от 17 000 квадратни метра са поместени цели 160 класики, прототипи, файтони, изключителни поръчкови модели (като бронираната и позлатена G-класа Папамобил), състезателни камиони, болиди от F1, DTM автомобили и още много безценни образци на Mercedes-Benz.
 
Автомобилните експонати се допълват от обезкостени състезателни коли, двигатели, турбо-компресори, системи за сигурност и какво ли още не. Обиколката в грандиозния музей започва с асансьор до последния етаж, където върху платформа е първият автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Същият онзи, който през 1888 г. съпругата на Карл Бенц изкарва за разходка на 100 км от Щутгарт без знанието на мъжа си.
 
От тук обиколката слиза в спирала надолу, разказвайки историята на марката в хронологичен ред, чрез все по-нови модели и технологии, докато не стигне до подземния етаж, където е шоурума на Mercedes-Benz с последните модели луксозни и спортни автомобили, в които може да се качи всеки от вас. 
 
 

Музеят на Porsche в Щутгарт
 
Ден на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   8.00EUR 


Новия музей на брилянтния Фердинанд Порше (създателят на VW “Костенурка”) ще намерите 80 от най-добрите модели на марката. Странната сграда с форма на “намачкана кутия за обувки”, висяща на десетки метри във въздуха, е изключително модерно съоръжение. Една от иновациите й                                                                                                            
 
са „звуковите душове“, в които влизате за да усетите звука и вибрациите от различни автомобили Porsche. Освен екстравагантните вариации на 911 (като Moby Dick например) в музея ще видите и емблематични модели от историята на “ 24 Le Mans”, разрязано на две 911, както и болиди от Formula 1. Също така ще видите и реплики на всички трофеи, печелени от официалните отбори на Porsche през годините. Непосредствено до музея се намира шоурума на марката с всички последни модели.
 
Възможност за Тест-драйв
 
Изберете си от последните модели на Porsche за тест-драйв. В колата ще бъдете само Вие, без инструктор, така че може да шофирате както и където пожелаете . Само на няколко километра от града е аутобана ( магистралата), където няма ограничения на скоростта. Отново на няколко километра от града се намират много хълмисти области с лъкатушещи планински пътища, където да усетите удоволствието да бъдете зад волана на Porsche.
 
Изисква се предварителна резервация и кредитна карта:
 
 
88-ми Автомобилен Салон в Женева
 
Ден на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   15.00EUR 
 
Представете си под един покрив, на площ от 100 000 кв . м. събрани най- новите, най-скъпите и най-одумвани модели на големите марки. Представете си красиви млади момичета навсякъде. Една от тях отваря вратата на последния супер-автомобил от корицата на Top Gear, усмихва се и ви приканва да седнете вътре и изпитате удоволствието от нещо, създадено само с една единствена цел – да ви накара да се смеете идиотски, а сърцето ви да бие до пръсване. Това е само едно от нещата, които сигурно ще преживеете на автосалона в Женева. Там е игралното поле, на което всяка година топ-производители от целия свят пращат своите топ-служители за да представят последните модели и покажат на останалите, че именно те са най-добрите. От създаването си през 1905 г. насам салона е бил домакин на почти всеки произведен някога автомобил и всяка технология, свързана с него. В салона ще намерите компании за тунинг (Brabus, Italdesign…), джанти (OZ, BBS...), озвучаване (BOSE, Bang&Olufsen…), ауспуси (Borla, Eisenmann…), симулатори и
 
 
                                                                                                                                  

Разбира се - много изненади и премиери на нови модели.
 

Музеите на Ferrari в Маранело и Модена
 
Ден на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   26.00EUR
 
 
Най-скъпите и най-изящни експонати в цялата екскурзия може би са точно тук – в двата музея на Ferrari.
 
Цялото градче Маранело, със своите 17 хил. жители сякаш е построено за Ferrari. Тук е тяхната тестова писта „Фиорано“, а недалеч от нея – музеят Galleria Ferrari. Вътре са разположени 50 от най-емблематичните автомобили и състезателни болиди на италианците. От болида на Шумахер от F1, до каската на Ники Лауда, необузданото F40 и много други експонати от историята на ексклузивната марка.
 
Недалеч от Маранело, в Модена пък е родното място на създателя, самият Енцо Ферари. Днес обаче неговата родна къща е драстично променена и разширена за да се превърне в музея Enzo Ferrari. По-голям и по-модерен от своя събрат – музея в Маранело, тук колекцията се допълва от всички онези модели, които не се побират в по-малкия музей до фабриката. Експонатите обикновено често сменят местата си между двете съоръжения, така че ако не сте видели любимото си Ferrari в Маранело, то със сигурност ще го видите в Модена.
 
Възможност за Тест-драйв
 

Музеят на Lamborghini в Сант‘Агата Болонезе
 
Ден на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   15.00EUR 


Малкото градче Сант‘Агата Болонезе е домът на Lamborghini. През 60-те години производителят на трактори Феручо Ламборгини отива при Ferrari, за да се оплаче от съединителя на своето Ferarri. Тогава самият Енцо го отпраща с думите: “Ти си прост производител на трактори, какво разбираш от автомобили!” Обиден, Феручо се заклева да направи автомобил, който да победи Ferrari на пистите в Европа.

 
Така се ражда легендарната Miura, считана за първата “супер-кола”. Тази сурова ярост и желание за разплата са живи и до днес, и са видими във всеки от моделите на Lambo. В скромния музей, върху старателно полирания дървен под , са наредени почти всички модели създавани някога. Сред 30-те автомобила са онази прочута Miura, високо-проходимия LM002, трактор, Countach, Diablo SV, Aventador, болид от F1, състезателно Murcielago и още много екзотики.

 • Самолетен билет с АК Wizz Air „София-Мюнхен Меминген“ и „Болоня-София“
 • Ръчен багаж с рамери 40 x 30 x 20 см. 
 • Транспорт с комфортен автобус по време на програмата на място
 • 5 нощувки в хотели 2/3* (в районите на Мюнхен, Щутгарт, Женева (2) и Маранело)
 • Водач от фирмата – организатор
 • Екскурзоводска програма на български език;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5 000 евро
 

Ранни записвания до 15.12.2018 год.
 

Дата

Човек
в двойна стая

Деца
до 12г.

Единична
стая

Трети
възрастен

Вариант 1
6 дни / 5 нощувки
в Хотели 2*
07.03 - 12.03.2019

1150.00 1020 лв. 1035.00 905 лв. 1500.00 1370 лв. 1050.00 950 лв.
Вариант 2
6 дни / 5 нощувки
в Хотели 3*
07.03 - 12.03.2019
1350.00 1220 лв. 1215.00 1085 лв. 1700.00 1570 лв. 1215.00 1120 лв.


- Посочените цени са на човек за посочения период, за ранни записвания до 15.12.2018 год.или до изчерпване на местата.
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 

 • Трансфери от Вашия град до София и обратно
 • Входни такси за посещаваните музеи
 • Чекиран багаж до 20 кг. - 168 лв. в двете посоки 
 • Голям кабинен багаж с размери 55 x 40 x 23 cm до 10 кг. - 28 лв. в двете посоки 
 • Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
 • Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители;
 • Начин на плащане: депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване;
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
 • За всяка екскурзия се предвижда минимален брой уастници;
 • За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
 • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
 • Настаняването в Тройна/ Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.


Ще посетите централите и музеите на:

 • BMW (в Мюнхен)
 • Mercedes-Benz (в Щутгарт)
 • Porsche (в Щутгарт)
 • Ferrari (в Маранело и Модена)
 • Lamborghini (в Сант‘Агата Болонезе)

Тест-драйв:

 • BMW (в Мюнхен и по аутобана)
 • Porsche (в Щутгарт и по аутобана)
 • Ferrari (в Маранело и района около града)
 • Lamborghini (в Маранело и района около града)
 
Цени на музеите

Възрастен

Дете до 18 год.

Дете до 14 год.

BMW в Мюнхен 10 Евро 7 Евро 7 Евро
Mercedes-Benz в Щутгарт 10 Евро 5 Евро Безплатно!
Porsche в Щутгарт 8 Евро 4 Евро Безплатно!
Автосалон Женева 2019 15 евро 15 Евро 8 Евро
Ferrari в Маранело 16 Евро 14 Евро 14 Евро
Ferrari в Модена 16 Евро 14 Евро 14 Евро
Lamborghini в Сант‘Агата 15 Евро 15 Евро 12 ЕвроОферта № Е374


Други екскурзии Германия
Календар
Март 2019Април 2019Май 2019Юни 2019Юли 2019Август 2019Септември 2019Октомври 2019Ноември 2019Декември 2019Януари 2020Февруари 2020
Специални оферти
Екскурзии ИстанбулЕкскурзии КападокияАнталия ранни записвания. Почивки на мореВеликден 2019Майски празници 2019Лято 2019Септемврийски празници 2019Есен 2019Кушадасъ Лято 2019 ( Ранни записвания Турция )
Любопитно
07 Януари2019 г.
Топ дестинация Кушадасъ
Ако мечтаете за една перфектна ваканция на брега на Егейско море, която да е богата на удивителни залези, уютни хотели с прекрасно обслужване и многоб...
07 Януари2019 г.
Да посетим Анталия
Добре дошли в Анталия, рая на земята, перлата на Средиземно море. Анталия е деветият по големина град в Турция, който се отличава с професионализъм, о...
19 Декември2018 г.
Топ дестинацията град Сиде
В днешния ни материал ще посетим град Сиде. Това е един от най- важните морски курорти на Турция, който очарова хиляди посетители с богатствата, които...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах