Вашата оценка 0 от 0 гласа

Най-доброто от Турция – Одрин, Истанбул, Анкара, Кападокия, Коня, Анталия

София – Пловдив – Одрин – Истанбул – Анкара – Кападокия – Сиде – Анталия – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Полезно за Турция
Ден 1

Отпътуване в 07:00 ч. от София - автогара "Сердика", Пловдив – хотел „Санкт Петербург”, Хасково – бензиностанция OMV по маршрут Свиленград - ГКПП „Капитан Андреево” - ГКПП „Капъкуле” - Одрин. След пристигане в Одрин, панорамна обиколка на града с включено посещение и фото пауза при българските църкви "Св. Св. Константин и Елена" и "Св. Георги Победоносец" и пешеходна разходка с разглеждане на джамията „Селимие”. След обяд отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел 4* в Истанбул. Свободно време. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Обзорна екскурзия на Истанбул с лицензиран професионален екскурзовод на български език:

 

На ПЕШЕХОДНАТА РАЗХОДКА ще се запознаете с някои от основните забележителности на античния и средновековен исторически център на Истанбул. Първата спирка е площад Беязид, с разположената на него джамия, преминава се през най-големия и най-стария закрит базар в света Капалъ чарши, строен през 15 век. Има 21 входа, 17 кръчми, 66 улици и близо 4500 магазина. Преминава се покрай Камъка с обръчите (Чембърлиташ), който има много интересна история, и се стига до Хиподрума. През византийско време на него са се провеждали конни състезания, ставали са гладиаторски битки, пиршества и сватби. Днес единствено трите масивни колони свидетелстват за древния произход на тази арена. Египетският обелиск е докаран от храма на Аполон чак от Карнак. Това е най-древният паметник не само на Хиподрума, а в цял Истанбул. Змиевидната колона има същия произход. Император Константин е допринесъл с още една колона, наречена колоната на Константин. Тук е и фонтана на Вилхелм ІІ, построен през ХІХ в., символ на международната дружба. След красивият площад се посещава един от символите на Истанбул – изумителната Синя джамия. Наричат я така заради 21 043-те сини фаянсови плочи, използвани при декорирането на джамията, доставени от дворцовите ателиета в Изник. Посланите на пода копринени килими с големина няколко хиляди квадратни метра, са докарани от дворцовите тъкачници, а стотиците кристални кандила, служещи за осветление – от други страни. Разглеждане на  Музеят “Св. София”, който е шедьовър на византийското изкуство. Църквата е построена по време на управлението на император Юстиниан през VI в. и е посветена на Божествената мъдрост. Издигната е за 10 години от 10 000 души и 100 архитекта. Това е третата църква, построена на това място. По онова време е била най-голямата църква, съществувала в Европа, и успява да запази този статут до построяването на “Свети Петър” в Рим. Интериорът е декориран с прекрасни византийски мозайки от 6 до 13 в. Света София или Църквата на Пресветата Мъдрост (на гръцки: Αγ


Ден 3

Закуска. Отпътуване за столицата на Турция - Анкара. Пристигане по обяд. Следва посещение на Мавзоля на Ататюрк - Музея на малоазиатската цивилизация, построен през 1953 г. в чест на великия водач на турската нация Ататюрк, който и същата година е погребан в него. Мавзолейният комплекс се състои от три части – главна алея с лъвове, церемониален площад и сградата на мавзолея. Тялото на Ататюрк е в долната част на сградата. Гробницата му се намира под много тежка плоча и е изработена от червен мрамор. Около гроба има медни вази, в които има земя от всички райони на Турция. След обяд отпътуване за Кападокия. Късно вечерта настаняване в хотел 4* в Кападокия. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Туристическа програма в Кападокия - “Страната на красивите коне”, един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

 

Кападокия – преди всичко e мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни «магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на Юнеско. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечеря, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 130 евро). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място, а вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Коня. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на «въртящите се дервиши», чийто танц е божествена молитва хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Сиде. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така, ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София в 11:30ч. с директен чартърен полет  и кацане на летището в София Терминал 1.Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус (местата в автобуса не са фиксирани)
 • Самолетен билет с директен чартърен полет Анталия - София на авиокомпания BH Air с включени летищни такси
 • 1 бр. ръчен салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Buyuk Sahinler" 4* (или подобен) в Истанбул
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Mustafa Hotel" 4* (или подобен) в Кападокия
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Hane Family Side" 4* в Анталия / Сиде
 • Екскурзионна програма в Истанбул и Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
 • Обзорна обиколка на Истанбул, Анкара и Анталия
 • Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва:
 • Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5 TL); водохранилището Йеребатан (20 TL), църквата " Света София"(40 TL), двореца "Топ Капъ" "(40 TL)
 • Входна такса за Черната църква в Гьореме - 10 турски лири
 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)
 • Допълнителни екскурзии
 • Обяди и напитки
 • Разходи от личен характер

Пояснения:
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 • МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ: София - автогара "Сердика", Пловдив – хотел "Санкт Петербург", Хасково – бензиностанция OMV.
 • Начин на плащане: 50% депозит при записване, доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
 • Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Транспорт с лицензиран автобус (местата в автобуса не са фиксирани)
 • Самолетен билет с директен чартърен полет Анталия - София на авиокомпания BH Air с включени летищни такси
 • 1 бр. ръчен салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Buyuk Sahinler" 4* (или подобен) в Истанбул
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Mustafa Hotel" 4* (или подобен) в Кападокия
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Hane Family Side" 4* в Анталия / Сиде
 • Екскурзионна програма в Истанбул и Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
 • Обзорна обиколка на Истанбул, Анкара и Анталия
 • Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
 • Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5 TL); водохранилището Йеребатан (20 TL), църквата " Света София"(40 TL), двореца "Топ Капъ" "(40 TL)
 • Входна такса за Черната църква в Гьореме - 10 турски лири
 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)
 • Допълнителни екскурзии
 • Обяди и напитки
 • Разходи от личен характер
Пояснения:
 • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
 • МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ: София - автогара "Сердика", Пловдив – хотел "Санкт Петербург", Хасково – бензиностанция OMV.
 • Начин на плащане: 50% депозит при записване, доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
 • Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Турция е разположена на един голям полуостров на два континента - Европа и Азия, като площта и е 814 578 кв. км. , като бреговете и се мият на четири морета - Черно, Мраморно, Егейско и Средиземно.  Най-големия град е Истанбул, а столицата и е град Анкара.

Като дестинация за туризъм или почивка, за българските граждани, Турция заема първо място. Най-посещаваната дестинация. Понеже територията и е доста голяма в страната има както дълга пясъчна брегова ивица, така и планински, гористи курортни местности удобни за посещение от туристите.

Населението на страната в началото на 2019г. е 83 573 261 души.

Официалният език е турски.

Необходими документи: Международен паспорт валиден минимум 3 месеца преди датата на изтичане.

Валутата е турска лира (TRY).

Тук са преплетени мултикултури, които включват черти характерни за Средиземноморието, Близкия изток, Егейския регион и Транзкавказието. Руините на антични римски театри са преплетени с православни храмове, синагоги, джамии. Западната част на Турция е най развита, като там се намират и най-посещаваните, стремящи се към Европейски стандасрти курорти. Като почнем от Егейския регион с Кушадасъ, Айвалък, Дидим, Бодрум, Мармарис и стигнем до перлата на турския туризъм регион Анталия (наречена още туристическа столица на Турция) с нейните курорти -  Лара, Белек, Сиде, Алания и Кемер. Туристите от цял свят и най-вече от Русия и от Западна Европа, са съществена част от приходите за туристическата индустрия.
 Оферта № Е703


Други екскурзии Турция
Календар
Юли 2019Август 2019Септември 2019Октомври 2019Ноември 2019Декември 2019Януари 2020Февруари 2020Март 2020Април 2020Май 2020Юни 2020
Специални оферти
Екскурзии ИстанбулЕкскурзии КападокияАнталия лято 2019Лято 2019Септемврийски празници 2019Есен 2019Коледа и Нова година 202014 февруари 20203-март 2020Великден 2020Майски празници 2020
Любопитно
07 Януари2019 г.
Топ дестинация Кушадасъ
Ако мечтаете за една перфектна ваканция на брега на Егейско море, която да е богата на удивителни залези, уютни хотели с прекрасно обслужване и многоб...
07 Януари2019 г.
Да посетим Анталия
Добре дошли в Анталия, рая на земята, перлата на Средиземно море. Анталия е деветият по големина град в Турция, който се отличава с професионализъм, о...
19 Декември2018 г.
Топ дестинацията град Сиде
В днешния ни материал ще посетим град Сиде. Това е един от най- важните морски курорти на Турция, който очарова хиляди посетители с богатствата, които...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах