Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Швейцария отблизо

Пловдив – София – Любляна – Лугано – Люцерн – Енгелберг – Титлис – Цюрих – Интерлакен – Монтрьо – Веве – Лозана – Женева – Венеция – Загреб – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Ден 1

Отпътуване в 4:00 ч. от Пловдив от бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6:30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7:00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Отпътуване в 7:30 ч. за Швейцария през Италия. Късния следобед пешеходна разходка в Лугано – един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано. По желание посещение на „Швейцария в миниатюри“ – музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, църкви и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Настаняване в района на Лугано/ Милано вечерта. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване за Люцерн от Лугано с автобус. По желание и срещу допълнително заплащане: отпътуване от Лугано с панорамен влак по историческия маршрут на „Gotthard Panorama“, свързващ Централна Швейцария с кантона Тичино. „Gotthard Panorama Express“ е невероятно чудо на железопътното инженерство със своите безброй мостове, тунели извиващи се в множество лупинги и спирали. Пътуването общо продължава около 2 ч. и 30 мин. и предлага вълнуващи и незабравими гледки през панорамните прозорци на влака към импозантни планински върхове и брегове покрити с гори, отразяващи се във водното огледало на кристално чисти води. Пристигане във Флюлен. Отпътуване за Люцерн с автобус. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: скулптурната композиция „Умиращият лъв на Люцерн“ – „най-тъжното и вълнуващо парче камък в света“ според Марк Твен; Покритият мост с водната кула – най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на кметството и живописните площадчета в стария град. Нощувка в района на Цюрих / Люцерн. 


Ден 4

Закуска. Отпътуване от Люцерн с влак „Luzern - Engelberg Express“. Пътуването е с продължителност около 45 мин. Свободно време в Енгелберг, живописно куротно селище разположено в подножието на планинския масив на връх Титлис, най-високият в района между Бернските планини и Централна Швейцария или по желание и предварителна заявка: 1. Посещение на местна мандра в манастира „Енгелберг" с включена демонстрация на производствения процес на сирене (около 30 мин.) 2. Изкачване до връх Титлис с  кабинков лиф „Titlis Xpress“ до междинна станция и след това с „Titlis ROTAIR“ (до 3020 метра над морското равнище) – първият в света кабинков лифт, който се върти на 360 градуса по време на петминутното пътуване до върха, предлагайки идилични, спиращи дъха гледки към стръмни планински склонове, дълбоки скални цепнатини и заснежени върхове. При подходящи метеорологични условия възможност за преминаване през тунела на ледникова пещера и по най-високо разположения окачен стоманен мост в Европа, намиращ се на 3041 м надморска височина и 500 м над земята с дължина 100-метра. Следобед отпътуване за Цюрих. Пешеходна разходка в Цюрих – най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център: улица „Банхофщрасе“, наричана „витрината на Европа“ – основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; парк „Линденхоф“ – оазис на спокойствието в сърцето на старата част на града и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите „Фраумюнстер“ и „Гросмюнстер“ – кратко завръщане във времето на Реформацията.  Нощувка в района на Интерлакен. 


Ден 5

Закуска. Отпътуване за Цвайзимен с автобус. Отпътуване от Цвайзимен до Монтрьо с панорамен или ретро влак по маршута „Golden Pаss“, разкриващ впечатляващи гледки към три от най-атрактивните района на Швейцария. Маршрутът по програмата започва от сърцето на Бернските планини през планините на район Пеи-д'Ано и терасираните, засадени с лозя хълмове на Лаво (под закрилата на ЮНЕСКО), в близост до разположения на източния бряг на Женевското езеро Монтрьо, известен със своята средиземноморска атмосфера. Пътуването продължава около 2 ч. Пристигане в Монтрьо. Пешеходна разходка в „перлата на Швейцарската ривиера“. Фотопауза във Веве – живописно градче на брега на Женевското езеро. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 в., призната за една от десетте най-красиви в Европа. Нощувка в района на Женевското езеро.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Женева – космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник – символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, „Же д'О“ – най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м височина; островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад „Бург де Фур"; кметството и катедралата „Св. Петър“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. Отпътуване за района на Венеция. Настаняване късно вечерта. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република, и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. Свободно време. Отпътуване в 16.00 ч. за Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта, в Пловдив на бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург" около полунощ.

 
Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Любляна / Постойна
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Лугано/ Милано
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Люцерн / Цюрих
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Интерлакен
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Женевското езеро
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Загреб
 • пешеходни разходки в Лугано, Женева, Лозана, Люцерн, Цюрих, Монтрьо
 • фотопауза във Веве
 • пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод
 • резервация и билет (2-ра класа) за панорамен или ретро влак по маршрута "Golden Pаss"
 • резервация и билет (2-ра класа) за влак "Lucern - Engelberg Express"
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • водач от България.

Цената не включва:
 • билет (1-ва класа) за панорамната високопланинска железница "Gotthard Panorama Express" от Лугано до Флюлен
 • посещение на местна мандра в манастира "Енгелберг" с включена демонстрация на производствения процес на сирене
 • двупосочен билет до връх Титлис
 • двупосочен билет за корабче до Венеция
 • такса престой в Италия (заплаща се от туристите на рецепцията на всеки хотел): 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4*
 • ползване на слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
 • входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца от 6 до 15 г. - 12 CHF)
 • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • градски транспорт
 • разходи от личен характер
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ОТСТЪПКИ

 
Деца до 11.99 г., настанени в стаята на двамата си родители 75.00 лв.
Ученици и студенти (до 25 г.) 34.00 лв.
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Изкачване до връх Титлис (с кабинков лифт "Titlis Xpress"  и с "Titlis ROTAIR" ) при минимум 15 туристи 240.00 лв.
Посещение на местна мандра в манастира "Енгелберг" с включена демонстрация на производствения процес на сирене (около 30 мин.), при минимум 15 туристи.Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! 25.00 лв.
Резервация и билет (1-ва класа) за панорамната високопланинска железница "Gotthard Panorama Express" от  Лугано до Флюлен, при минимум 20 туристи 195.00 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция 24.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 340.00 лв.

Пояснения:
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Валутни курсове: 1 EUR = 1,160 CHF
 • За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 28 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • транспорт с комфортен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Любляна / Постойна
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Лугано/ Милано
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Люцерн / Цюрих
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Интерлакен
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Женевското езеро
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Загреб
 • пешеходни разходки в Лугано, Женева, Лозана, Люцерн, Цюрих, Монтрьо
 • фотопауза във Веве
 • пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод
 • резервация и билет (2-ра класа) за панорамен или ретро влак по маршрута "Golden Pаss"
 • резервация и билет (2-ра класа) за влак "Lucern - Engelberg Express"
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • водач от България.
 • билет (1-ва класа) за панорамната високопланинска железница "Gotthard Panorama Express" от Лугано до Флюлен
 • посещение на местна мандра в манастира "Енгелберг" с включена демонстрация на производствения процес на сирене
 • двупосочен билет до връх Титлис
 • двупосочен билет за корабче до Венеция
 • такса престой в Италия (заплаща се от туристите на рецепцията на всеки хотел): 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4*
 • ползване на слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
 • входна такса за музея "Швейцария в миниатюри" (19 CHF, за деца от 6 до 15 г. - 12 CHF)
 • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • градски транспорт
 • разходи от личен характер
 • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ОТСТЪПКИ

 
Деца до 11.99 г., настанени в стаята на двамата си родители 75.00 лв.
Ученици и студенти (до 25 г.) 34.00 лв.
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Изкачване до връх Титлис (с кабинков лифт "Titlis Xpress"  и с "Titlis ROTAIR" ) при минимум 15 туристи 240.00 лв.
Посещение на местна мандра в манастира "Енгелберг" с включена демонстрация на производствения процес на сирене (около 30 мин.), при минимум 15 туристи.Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! 25.00 лв.
Резервация и билет (1-ва класа) за панорамната високопланинска железница "Gotthard Panorama Express" от  Лугано до Флюлен, при минимум 20 туристи 195.00 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция 24.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 340.00 лв.
Пояснения:
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Валутни курсове: 1 EUR = 1,160 CHF
 • За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 28 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Оферта № Е279


Други екскурзии Швейцария
Алпийска фантазия Алпийска фантазия
8 дни / 7 нощувки Автобусен
от 1029 лв.
Швейцарска приказка Швейцарска приказка
6 дни / 4 нощувки Автобусен
от 719 лв.
Календар
Юли 2020Август 2020Септември 2020Октомври 2020Ноември 2020Декември 2020Януари 2021Февруари 2021Март 2021Април 2021Май 2021Юни 2021
Специални оферти
Екскурзии ИстанбулЕкскурзии КападокияАнталия лято 202014 февруари 20203-март 2020Великден 2020Майски празници 2020Лято 2020Септемврийски празници 2020Есен 2020Екскурзии ДубайКушадасъ Лято 2020Екзотики
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах