Турция през последните 20 години традиционно е една от най-предпочитаните туристически дестинации за българските туристи, които са избрали да прекарат лятната си ваканция извън страната. Тя дели първото място с южната ни съседка Гърция.

Не е тайна, че цените в Турция са наистина доста атрактивни, като дори конкурират и родния български продукт, който сам по себе си винаги се е считал за доста изгоден от финансова гледна точка.

Почивката в Турция винаги е незабравима, заради съчетанието от източен колорит и западно обслужване. Турското крайбрежие е едно от най-популярните места за отдих.
Тайната на успеха за тази популярност е много проста - големият избор на хотели и широкият спектър от цени, както и благоприятният климат правят сезона в Турция практически целогодишен. Турция ще ви даде възможност да да усетите прословутия "ритъм на живота" - ритъма на античната история и загадъчния Изток, хилядолетната традиция в гостоприемството и последните новости в туристическата индустрия и отдиха.
"Турския портфейл хотели" се обновява непрекъснато - всяка година по крайбрежието стартират нови хотели, стремящи се да превъзхождат съседите си по разкош, предлагани услуги и ниво на обслужването.
 

Кои обаче са най- добрите курорти за почивка в Търция и къде да прекараме почивката си? Оказва се, че четири места обират основния брой туристи, като заедно формират и основната част от туристическата база на страната.
 

- Анталия

 

Най-големият туристически център на Турция е курортният град Анталия- перлата на Турция. Той е разположен в южната част на страната, не далеч от остров Кипър. Анталия е голям и оживен град, което го прави привлекателно място за почивка за хората, които търсят повече разнообразие и забавления.

В допълнение и времето в Анталия е доста топло. Тъй като се намира в южна Турция и е защитен от планини на север, Анталия предлага доста добър климат през по-голямата част от годината, Сезонът започва от ранна пролет и свършва през късна есен.
 

- Мармарис

 

На второ място по популярност е един курорт, който е любим на мнозина и който често е описван като най-доброто място за почивка в цяла Турция- Мармарис. Той се намира в югозападна Турция и е наистина доста добре защитен от студени северни ветрове, което го прави добър избор за по-ранна или късна почивка, особено ако нямате възможност да пътувате през лятото.

Мармарис се намира в доста живописна и красива местност, като в това отношение може би бие всички други турски курорти. Мармарис е разположен в дълбок залив, което обяснява спокойните морски води през цялата година.
 

- Кушадасъ

Почивката в Къшадасъ ще ви разкрие един от малкото турски курорти, в които плажът е покрит не с камъчета, а с пясък. Това прави курорта доста близък като типаж до курортните комплекси в България, като очевидно напомня за курортите по южното Черноморие. Кушадасъ има малко по-кратък сезон от Мармарис и Анталия, но много по-дълъг от България.
 

- Бодрум

 

Бодрум е най-северния от изброените курорти, но все пак май е чудесен месец за лятна почивка на море, като за тази цел е подходящ и октомври. Бодрум е известен с хубавата си архитектура, което ще направи почивката ви нещо повече от ходене на плаж и събиране на тен.
 

- Фетие

 
Фетие е царството на уединения отдих в луксозни, аристократични клубове. Това е идеалното място за бавни разходки, а радушното гостоприемство на местните жители и чистия въздух допълват усещането за райско блаженство. Парапланеристите пък, са избрали Фетие за своя столица.
 

Имате нужда от помощ при избора на почивка? Ще се радваме да ви помогнем!