Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!

Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
13.Декември.2019 г.

Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдаръмените улички на старинните градчета, да се забавлявате в тематичните паркове, да играете голф... Но не си тръгвайте без да сте опитали храната! Седнете на тераса с изглед към морето и се насладете на местните специалитети, които ще Ви осигурят едно изключително изживяване!

 

Независимо кой ден от годината е, на Тенерифе можете да правите всичко, което поискате, благодарение на климата, естествената природа и отличната туристическа инфраструктура, предназначени за релакс и развлечение на цялото семейство. 

Голф
 

На Тенерифе са изградени осем голф игрища, където може да се играе през цялата година. Почти всички разполагат с модерни съоръжения и са проектирани от професионалисти.

 

 
Китове
 

Югозападното крайбрежие на Тенерифе е популярно място за наблюдение на китовете в океана. Могат да се видят до 26 вида, включително беззъби китове, косатки, делфини, гринди и дори сини китове.

 
Плажът „El Médano”
 

В южната част на острова ще откриете един от любимите плажове на местните жители - този в градчето El Médano. Плажът е със златист пясък, а дъното е плитко. Наличието на постоянни ветрове е превърнало El Médano в популярно място за кайтсърфинг. Тук ще откриете отлични условия и за семейна почивка - хубав плаж, богата на ресторанти плажна алея, апартаменти и хотели на първа линия, пристанище и много възможности за водни спортове.

 
Старият град на Ла Лагуна
 

Сан Кристобал де ла Лагуна е първият град, създаден на Канарските острови и до този момент е единственият, който е обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В стария град на Ла Лагуна има многобройни църкви и други исторически сгради, както и тапас барове, където посетителите могат да опитат местната кухня. 

 

 
Природен парк „Тено”
 

Разходката из парка „Тено” е като да намериш остров в острова. Този планински район, разположен на над 1300 метра надморска височина, покрива най-източната част на Тенерифе и е почти изцяло заобиколен от вода. В миналото „Тено” е бил малък отделен остров, който с течение на времето се слива с други островни части като образува голяма по площ суша, която днес се нарича Тенерифе. Тази относителна географска изолация е причина за уникалното биоразнообразие, архитектура, традиции и обичаи, които вероятно няма да откриете никъде другаде на Тенерифе.

 
Сиам парк
 

Сиам парк е най-големият воден парк в Европа и номер едно атракционен парк в света за поредна година. Разположен е на площ от 185 квадратни километра в планината Адехе, в южната част на Тенерифе. Тук посетителите могат да сърфират на гребена на гигантски вълни, да се спускат по високоскоростни пързалки или да вдигнат адреналина си, преминавайки покрай басейн с акули. „Siam Beach” има най-високите изкуствени вълни в света, идеални за тези, които искат да овладеят изкуството на сърфирането. Така наречената „Мощна кула” е сред най-големите атракции: достига височина 28 метра и представлява вертикален плъзгач, който се спуска покрай басейна с акули.

 
Старият град на Ла Оротава
 

Разположен в северната част на остров Тенерифе, Ла Оротава е един от най-старите градове на Канарските острови и е основан в началото на 16 век след испанското завоевание. Градът запазва богатото си наследство, което личи в архитектурата, градините и местните обичаи. Градът е вход към националния парк „Тейде”, в който се намира 3718-метровия вулкан Тейде – най-високата точка не само на Канарските острови, но и в цяла Испания.

В Ла Оротава се организира годишна фиеста, по времето на която главните улици и площади на града са покрити с пясък и цветя.

 
Природен парк „Анага”
 

Анага е планина с остри върхове и дълбоки клисури, покрити с лаврови дървета и осеяни с очарователни селца. Само на по-малко от час път от Ла Лагуна може да се потопите в едно прекрасно място, което има автентичен селски чар. Това е едно пътуване сякаш назад във времето, където връзката между хората и естествената природа е много по-силна.

Незабравимо преживяване на остров ТЕНЕРИФЕ с програмите:

 

Любопитно


Календар
Февруари 2024Март 2024Април 2024Май 2024Юни 2024Юли 2024Август 2024Септември 2024Октомври 2024Ноември 2024Декември 2024Януари 2025
Специални оферти
България
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах