Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

Топ дестинация Кушадасъ

Топ дестинация Кушадасъ
07.Януари.2019 г.
Ако мечтаете за една перфектна ваканция на брега на Егейско море, която да е богата на удивителни залези, уютни хотели с прекрасно обслужване и многобройни клубове с различна атмосфера и музика, то сега е момента за ранни записвания Кушадасъ.
Кушадасъ е достъпно място, което обаче може да предложи богато разнообразие от забавления и релакс по вкуса на всеки, с гаранция, че ще искате да се върнете отново там.  Огромно предимство  е, че през 300 дни от годината тук е слънчево и подходящо за почивка. Въпрос на вкус е кога да се насладите на безкрайните морски забавления и солената вода на морето- през  юни, юли и август, когато е активният туристически сезон и мястото гъмжи от живот и настроение, или през април, май, септември и дори октомври , когато ще можете да се насладите на по- спокойна обстановка и не толкова горещо време.
Буквално преведено, името на града означава Птичият остров. Образувано е от турските думи kuş – птица, и ada – остров. Предполага се, че името идва от малкия каменен остров с формата на птича глава, разположен близо до старото пристанище на града. Преди XV век градът се е назовавал под името Скала Нова и е бил голям търговски център, особено за търговците от Венеция и Средиземноморието. Градът е разположен непосредствено близо до античния град Ефес (Ephesus), туристическа атракция за мнозина туристи.
Градът е сравнително модерен за турските стандарти, а огромно предимство е, че забележителностите в района са разположени много близко една до друга, което го прави предпочитана дестинация и за круизни кораби, които се спират тук само за ден. Освен това центъра на града е съвсем близо до пристанището, така че веднага ще можете да се потопите в прекрасната атмосфера.
Ранни записвания Кушадасъ
Топ места, които задължително трябва да посетите в Кушадасъ
Кушадасъ е курортен град и популярна туристическа дестинация сред туристите, които посещават тази красива страна. Освен морски дарове и забавни почивки, има и оживена и приятна атмосфера, както и отлични възможности за пазаруване, които привличат туристите тук. Така че, с многото си туристически атракции и места за посещение в Кушадасъ, този град със сигурност е едно от местата за пътуване, които задължително трябва да посетите.

1. Птичият остров / Островът на гълъба (Pigeon Island) 
350-метровият път от пристанището на Кушадасъ води към очарователния  Остров на гълъба, който се състои от останки от византийска крепост от 13-ти век. Това е популярно място, тъй като туристите прекарват по-голямата част от времето си или релаксирайки в кафенето тук, или просто се разхождат по крайбрежието. Залезите тук са спиращи дъха и посещението на това място е едно от най-романтичните места, които може да   посетите в Кушадасъ.Ранни записвания Кушадасъ
Птичият остров се е превърнал в символ на Кушадасъ. Изградената на него византийска крепост е предпазвала Кушадасъ от пиратски нападения в миналото. Всъщност Кушадасъ в превод означава точно „Птичият остров“. Причината за това е малкия полуостров навътре в морето, чиято форма наподобява глава на птица.
Този остров е един от рядко срещаните примери за остров, който дава името на сушата в близост до него, а не обратното. Друго предположение пък твърди, че името му идва от многобройните птици, които кацат тук по време на миграцията си.
В миналото, на острова са били разположени военни бази на на османците и венецианците, които са пазели сушата.  Днес това прекрасно място е свързано със сушата с мост, така че можете да се насладите на прекрасна разходка, отивайки към него.

 2. ​Женския плаж
Името му идва от това, че в миналото е бил разрешен за слънчеви бани само за жени. Днес е отворен за всички и е един от най-оживените плажове. Разположен само на два километра от Кушадасъ, това е един от най-посещаваните плажове в Кушадасъ. С водни спортове, както и многобройни кафенета, няма начин да се отегчите на този оживен и весел плаж. Има и шезлонги и чадъри, които можете да наемете, за да се отпуснете подобаващо. Във времето извън активния курортен сезон , тук е чудесно място за релакс и спокойствие.
Ранни записвания Кушадасъ
3. Национален парк Полуостров ДилекПолуостров Дилек е национален парк с живописни планини и спиращи дъха гледки към крайбрежието. С много плажове за плуване и слънчеви бани тук, полуостров Дилек дава възможност за еднодневна екскурзия от Кушадасъ. Пещерата на Зевс, част от този невероятен резерват, е грандиозно и много известно място сред туристите. Националният парк също предлага страхотно преживяване.  Само на 20 минути път южно от Кушадасъ ще откриете гори и планински пътеки и усамотени плажове - разнообразие от атмосферата в курорта. Можете да прекарате целия ден в откриване на следващия закътан плаж или дива гора. Носете със себе си вода и храна.

4. Ефес
Само на 18 км от Кушадасъ се намира Ефес (Ephesus или Efes). Ефес е разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка Ранни записвания Кушадасъот римски руини на изток от Средиземноморието.  Можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят, както и дома, в който Дева Мария е прекарала последните си дни.
5. Фантастичен Аквапарк
Едно от топ местата за забавление за цялото семейство е огромния Аквапар, в който един ден няма да Ви е достатъчен да му се наситите. В допълнение, вътре има и делфинариум. Този фантастичен аквапарк е много популярен сред децата и възрастните, тъй като предлага разнообразие от забавни водни маршрути, които са вълнуващи и безопасни. Водните пързалки и атракции се вият около самия бар, така че възрастните спокойно могат да се насладят на почивката си, докато наблюдават как децата се забавляват. Има и хотел, където можете да отседнете, както и спа център, където да се отпуснете. Посещение на този аквапарк е сред най-забавните места за посещение в Кушадасъ.
 
6. Пазарът  в Кушадасъ
Бавна разходка през осветените улици на базара в Кушадасъ през нощта е нещо, което не искате да пропуснете. С разнообразни неща, Ранни записвания Кушадасъ достъпни на разумни цени, той със сигурност ще вдигне настроението на всеки. Толкова пъстро, разнообразно и интересно, че едва ли има човек, който може да се въздържи да не пазарува. Това място предлага на хората неща, вариращи от дрехи и килими до орнаменти и керамика. Това е едно от най-добрите места за посещение в Кушадасъ през нощта.
7. Караоке бара
Една нощ, пълна с веселие и лудост, е идеалният начин да завършите ден изпълнен с емоции от разглеждане на забележителности и прекрасни места. Този бар е едно от най-добрите места за посещение сред младите, защото предлага голяма забава  с песни и танци до зори.
 
8. Джамията Изабей
Сред всички невероятни места, които можете да посетите тази джамия се отличава с внушителна архитектура от 14ти век. Тя е комбинация от ислямски стил, както и от анадолската архитектура.

9. Музей Камлик
Едно от най-интригуващите, но най-необичайни места за посещение в Кушадасъ в Турция, е най-големият железопътен музей в Турция с множество интересни модели. Посещение на този музей може да бъде много вълнуващо, както и информативно за вашите деца,а и за вас. Той е създаден през 1997 г. и се намира в провинция Измир в Турция.
 
10. Кервансарай Йокюз Мехмет Паша
Кервансараят е построен от Йокюз Мехмет Паша, който е бил везир по време на управлението на османския султан Ахмет I. Днес е превърнат в очарователен хотел.

11. Памуккале
Памуккале се намира само на 19 км от Кушадасъ. Памуккале (Pamukkale) или Замъка на памука в превод от турски е Ранни записвания Кушадасъприродна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върха на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Тектоничните движения в падината на река Мендерес са причинили множество земетресения, които пък са причини за появата на десетки минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик, който се отлагал с годините и така се е образувало природното чудо Памуккале.
Памуккале прилича на замръзнал водопад. Клеопатра е посещавала това място и ако искате, можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра. Преди да влязат в списъка на ЮНЕСКО, Йераполис и Памуккале не са били пазени по нужния начин - карали автомобили и мотори, хората се къпели в изворите и се разхождали с обувки като малко по малко отнемали красотата на мястото.


12. Базиликата на Свети Йоан
Построена на мястото, където е погребан Йоан Апостол, базиликата ще Ву научи на много за гръцката история. Белите колони, които стоят на фона на изискана живописна красота, привличат много туристи всяка година. Това е едно от най-добрите места за посещение в Кушадасъ през октомври, всъщност по време на празничния сезон.

13. Пристанищната зона
Повечето от туристическите атракции на Кушадаси се намират в района на самото пристанище. Kervansaray Ранни записвания Кушадасъ(караван-сарай) тук е построен от Öküz Mehmet Paşa през 1618 г. Фасадата му е била възстановена през 60-те години и действа  като хотел Caravanserail от 1967 г. На югозапад пък ще намерите някои добри примери за къщи от 19-ти век в типичния традиционен стил на региона. Тук остава и южната порта на старата градска стена. Районът на базара, пълен с турски сувенири, започва директно пред пристанището. И така.. всичко красиво, интересно и забавно е само на една крачка разстояние, което е много удобно.
 
14. Къщата на Дева Мария
Къщата на Дева Мария (на турски: Meryemana или Meryem Ana Evi) е същевременно християнски и  мюсюлмански храм, който се намира в планината Коресос, близо до Ефес. Всяка година на 15 Август поклонници се събират в чест на празника на Девата. Къщата на Дева Мария е сред най-предпочитаните места сред егейските турски курорти за екскурзия от туристите.
Любопитно


Календар
Октомври 2023Ноември 2023Декември 2023Януари 2024Февруари 2024Март 2024Април 2024Май 2024Юни 2024Юли 2024Август 2024Септември 2024
Специални оферти
България
Любопитно
15 Март2020 г.
Съобщение относно работа в извънредно положение
Във връзка с въведеното от 13.03.2020г. от Правителството на Република България, извънредно положение за срок от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., бихме...
22 Декември2019 г.
Разбери как да се ориентираш и избереш правилно място за лятна почивка в Турция.
Предлагаме ви нашите съвети как да изберете почивка в Турция за лятото!   Ранни записвания – ако наистина желаете да отседнете в хуб...
13 Декември2019 г.
Тенерифе е островът, предлагащ хиляди преживявания!
Тук можете да се изгубите сред природата, да се отпуснете на плажа, да се изкачите до върха на вулкана Тейде, да пазарувате, да се разходите по калдар...
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах