ЮАР - пътешествие между два свята, с водач от България

София – Доха – Йоханесбург – Претория – Хейзивю – Национален парк "Крюгер" – Хейзивю – Кейптаун – Оудсхорн – Найсна – Кейптаун – Нос Добра надежда – Кейптаун – Доха – София
11 дни / 9 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

Отпътуване в 20:40 ч. от Терминал 2 на летище София за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България.


Ден 2

Кацане на летището в Доха в 01:20 ч. Отпътуване от Доха за Йоханесбург в 02:30 ч (продължителност на полета: 8 ч. и 30 мин.). Кацане на летището в Йоханесбург в 10:00 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Вечеря в „Emperors Palace Resort complex“. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Protea Hazyview“ *** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите  „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Рано сутринта фотосафари в национален парк „Крюгер“ – отново невероятна възможност  да се насладите от няколко десетки метра разстояние на живота на дивите обитатели на парка. Трансфер до летище „Kruger Mpumalanga“ за полет до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Commodore Hotel“ ****  (или подобен) в Кейптаун. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Спирка за обяд по пътя. Посещение на пещерите Канго ( ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „La Plume“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Обяд в туристическия район на Найсна. Настаняване в хотел „Protea Knysna Quays“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Круиз в залива на Найсна  с включена вечеря на блок маса. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Отпътуване за Кейптаун. Обяд по пътя. Туристическа програма в Кейптаун и Тейбъл Маунтин: изкачване с лифт до Тейбъл Маунтин (само при подходящи метеорологични условия); посещение на крепостта „Добра надежда“ и градините на бившата Холандска  източноиндийска компания; преминаване край Парламента на ЮАР, кметството на Кейптаун и Музея за история на робството в Южна Африка. Разходка в Бо Каап – район в Кейптаун, известен в миналото под името „Малайският квартал“. Настаняване в хотел „Commodore Hotel“ **** (или подобен) в Кейптаун. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Круиз до островa на тюлените с отпътуване от Хаут Бей. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на най-южната точка на Африканския континент – нос Добра надежда. Изкачване с фуникуляр до върха на Кейп Пойнт, откъдето можете да се насладите на невероятни гледки към Атлантическия и Индийския океан. Обяд в град Саймънс. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Вечеря в ресторант „Gold“. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 13:20 за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 9 ч. и 30 мин.). Пристигане в Доха в 23:50 ч.


Ден 11

Отпътуване за София в 06:50 ч. с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 5 ч. и 10 мин.). Пристигане в София (Терминал 2) в 12:00 ч.

  • Самолетен билет София - Доха - Йоханесбург и Кейптаун - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
  • Самолетен билет за вътрешен полет Крюгер - Кейптаун с включени летищни такси;
  • Посочените в програмата трансфери;
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;
  • 1 вечеря в ресторанта на "Emperors Palace Resort complex" в Йоханесбург;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Protea Hazyview" *** (или подобен) в Хейзивю;
  • 3 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел "Commodore Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;
  • 1 вечеря в ресторант "Gold" в Кейптаун;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "La Plume" **** (или подобен) в Оудсхорн;
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Protea Knysna Quays" **** (или подобен) в Найсна;
  • 1 вечеря на кораб в залива на Найсна;
  • 4 обяда (от 6-ти до 9-ти ден);
  • Транспорт с туристически автобус по маршрута;
  • Описаната туристическа програма в Претория и Кейптаун;
  • Посещение на национален парк "Крюгер", пещерите Канго и Найсна;
  • Местен екскурзовод на английски език;
  • Водач-преводач от България;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
  • Туристическа виза за ЮАР - 65 лв.;
  • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
  • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
  • Разходи от личен характер.
Пояснение:
  • Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,8 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Крюгер – Кейптаун 3375 ZAR. При промяна на валутния курс или цената на билета от страна на авиокомпанията агенцията си запазва правото на промяна на цената на екскурзията в съответната посока.
  • Екскурзията се провежда при миниму 14 записани туристи.
  • Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.
  • Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.
  • Часово време: София - 12 ч.;  Йоханесбург, Претория, Кейптаун – 12 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим:
за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.


Пътуването се провежда при минимум 14 записани туристи



Оферта № Е146