Вълшебството на Йонийските острови - остров Лефкада, хотел 3 *

София – остров Лефкада – Парга – остров Лефкада – София
5 дни / 4 нощувки
Цена от: 419.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
22.05.2024 от 445 лв. запитване


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Гърция
Ден 1

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7.30 ч. от автогара „Сердика“, в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата – о-в Лефкада. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с кораб (с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка панорамна обиколка на остров Лефкада: пешеходна разходка в столицата Лефкада: Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата; свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните; посещение на манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида; свободно време на плаж „Катизма“ – един от най-добрите острова. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка отпътуване за Парга за целодневен круиз с корабче: остров Антипаксос с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; Сините пещери, известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд в някоя от местните рибни таверни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil“ (бул. „Сливница“, след кръстовище Орион), автогара „Сердика“, площад „Александър Невски“ вечерта.

  • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
  • 4 нощувки със закуски и вечери (без включени напитки) в хотел "Tesoro" 3*/ хотел "Ianos" 3*/ хотел "Villagio Maistro" 3*/ или подобен 3* хотел на о-в Лефкада;
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • Водач от България.
  • целодневен круиз до островите Кeфалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури;
  • Круиз до островите Меганиси, Скорпиос, Спарти, Скорпиди, Мадури;
  • панорамна обиколка на остров Лефкада с посещение на столицата Лефкада, манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма"
  • екскурзия до Парга за целодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос;
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • градски транспорт;
  • застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
  • разходи от личен характер.
  • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)


ОТСТЪПКИ

 
Ученици и студенти 15.00 лв.
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кeфалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури с включен обяд по време на круиза - при минимум 10 туристи от 45.00 лв. до 60.00 лв.
Панорамна обиколка на остров Лефкада с посещение на столицата Лефкада, манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма" - при минимум 15 туристи от 15.00 лв. до 30.00 лв.
Екскурзия до Парга за целодневен круиз с корабче (продължителност 7 часа) до островите Паксос и Антипаксос - при минимум 12 туристи от 50.00 лв. до 65.00 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист 110.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая 25.00 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая 40.00 лв.
Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист 5.00 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия! 0.00 лв.
Пояснения:
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
  • В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
  • Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.
  • Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция "OMV"; Благоевград – бензиностанция "Gazprom" на изхода на града; Сандански – бензиностанция "OMV" на изхода на града.
  • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Гърция това е страна с прекалено много история и култура. Тук  природата е много красива. Има и специфичното гръцко очарование.  Всичко това превръща страната в магнит за туристи от целия свят. С едно пътуване за  екскурзия или почивка до Гърция и гръцките острови всеки турист намира по нещо, на което да се наслади. Дали  нощен живот в таверни или на бозуки с пулсиращия ритъм на притегателните туристически центрове.

Гърция е с население от близо 11 000 000 жители.

Територията на страната е 131 475 кв.км.

Гърция притежава около 6 000 острова, но от тях само 220 са населени.

Говорим език е гръцкия. Използвана валута е еврото (EUR).

За български граждани няма визи. Може да посетите страната само с лична карта.

Какво ли ни кара да посетим Гърция? Ами много неща, като започнем от съчетанието на прекрасна природа, мек климат и изключителни културни паметници, затова Гърция е предпочитана дестинация.

За туристите от България не е без значение и приемливите цени, близостта до нашата страна в съчетание с добрата инфраструктура и опростени процедури при граничния контрол, значително по-дългият летен сезон, различните забавления в курорти, хотелите и възможности за почивка и релакс,  добрата гръцка кухня са само част от многобройните предимства.
 



Оферта № Е354