Екскурзия до музеите на BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari и Lambоrghini

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 1020.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Ден 1

07.Март.2019 г. Полет София – Мюнхен Меминген

Сборен пункт в Терминал 1 на Летище София в 16:45 ч. Излитаме за Меминген, Германия в 18:45 ч. Вечерта кацаме в 20:00 ч. и се придвижваме с автобус до хотела. Нощувка в района на Мюнхен.


Ден 2

08.Март.2019 г. - Тест-драйв на BMW и посещение на музея в Мюнхен

Закуска.
Отправяме се към Света на BMW.
Ще посетим музея на баварците, както и супер-модерния им шоурум BMW Welt – тук ще можете да направите тест-драйв на последните модели на марката (заплаща се с кредитна карта и е нужна предварителна резервация). Ще ви препоръчаме маршрут, който включва излизане на отсечка от аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта.
Музеят на BMW се намира точно до BMW Welt и е един от най-футуристичните музеи в Германия. В него ще видим най-емблематичните модели на баварците, както и няколко невероятни прототипа, които така и не успяват да достигнат до производство.
Отпътуване в посока Щутгарт и нощувка в района на града.
 

Ден 3

09.Март.2019 г. - Тест-драйв на Porsche и посещение на музеите на Porsche и Mercedes-Benz в Щутгарт

Закуска. След това се отправяме към най-зрелищния автомобилен музеи в Европа – Музея на Mercedes-Benz на адрес улица Мерцедес, номер 1 в Щутгарт. До музея е и шоурума на марката.

След това – отиваме на другия край на Щутгарт за тест-драйв на Porsche (заплаща се с кредитна карта и е нужна предварителна резервация). Ще ви препоръчаме маршрут, който включва излизане на отсечка от аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта. Ще посетим музея на Porsche, както и шоурума с последните модели. 

Следобед потегляме за Женева, Швейцария. Пристигаме вечерта. Нощувка в района на Женева.

Ден 4

10.Март.2019 г. - Посещение на Международния Автосалон в Женева

Представете си под един покрив, на площ от 100 000 кв. м. събрани най-новите, най-скъпи и най-одумвани модели на големите марки. Представете си красиви момичета около тях. Едно от тях отваря вратата на последния супер-автомобил от корицата на Top Gear, усмихва се и ви приканва да седнете вътре и изпитате удоволствието от нещо, създадено само с една единствена цел – да ви накара да се забавлявате, а сърцето ви да бие до пръсване. Това е само едно от нещата, които сигурно ще преживеете на Автосалона в Женева.

Нощувка в района на Женева.


Ден 5

11.Март.2019 г. - Посещение на Международния Автосалон в Женева
Закуска. Свободно време за самостоятелно посещение на автосалона или разглеждане на Женева.
След това – потегляме за Маранело, Италия – домът на Ferrari. Пристигаме вечерта и се настаняваме. Нощувка в Маранело.
 

Ден 6

12.Март.2019 г.
Тест-драйв на Ferrari и Lamborghini и посещение на музеите им

Закуска. Време е за тест-драйв на различни модели Ferrari и Lamborghini (не е нужна кредитна карта или предварителна резервация). Тук тест-драйвът е кратък – от по 10 или 20 минути. Има възможност и за няколко обиколки на пистата в Модена със състезателни модели на двете марки (нужна е предварителна резервация за пистата).

След това – посещение на музеите на Ferrari в Маранело и Модена. Следобед – посещение на музея на Lamborghini в Сант‘Агата Болонезе.
Вечерта се отправяме към летището в Болоня за полета към България в 22:25 ч. Кацаме в София в 01:15 ч. Възможност за трансфер до Вашия град.

 

Турове
 
Музеят на BMW в Мюнхен

 
Ден на провеждане: на 2 -рия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   10.00EUR
 
 
До високата 101 метра щаб -квартира на баварците , под огромното лого на марката се намира нейния музей. Тук, повече от 125 състезателни, концептуални и исторически автомобили са внимателно положени във високо-технологичен лабиринт от коридори. По пода, стените и таваните може да видите мотоциклети, коли, двигатели и дори самолет.
 
От музея преминаваме през малък мост за да се озовем в „Света на BMW” (BMW Welt) – супер-модерно съоръжение, играещо ролята на шоурум, където ще видим всички последни модели на марката. От свирепия M6 Coupé до най-мощния им мотоциклет – 1000RR. Ще имате възможност да се качите на каквото пожелаете. Интересната сграда на „Света“ е като малък град с изложбени зали, симулатори, сувенирни магазини и заведения. А през няколко часа вътре се провеждат демонстрации, като дрифтове или шумни разходки с най-малкото BMW – Isetta 300.


На метри от “Света на BMW” се намира Олимпийският парк от игрите през 1972, където се разигра заложническата криза с еврейските олимпийци. Там е и „Олимпиа щадион“, стадионът от Световното по футбол от 1974 г., както и високата 271 метра Кула, от която се разкрива страхотна панорама към Мюнхен.
 
Възможност за Тест-драйв
 
Изберете си BMW за тест-драйв. В колата ще бъдете само Вие, без инструктор, така че може да шофирате както и където пожелаете. Само на няколко километра на север е аутобана (магистралата), където няма ограничения на скоростта. А на юг е планината, с множество завои и гледки в подножието на Баварските Алпи.
 
Изисква се предварителна резервация и кредитна карта:
                                                                                                                

Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт
 
Ден на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   10.00EUR
 
 
На улица Мерцедес Щрасе, точно пред главната порта на фабриката ще посетим най -големия музей в нашата обиколка. Тук, на площ от 17 000 квадратни метра са поместени цели 160 класики, прототипи, файтони, изключителни поръчкови модели (като бронираната и позлатена G-класа Папамобил), състезателни камиони, болиди от F1, DTM автомобили и още много безценни образци на Mercedes-Benz.
 
Автомобилните експонати се допълват от обезкостени състезателни коли, двигатели, турбо-компресори, системи за сигурност и какво ли още не. Обиколката в грандиозния музей започва с асансьор до последния етаж, където върху платформа е първият автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Същият онзи, който през 1888 г. съпругата на Карл Бенц изкарва за разходка на 100 км от Щутгарт без знанието на мъжа си.
 
От тук обиколката слиза в спирала надолу, разказвайки историята на марката в хронологичен ред, чрез все по-нови модели и технологии, докато не стигне до подземния етаж, където е шоурума на Mercedes-Benz с последните модели луксозни и спортни автомобили, в които може да се качи всеки от вас. 
 
 

Музеят на Porsche в Щутгарт
 
Ден на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   8.00EUR 


Новия музей на брилянтния Фердинанд Порше (създателят на VW “Костенурка”) ще намерите 80 от най-добрите модели на марката. Странната сграда с форма на “намачкана кутия за обувки”, висяща на десетки метри във въздуха, е изключително модерно съоръжение. Една от иновациите й                                                                                                            
 
са „звуковите душове“, в които влизате за да усетите звука и вибрациите от различни автомобили Porsche. Освен екстравагантните вариации на 911 (като Moby Dick например) в музея ще видите и емблематични модели от историята на “ 24 Le Mans”, разрязано на две 911, както и болиди от Formula 1. Също така ще видите и реплики на всички трофеи, печелени от официалните отбори на Porsche през годините. Непосредствено до музея се намира шоурума на марката с всички последни модели.
 
Възможност за Тест-драйв
 
Изберете си от последните модели на Porsche за тест-драйв. В колата ще бъдете само Вие, без инструктор, така че може да шофирате както и където пожелаете . Само на няколко километра от града е аутобана ( магистралата), където няма ограничения на скоростта. Отново на няколко километра от града се намират много хълмисти области с лъкатушещи планински пътища, където да усетите удоволствието да бъдете зад волана на Porsche.
 
Изисква се предварителна резервация и кредитна карта:
 
 
88-ми Автомобилен Салон в Женева
 
Ден на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   15.00EUR 
 
Представете си под един покрив, на площ от 100 000 кв . м. събрани най- новите, най-скъпите и най-одумвани модели на големите марки. Представете си красиви млади момичета навсякъде. Една от тях отваря вратата на последния супер-автомобил от корицата на Top Gear, усмихва се и ви приканва да седнете вътре и изпитате удоволствието от нещо, създадено само с една единствена цел – да ви накара да се смеете идиотски, а сърцето ви да бие до пръсване. Това е само едно от нещата, които сигурно ще преживеете на автосалона в Женева. Там е игралното поле, на което всяка година топ-производители от целия свят пращат своите топ-служители за да представят последните модели и покажат на останалите, че именно те са най-добрите. От създаването си през 1905 г. насам салона е бил домакин на почти всеки произведен някога автомобил и всяка технология, свързана с него. В салона ще намерите компании за тунинг (Brabus, Italdesign…), джанти (OZ, BBS...), озвучаване (BOSE, Bang&Olufsen…), ауспуси (Borla, Eisenmann…), симулатори и
 
 
                                                                                                                                  

Разбира се - много изненади и премиери на нови модели.
 

Музеите на Ferrari в Маранело и Модена
 
Ден на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   26.00EUR
 
 
Най-скъпите и най-изящни експонати в цялата екскурзия може би са точно тук – в двата музея на Ferrari.
 
Цялото градче Маранело, със своите 17 хил. жители сякаш е построено за Ferrari. Тук е тяхната тестова писта „Фиорано“, а недалеч от нея – музеят Galleria Ferrari. Вътре са разположени 50 от най-емблематичните автомобили и състезателни болиди на италианците. От болида на Шумахер от F1, до каската на Ники Лауда, необузданото F40 и много други експонати от историята на ексклузивната марка.
 
Недалеч от Маранело, в Модена пък е родното място на създателя, самият Енцо Ферари. Днес обаче неговата родна къща е драстично променена и разширена за да се превърне в музея Enzo Ferrari. По-голям и по-модерен от своя събрат – музея в Маранело, тук колекцията се допълва от всички онези модели, които не се побират в по-малкия музей до фабриката. Експонатите обикновено често сменят местата си между двете съоръжения, така че ако не сте видели любимото си Ferrari в Маранело, то със сигурност ще го видите в Модена.
 
Възможност за Тест-драйв
 

Музеят на Lamborghini в Сант‘Агата Болонезе
 
Ден на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията в 0:00 ч.
 
Цена за възрастен:   15.00EUR 


Малкото градче Сант‘Агата Болонезе е домът на Lamborghini. През 60-те години производителят на трактори Феручо Ламборгини отива при Ferrari, за да се оплаче от съединителя на своето Ferarri. Тогава самият Енцо го отпраща с думите: “Ти си прост производител на трактори, какво разбираш от автомобили!” Обиден, Феручо се заклева да направи автомобил, който да победи Ferrari на пистите в Европа.

 
Така се ражда легендарната Miura, считана за първата “супер-кола”. Тази сурова ярост и желание за разплата са живи и до днес, и са видими във всеки от моделите на Lambo. В скромния музей, върху старателно полирания дървен под , са наредени почти всички модели създавани някога. Сред 30-те автомобила са онази прочута Miura, високо-проходимия LM002, трактор, Countach, Diablo SV, Aventador, болид от F1, състезателно Murcielago и още много екзотики.

  • Самолетен билет с АК Wizz Air „София-Мюнхен Меминген“ и „Болоня-София“
  • Ръчен багаж с рамери 40 x 30 x 20 см. 
  • Транспорт с комфортен автобус по време на програмата на място
  • 5 нощувки в хотели 2/3* (в районите на Мюнхен, Щутгарт, Женева (2) и Маранело)
  • Водач от фирмата – организатор
  • Екскурзоводска програма на български език;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5 000 евро
 

Ранни записвания до 15.12.2018 год.
 

Дата

Човек
в двойна стая

Деца
до 12г.

Единична
стая

Трети
възрастен

Вариант 1
6 дни / 5 нощувки
в Хотели 2*
07.03 - 12.03.2019

1150.00 1020 лв. 1035.00 905 лв. 1500.00 1370 лв. 1050.00 950 лв.
Вариант 2
6 дни / 5 нощувки
в Хотели 3*
07.03 - 12.03.2019
1350.00 1220 лв. 1215.00 1085 лв. 1700.00 1570 лв. 1215.00 1120 лв.


- Посочените цени са на човек за посочения период, за ранни записвания до 15.12.2018 год.или до изчерпване на местата.
- Цената за дете е валидна при настаняване с двама възрастни. 

  • Трансфери от Вашия град до София и обратно
  • Входни такси за посещаваните музеи
  • Чекиран багаж до 20 кг. - 168 лв. в двете посоки 
  • Голям кабинен багаж с размери 55 x 40 x 23 cm до 10 кг. - 28 лв. в двете посоки 
  • Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден.
  • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
  • Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители;
  • Начин на плащане: депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване;
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
  • За всяка екскурзия се предвижда минимален брой уастници;
  • За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
  • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
  • Настаняването в Тройна/ Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.


Ще посетите централите и музеите на:

  • BMW (в Мюнхен)
  • Mercedes-Benz (в Щутгарт)
  • Porsche (в Щутгарт)
  • Ferrari (в Маранело и Модена)
  • Lamborghini (в Сант‘Агата Болонезе)

Тест-драйв:

  • BMW (в Мюнхен и по аутобана)
  • Porsche (в Щутгарт и по аутобана)
  • Ferrari (в Маранело и района около града)
  • Lamborghini (в Маранело и района около града)
 
Цени на музеите

Възрастен

Дете до 18 год.

Дете до 14 год.

BMW в Мюнхен 10 Евро 7 Евро 7 Евро
Mercedes-Benz в Щутгарт 10 Евро 5 Евро Безплатно!
Porsche в Щутгарт 8 Евро 4 Евро Безплатно!
Автосалон Женева 2019 15 евро 15 Евро 8 Евро
Ferrari в Маранело 16 Евро 14 Евро 14 Евро
Ferrari в Модена 16 Евро 14 Евро 14 Евро
Lamborghini в Сант‘Агата 15 Евро 15 Евро 12 Евро



Оферта № Е374