Екскурзия Любляна - Венеция - Верона - Падуа

5 дни / 2 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Италия
Ден 1 

17:00 ч. – отпътуване от  Дом на Културата „Борис Христов“ в  Пловдив (заплаща се допълнително)– 19.00 ч. – отпътуване от стадион „Васил Левски“ в София. Нощен преход.
 

Ден 2   

Посещение на Любляна. Казват за този град, че е Прага в умален вид като изключим тълпите от туристи. Заедно с факта, че е най - известният град в Словения, това място е изключително чисто, потънали в зеленина райско кътче. Пешеходна разходка в центърана града изкачване до крепостта с лифт,свободно време за фотопауза,  обяд. Отпътуване за Италия/ Лидо ди Езело/.Настаняване в хотела .По възможност плаж и свободно време. По желание на групата   вечеря в Италианска пицария. Нощувка.

Ден 3  

Закуска. Еднодневна екскурзия до Падуа и Верона, пожелание при минимум 20 човека. Посещение на магазин за сувенири.
Разглеждане на Верона - Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад „Бра” (Тук  се извисява PortaNuova, огромните и дълги градски крепостни стени, симпатична градинка с фонтан и паметник на ВиториоЕмануеле, впечатляващият PalazzodellaGranGuardia , неокласическият PalazzoBabieri с  офисите на Кметството, MuseoMaffeianoи емблемата на градаArena Di Verona  , Средновековният замък  Castelvecchio  се намира точно на 5 минутна разходка от площад Бра , към него е построен PonteScaligero ( Мостът с червените тухли . ) ,площад „Ербе “(Той се намира в центъра на стария град и е една от основните забележителности във Верона. На площада се намират и Търговският дом, Градската управа , DomusMercatorum- средновековна сграда, която днес е офис на банка: и 83-метровата кула Ламберти, прочутия фонтан на Веронската Мадона  , Площадът на Сеньорията със статуята на Данте Алигиери  ,  църквата Света Мария Антика ).
Разглеждане на Падуа –  Вторият по възраст след Болоня университет в Европа, основан през 1222 г. Тук са преподавали такива велики умове като Галилео Галилей, Николай Коперник, Собиески!  Една от големите забележителности на града е средновековната градска зала PalazzodellaRagione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м/, крепящ се без никакви подпиращи колони!Светият площад с базиликата "Сан Антонио" - прекрасен архитектурен шедьовър, съхраняващ изключителни произведения на изкуството;параклиса "Сан Джорджо";статуята на ЕразмоГатамелатабазиликата “Сан Антонио” и площад “Прадо дела Вале” (Площадът е със сериозни размери - около 22 000 кв.м и е един от най-големите площади в Европа . 99 статуи разположени около острова придават изключително красив и царствен вид на площада. ). Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден  4 

Закуска . Освобождаване на хотела и отпътуване за ПунтаСабионе откъдето ще се качим на  корабче което ще ни отведе до Венеция:  ще разгледаме пл. „Сан Марко(цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията),
Посещение на историческия център на Венеция: Мостът на въздишките ,Площадът с гълъбите  „Сан Марко” : Базиликата „Сан Марко, Дворецът на Дожите (отвън) , Часовниковата кула . Разходка до мостът “Риалто”, КаналеГранде – най – големият канал във Венеция . Свободно време до 18.30 Връщане  с корабчето до ПунтаСабионе. Отпътуване  за България. Нощен преход.

Ден 5

Пристигане в България, София и Пловдив.

 
  • Транспорт от София с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки със закуски в Лидо ди Езело;
  • Водач от агенцията по време на целия престой;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Посещение/ трансфер до Венеция ;
  • Медицинска застраховка на ЗАД "Уника Живот", покритие 2000 евро за лица до 65 години.
 
Вид стая Настаняване в двойна стая Настаняване на трети възрастен Настаняване на дете до 10г. с двама  възрастни
Цена: 245 лв.  225 лв.  215 лв. 
  • Отпътуване от Пловдив, Пазарджик при минимум 20 души се доплаща  20 лв. (в двете посоки); Белово, Костенец и Ихтиман - 10 лв. (в двете посоки);
  • Билет за корабче до Венеция - 20 евро (в двете посоки);
  • Екскурзия до Верона и Падуа - 25 евро.;
  • Пътни и магистрални такси - 20 евро-заплащат се задължително;
  • Входни такси на посещаваните туристически обекти;
  • Медицинска застраховка на ЗАД "Уника Живот", покритие 2000 евро за лица над 65 години 10 лева - заплаща се задължително;
  • Доплащане за самостоятелна стая - 60 лева;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.
  • Разходи от личен характер и бакшиши;
  • Допълнителни екскурзии;
  • Такси за вход в музеи ( по желание ).
 
*ВЕРОНА: Арена ди Верона – 6,00 EUR; Къщата на Жулиета – 6,00 EUR; Старият дворец – 6 EUR
 
*ВЕНЕЦИЯ: Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 13 EUR (раб.време от 22.03 до 03.09  9-19ч. и от 03.11 до 22.03 8.30-17ч.); Кад`Оро– 7 EUR; Базиликата Сан Марко Иконостаса – 2 EUR + Венецианските коне – 5 EUR; Кулата Сан Марко – 8 EUR,

Забележка: Посещението в Двореца на Доджите се заявява и предплаща предварително в България. 30 евро на човек с местен лицензиран екскурзовод на български при минимум 15 човека. Самостоятелен билет без екскурзовод 19 EUR на човек.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:

7 дни преди датата  на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

Условия за настаняване и пътуване:
  • При настаняването в тройни стаи (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително, тип разтегателно.
  • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
  • Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите е до 12:00 ч. в деня на отпътуване.
  • В деня на пристигане преди 14:00ч. и в деня на напускане след 12:00ч. всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
  • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски
  • Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TA се съобщават два дни преди отпътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите.
  • Настаняването в автобусите е според датата на записване.
  • Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
  • Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
  • Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Италия е предпочитано място за туризъм. Една от най-посещаваните държави в света. Мечтаната дестинация за всеки турист. Тук се съчетават чудна природа, голямо историческо и културно наследство и фантастична кулинари. Всеки който я посети, изживява по нещо прекрасно и незабравимо.

Гъстотата на населението тук е сред най-големите в Европа – над 205 души на кв. км. 80% от територията на страната е планинска. Населението на страната наброява около 60 милиона души. Площта на Италия е 301 338 кв. км. и е разположена на Апенинския полуостров. Към територията на страната спадат и островите Сицилия, Сардиния, както и няколко други малки острова. На територията на страната се намират и няколко действащи вулкана- Везувий, Етна и др.

В Италия се говори на италиански език, използвана валута е еврото (EUR). За български граждани няма визи и се посещава само с лична карта.

Столицата на страната е гр. Рим, като това е и най-големия град в страната. На територията на страната са и Ватикана и Сан Марино, като те имат статут на независими държави. Туризмът в Италия е много развит, като годишно страната посреща над 55 милиона туристи.
 



Оферта № Е550