Екскурзия Солун, Паралия Катерини и Метеора

3 дни / 2 нощувки
Цена от: 229.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Гърция
Ден 1


Отпътуване от Пловдив в 5:30ч. (Дом на Културата "Борис Христов") и от София в 7:30ч (Стадион "Васил Левски"), по маршрут Сандански - Кулата -       Промахон - Серес - Солун - Паралия Катерини. Настаняване в хотела.

2 Ден

Закуска. Целоднодневна екскурзия до мистичните "небесни" манастири Метеора, построени върху величествените скали край град Каламбака. Разглеждане на два от манастирите. На връщане - разгледане на панорамното градче Каламбака и, по желание на групата, спиране за обяд. На връщане - посещение на Изворите на Афродита и Параклиса "Св. Параскева", разположен сред живописна местност, място на поклонение и изцеление за съвременните гърци. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане - вечеря в традиционен гръцки ресторант (таверна) с жива музика и богатя меню. Нощувка.

3 Ден

Закуска. В 11:00ч отпътуване за Солун. Панорамната автобусна обиколка на града: Бялата венецианска кула (XV век) - символ на града, разположена на площад Никис; Паметникът на Александър Велики; Ротондата - църква на светеца патрон на града Свети Димитър, Солунският чудотворец, въздигната върху гроба му (V век); древният квартал с крепостта Акропола; новата част с Международния панаирен център; площад Аристотелис; Егнатиа и Агиу Димитриу. Свободно време за шопинг. В 15:00ч отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив .

 
  • транспорт от София с автобус 3+ (TV, климатик);
  • целодневна екскурзия до Небесните Манастири
  • 2 нощувки със закуски в хотел Fedra, Olympus 2/3 *** в Паралия Катерини или подобен;
  • туристическа програма в Солун;
  • екскурзовод по време на пътуването.
  • доплащане за тръгване от Пловдив 20 лева
  • медицинска застраховка - 3лв за лица до 64.99г и 6лв за лица над 65г-79.99г.;
  • входни такси на посещаваните обекти - около 3 евро;
  • гръцка вечер с жива музика, вечеря и узо и вино - 20 евро;
  • доплащане за настаняване в единична стая - 70лв.
  • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Минимален брой туристи:

40 човека

Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи:

7 дни преди датата  на отпътуване.

Необходими документи:

Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт.
За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.

Начин на плащане:
  • Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.

Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ.

Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 

Забележка:

Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!
Гърция това е страна с прекалено много история и култура. Тук  природата е много красива. Има и специфичното гръцко очарование.  Всичко това превръща страната в магнит за туристи от целия свят. С едно пътуване за  екскурзия или почивка до Гърция и гръцките острови всеки турист намира по нещо, на което да се наслади. Дали  нощен живот в таверни или на бозуки с пулсиращия ритъм на притегателните туристически центрове.

Гърция е с население от близо 11 000 000 жители.

Територията на страната е 131 475 кв.км.

Гърция притежава около 6 000 острова, но от тях само 220 са населени.

Говорим език е гръцкия. Използвана валута е еврото (EUR).

За български граждани няма визи. Може да посетите страната само с лична карта.

Какво ли ни кара да посетим Гърция? Ами много неща, като започнем от съчетанието на прекрасна природа, мек климат и изключителни културни паметници, затова Гърция е предпочитана дестинация.

За туристите от България не е без значение и приемливите цени, близостта до нашата страна в съчетание с добрата инфраструктура и опростени процедури при граничния контрол, значително по-дългият летен сезон, различните забавления в курорти, хотелите и възможности за почивка и релакс,  добрата гръцка кухня са само част от многобройните предимства.
 



Оферта № Е551