Самолетна екскурзия до Тоскана и Умбрия

София – Анкона – Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – остров Елба – пътя Кианти – Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монталчино – Орвието – Сполето – Спело – Асизи – Римини – Сан Марино – Равена – Анкона – София
8 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
  • Полезно за Италия
Ден 1 София – Анкона – Болоня – Монтекатини Терме
 
Отпътуване от летище София в 08:30 ч. Пристигане в Анкона (Италия) в 10:00 ч. Отпътуване за Болоня и туристическа обиколка. Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.
 
Ден 2 Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме
 
Закуска. Свободно време в Монтекатини за разходка с фуникуляр до Старият град ИЛИ СПА, ИЛИ по желание посещение на Флоренция (срещу допълнително заплащане). Туристите могат да си закупят дневни билети, за да могат да пият от целебната вода, да релаксират с книга в ръка или да слушат музика в някоя от определените за тази цел стаи в термите. За тези които ще посетят Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език: художествената галерия Уфици (срещу допълнително заплащане може да се посети с местен екскурзовод на български език); църквата „Санта Кроче“ (Светия Кръст), където се намира гробът на Микеланджело; площад „Синьория“, където са разположени Палацо векио, лоджия дей Ланци и фонтана на Нептун. Продължаване към катедралата „Санта Мария дей Фиори“; кулата на Джото и Бабтистерията до моста над река Арно „Понте Векио“ и двореца „Пити”. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.
 
Ден 3 Монтекатини Терме – остров Елба – Монтекатини Терме
 
Закуска. Свободно време ИЛИ екскурзия по желание до остров Елба. Отпътуване сутринта с ферибот от пристанище Пиомбино (около 1 час) за остров Елба, най-големият остров от Тосканския архипелаг и трети по големина в Италия след остров Сардиния и остров Сицилия. Елба е световно известен с френския император Наполеон Бонапарт, който е заточен тук през 1814 г. Посещение в Портоферайо – столица на остров Елба, който още Наполеон избира за столица и място, където да се установи. Туристическа програма в Портоферайо: Двореца Villa Mulini, който Наполеон избира за своя зимна резиденция, някога дворец на великия херцог на Тоскана от династията на Медичите, днес Национален музей; Пристанището Дарсена, крайбрежната наблюдателна осмоъгълна кула Torre del Martello; Стария град с останки от градската стена от времето на Медичите; Кметството; Площада на Републиката. Връщане след обяд с ферибот до пристанище Пиомбино. Нощувка в Монтекатини Терме
 
Ден 4 Сиена – Сан Джиминяно – пътя Кианти
 

Закуска. За да стигнем до Сиена ще преминем през един от най-живописните пътища в Италия – пътя Кианти. Път осеян с лозя до края на хоризонта. Място, което ще притаи дъха ви и ще накара въображението ви да фантазира. С местния екскурзовод ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“, най-невероятният площад в страната с формата на мида. В близост се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. В града е разположена Катедралата, която се смята за един от шедьовър на Джовани Пизано, и е една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Свободно време и отпътуване за Сан Джиминяно - малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, е известен с множество стари каменни кули и неповторимата си атмосфера. Настаняване в хотел в района на Сан Джиминяно. Нощувка.
 
Ден 5 Пиенца – Монталчино – Орвието – Нарни - долината Вал Д'орча
 
Закуска. Днес ни очаква другата красива долина на Италия - Вал Д'орча. Характерна с овалните хълмове и цъфналите на пролет макове, а есента покрита с балите златито сено. Отпътуване за Монталчино. Градчето е разделено на отделни части - Контраде, Боргето, Травалио, Пианело и Руга, всяка от които със свои собствени цветове, песни и културни традиции. Отпътуване за Пиенца. Туристическа програма: величественият площад „Пий ІІ“, рамкиран от прекрасни дворци и впечатляващ катедрален комплекс на ръба на стръмна скала. Старите монашески килии са уголемени днес, но спокойната галерия с колони е оставена както си е била. Свободно време и следваща спирка Орвието - градът с възможно най-живописното разположение в Умбрия. Старинната част на града е върху плосък хълм, който е изграден от вулканична пепел. Интересни са Градският музей; Кладенецът на Св. Патрик. Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване към Нарни. Античното име на града е Нарния. То е послужило за название на измисления свят на Клайв Луис във филма „Хрониките на Нарния“. Покровител на града е „Свети Джовенал“, празникът му се отбелязва всяка година на 3 май. Свободното време за чаша ароматно кафе. Настаняване в хотел в Сполето или района. Нощувка.
 
Ден 6 Сполето – Спело – Асизи
 
Закуска. Отпътуване за Сполето. Туристическа програма - площад „Либерта“, където в близост се намира Римският театър от 1 век, който е бил с 3000 места и Друзова арка; Римската къща; Катедралата. Следваща спирка е типично за Тоскана китно градче Спело. Тук ще се разходим до централният площад след това, ще имате свободно време в което ще направите едни от най-красивите снимки с тоскански мотиви. Продължаване за Асизи – градът, в който е роден Св. Франциск от Асизи. Той е основателят на Францисканския орден, а базиликата San Francesco d'Assisi (ЮНЕСКО), която ще посетим е посветена на него. Туристическата обиколка ще завърши при църквата „Света Клара”. След свободното време отпътуване към Римини. Нощувка.
 
Ден 7 Римини – Сан Марино – Равена
 
След закуска може да избирате между допълнителна екскурзия до Сан Марино и Равена ИЛИ да останете на плаж на адриатическото крайбрежие. Република Сан Марино, се издига на хълма Монте Титано. Интерес представляват Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино - християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей. Разходка по изпълнените с романтика и история улички. Потегляне към Равена, където се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V до VІІ в. са впечатляващи припомняния за легендарното минало на Равена като последната столица на Западната Римска империя след падането на Рим през V в. В центъра на средновековния квартал се намира площад „Пополо“, на който е разположена Катедралата, а срещу нея е Неониевият Баптистерий. Не далеч е и Архиепископския дворец. Южно от катедралата е гробът на Данте, където през 1321 г е погребан средновековният поет. По желание и срещу допълнително заплащане може да се организира посещение на базиликата „Свети Виталий” с екскурзовод на руски и с български превод. Тя е най-голямата забележителност на града. Тя е построена между 521 г. и 547 г. и е един от най-значимите примери на Византийското изкуство в Западна Европа. Църквата е с осмоъгълна форма и отвътре е облицована с мозайка от VІ в. Най-хубавите мозайки изобразяват император Юстиниан І и жена му Теодора. В парка на Базиликата Св.Виталий се издига гробницата на Гала Плачидия, сестрата на император Онори І. Параклисът на гробницата също е покрит изцяло с мозайки – най-красивите в Италия. Връщане в Римини. Нощувка.
 
Ден 8 Анкона – София
 
Закуска. Трансфер до летището и полет за България в 10 часа. Пристигане в София.
 
  • Самолетен билет София – Анкона – София с авиокомпания BH air;;
  • Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
  • 7 нощувки със закуски и една вечеря  в хотели 3*:
    3 в Монтекатини терме Hotel Miro, 1 в района на Сиена (вечеря) Hotel Ambasador, 1 в района на Сполето / Перуджа и 2 в Римини (очаквайте скоро име и линк за хотела в Римини);
    За дати: 24.05.2017 - Spoleto - Hotel Arca
    За дати: 28.06.2017 - Hotel Artе в Перуджа
    За дати: 12.07.2017; 30.08.2017; 04.10.2017 - Hotel Albornoz
  • Транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;
  • Обиколка на Болония с екскурзовод на български език;
  • Обиколка на Сиена и Сан Джиминяно с екскурзовод на български език;
  • Обиколка на Пиенца, Монталчино, Орвието, Нарни с екскурзовод на български език;
  • Обиколка на Сполето и Спело с екскурзовод на български език;
  • Обиколка на Асизи с екскурзовод и превод на български език;
  • Екскурзоводско обслужване по целият маршрут на български език;
  • Медицинска застраховка върху 5000 евро;


Цена на човек, с включени летищни такси, в ЛЕВА, за записвания до 31.03.2017 г.

Дата
Цена на човек в двойна / тройна стая
Единична стая
Дете 2 – 11.99 г
24.05.2017г.
950
1200
870
28.06.2017г.
970
1220
870
12.07.2017г.
990
1240
870
30.08.2017г.
1020
 
1260
920
13.09.2017г. 1040 1300 960
04.10.2017г.
1020
1260
920
  • Еднодневна екскурзия до Флоренция: 60 лева на възрастен / 50 лева дете до 11.99 г.

  • Допълнителна екскурзия до галерия Уфици във Флоренция: 80 лева възрастен / 49 лева дете до 11.99 г.

  • Целодневна екскурзия до остров Елба: 100 лева възрастен / 79 лева дете до 11.99 г.

  • Полудневна екскурзия до Сан Марино и Равена: 30 лева възрастен / 15 лева дете до 11.99 г.

  • Градските такси в хотелите са извън цената и се заплащат на място от всеки турист около 10 евро на човек (цените са за 2016 година)

  • Разходи от личен характер;

  • Входните такси на посещаваните на място туристически обекти – по желание.

  • Такса гориво: ако има такава се обявява 21 дни преди полета;

ВАЖНО: Минимум за осъществяване на допълнителните екскурзии 15 човека.


Задължително доплащане:

  • Фуникуляр в Орвието. Цената е за двупосочен билет (от паркинга до града и обратно): 6 лева

  • Входна такса за групи с местен екскурзовод в Базиликата “Свети Франциск” в Асизи: 6 лева

Препоръчително доплащане:

  • Билет за базиликата Сан Витале, мавзолея Гала Плачида и Свети Аполинарии в Равена: 30 лева (посещение с местен екскурзовод) / безплатно дете до 9.99г. (при минимум 20 човека);

  • Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева;

Забележка:
Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.
 

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване


Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума


Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)

Превозвач: BH Air

София – Анкона 08:30 h/ 10:00 h

Анкона – София 11:00 h / 13:00 h

Италия е предпочитано място за туризъм. Една от най-посещаваните държави в света. Мечтаната дестинация за всеки турист. Тук се съчетават чудна природа, голямо историческо и културно наследство и фантастична кулинари. Всеки който я посети, изживява по нещо прекрасно и незабравимо.

Гъстотата на населението тук е сред най-големите в Европа – над 205 души на кв. км. 80% от територията на страната е планинска. Населението на страната наброява около 60 милиона души. Площта на Италия е 301 338 кв. км. и е разположена на Апенинския полуостров. Към територията на страната спадат и островите Сицилия, Сардиния, както и няколко други малки острова. На територията на страната се намират и няколко действащи вулкана- Везувий, Етна и др.

В Италия се говори на италиански език, използвана валута е еврото (EUR). За български граждани няма визи и се посещава само с лична карта.

Столицата на страната е гр. Рим, като това е и най-големия град в страната. На територията на страната са и Ватикана и Сан Марино, като те имат статут на независими държави. Туризмът в Италия е много развит, като годишно страната посреща над 55 милиона туристи.
 



Оферта № Е614