Почивка в Португалия - Лисабон и Фигейра да Фош - със самолет

София – Лисабон – Синтра – Фигейра да Фош – Оурем – Томар – Алкобаса – Порто – Коимбра – Авейро – Фатима – Назаре – Баталя – Обидуш – Лисабон – София
9 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

Отпътуване в 20:50 ч. от Терминал 2 на летище София за Лисабон с полет на авиокомпания „България Ер“. Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): манастирът „Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел; кулата „Белем“ и Статуята на мореплавателите; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите „Комерсио“, „Росио“ и „Рестаурадорес“; разходка по улица „Руа Аугуща“. Свободно време в Лисабон - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание полудневна екскурзия до Синтра: пешеходна разходка в историческата част на града. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Националния дворец в Синтра  – официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 в., или на величествения замък „Пена“ (необходимо е ползване на градски транспорт от центъра на Синтра до замъка "Пена" - 6.90 EUR за двупосочен билет), построен през 19 в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: египетски, готически, ренесансов, мануелино и ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса: посещение на средновековното градче Оурем и възможност за разглеждане на замъка „Оурем“. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастира на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, който е наследник на Ордена на тамплиерите в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12 в., когато португалският крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По-късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство „Св. Богородица от Алкобаса“ е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Дуеро: историческият център, под закрилата на ЮНЕСКО; Катедралата, построена през 12 в. (отвън); дворецът „Болса“ и мостът Дон Луиш І – най-атрактивният от 6-те моста на р. Дуеро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Отпътуване за Коимбра - често наричана „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и Църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия Алфонсу Енрикеш. Екскурзията продължава към Авейро – градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки, като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели ленти, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш: посещение на Фатима – третият по значимост поклоннически център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници; посещение на манастира от 14 в. в Баталя, включен в списъка на UNESCO; разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидуш – един от най-приказните градове в Португалия, зад чиито крепостните стени се намират малки търговски улички с традиционни ниски къщи, които водят към замъка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела.  Отпътуване за Мафра и посещение на Националния дворец в Мафра - една от най-големите барокови сгради в Португалия, чието строителство започва в началото на 18 в. по нареждане на крал Жуау V, който дава обет, че на това място ще построи манастир ако му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго. Трансфер до центъра на Лисабон. Свободно време в португалската столица. Трансфер в 21:00 ч. до летището.


Ден 9

Отпътуване за България в 00:05 ч. с полета на авиокомпания „България Ер“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 06:00 ч.

 
Цената включва:
  • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище в Лисабон
  • 2 нощувка със закуска в хотел "VIP Inn Berna" 3* (или подобен) в Лисабон;
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Mercure" 4* (или подобен) във Фигейра да Фош
  • 5 вечери по тристепенно меню с включени вода и 1 чаша вино на турист в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош
  • Полудневна туристическа програма в Лисабон
  • Посещение на Мафра
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:
  • Туристическа такса престой в района на Лисабон (заплаща се от туристите на място на рецепцията на хотела): 2 EUR на турист на ден
  • Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой ( заплащат се на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • Допълнителни екскурзии по програмата
  • Посещение на винарска изба и дегустация на портвайн в Порто
  • Обеди
  • Вечери в хотела в Лисабон
  • Входни такси и билети за: манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за замъка "Оурем" (3 EUR) в Оурем; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; университета в Коимбра (5-12 EUR); за Националния дворец (6 EUR) в Мафра; за двореца "Пена" (14 EUR) и Националния дворец (10 EUR) в Синтра; за Замъка на тамплиерите в Томар (6 EUR) и за манастира "Санта Мария де Алкобаса" (6 EUR) в Алкобаса
  • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена: 6,90 EUR на турист в двете посоки
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се на място): 1 - 5 EUR на турист на ден
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Градски и местен транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в двойна стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение) 59.00 лв.
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в единична стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение) 118.00 лв.
Целодневна екскурзия до Оурем, Томар, Алкобаса (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 38.00 лв. до 75.00 лв.
Целодневна екскурзия до Порто (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 44.00 лв. до 88.00 лв.
Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 44.00 лв. до 88.00 лв.
Целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро, Коща Нова (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 30.00 лв. до 59.00 лв.
Полудневна екскурзия до Синтра (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 38.00 лв. до 75.00 лв.
При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите! 0.00 лв.

Пояснения:
  • Условия за плащане: при резервация - 500 лв. депозит; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия или други обстоятелства налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Офертата важи при минимум 40 туристи.
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище в Лисабон
  • 2 нощувка със закуска в хотел "VIP Inn Berna" 3* (или подобен) в Лисабон;
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Mercure" 4* (или подобен) във Фигейра да Фош
  • 5 вечери по тристепенно меню с включени вода и 1 чаша вино на турист в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош
  • Полудневна туристическа програма в Лисабон
  • Посещение на Мафра
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
  • Туристическа такса престой в района на Лисабон (заплаща се от туристите на място на рецепцията на хотела): 2 EUR на турист на ден
  • Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой ( заплащат се на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • Допълнителни екскурзии по програмата
  • Посещение на винарска изба и дегустация на портвайн в Порто
  • Обеди
  • Вечери в хотела в Лисабон
  • Входни такси и билети за: манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за замъка "Оурем" (3 EUR) в Оурем; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; университета в Коимбра (5-12 EUR); за Националния дворец (6 EUR) в Мафра; за двореца "Пена" (14 EUR) и Националния дворец (10 EUR) в Синтра; за Замъка на тамплиерите в Томар (6 EUR) и за манастира "Санта Мария де Алкобаса" (6 EUR) в Алкобаса
  • Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена: 6,90 EUR на турист в двете посоки
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се на място): 1 - 5 EUR на турист на ден
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Градски и местен транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в двойна стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение) 59.00 лв.
Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в единична стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение) 118.00 лв.
Целодневна екскурзия до Оурем, Томар, Алкобаса (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 38.00 лв. до 75.00 лв.
Целодневна екскурзия до Порто (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 44.00 лв. до 88.00 лв.
Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 44.00 лв. до 88.00 лв.
Целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро, Коща Нова (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 30.00 лв. до 59.00 лв.
Полудневна екскурзия до Синтра (без включени входни такси) на турист при минимум 15 записани туристи от 38.00 лв. до 75.00 лв.
При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите! 0.00 лв.
Пояснения:
  • Условия за плащане: при резервация - 500 лв от общата сума; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • Всички стаи в хотел Mercure 4* са с изглед към океана.
  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Офертата важи при минимум 40 туристи.
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.



Оферта № Е63