Екскурзия до Южна Корея

10 дни / 7 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Ден 1

27.10.2019 - Отпътуване от летище София с полет на ‘’Турски авиолинии’’ в 16:00 ч.. Кацане в Истанбул в 18:20 ч. Полет за Сеул в 19:35 ч. Нощен полет.


Ден 2

28.10.2019 - Кацане на летището в Сеул в 11:55 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

29.10.2019 / Сеул – Конджу (Gongju) - Теджън (Daejeon)
Закуска. Отпътуване за град Конджу (130 км), столицата на царство Пекче, едно от трите древни корейски царства. Посещение на гробницата на цар Мурюеонг (Muryeong) и крепостта Гонгсансеонг (Gongsanseong) (ЮНЕСКО). Урок по стрелба с традиционен корейски лък. Обяд в местен ресторант. Чайна церемония с монасите в храма Магокса (Magoksa) - ЮНЕСКО - един от основните будистки храмове в Южна Корея. Трансфер до хотела в град Теджън (30 км) и нощувка.


Ден 4

30.10.2019 / Теджън (Daejeon) – Чонджу (Jeonju) – Куанджу (Gwangju)
Закуска. Трансфер до град Чонджу (60 км) и посещение на типично селище с традиционните корейски къщи „ханок’’. Традиционен корейски обяд – пибимбап (типично ястие от ориз, зеленчуци и месо). Отпътуване за храма Тапса (55 км). Посещение на храма Тапса, състоящ се от над 80 каменни пагоди и разположен в подножието на планината Майсан (Конската планина). До храма се стига пеша за около 30 минути по живописна, добре обособена и без много изкачвания пътека. Целият храмов комплекс е изграден собственоръчно, камък по камък, от монаха Ли Гап Ион в продължение на 30 години. Трансфер до град Куанджу (130 км). Настаняване в хотел в Куанджу и нощувка.


Ден 5

31.10.2019 / Куанджу (Gwangju) - Чинджу (Jinju) – Пусан (Busan)
Закуска. Отпътуване за гр. Чинджу (115 км), и посещение на крепостта Джинсунг (Jinjuseong), прославила се в битката за Чинджу по време на японското нашествие от 1592 г. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за крайбрежния град Пусан (90 км), вторият по големина град в страната - най-голямото пристанище на Южна Корея и едно от най-големите в Азия. Пусан и неговите околности са единствената част от страната, която не е била разрушена от севернокорейците по време на войната и именно оттук започва възстановяването на Южна Корея. Обиколка на Пусан и неговите забележителности, сред които парка Иджиду (Igidae), с изглед към града и моста Гуанган (Gwangan), наречен още Диамантения мост. Свободно време за шопинг, посещение на някой от местните пазари или на известния плаж Хендеу (Haeundae). Настаняване в хотела в Пусан и нощувка.


Ден 6

01.11.2019 / Пусан (Busan) - Улсан (Ulsan) – Кьонджу (Gyeongju)
Закуска. Отпътуване за гр. Улсан (45 км). По пътя – преминаване покрай автомобилните заводи на Хюндай – най-големият автомобилен завод в света. Панорамна обиколка на гр. Улсан, посещение на парка Дуангам (Daewangam) и фото пауза с изглед към скалните образувания и Японско море. Отпътуване за гр. Кьонджу (76 км). Обяд в местен ресторант. Посещение на будисткия храм Пульгукса (Bulguksa) (ЮНЕСКО). Разглеждане на Националния музей на Кьонджу (археологически и исторически музей). Посещение на Дуреунгуон (Daereungwon) – парк приютяващ около 200 гробници от времето на династията Сила (57 г. пр. Хр. – 668 г.). Този прекрасен ансанбъл от зелени могили, издигащи се хармонично над земната повърхност, представлява най-красивата гледка, която страната може да покаже на чужденеца, и неслучайно изображения от Дуреунгуон украсяват най-често пощенските картички от Южна Корея. Посещение на гробната могила Чйонмачонг (Cheonmachong) (‘’Небесен кон’’ или ‘’Летящ кон’’ – име, дължащо се на изображението на летящ кон, намерено в ковчега на царя). Това е гробница на корейски цар от династията Сила, която приютява множество погребални дарове, разпръснати около лакиран саркофаг – златна корона, златен пояс, пръстени и множество скъпоценни предмети, свидетелстващи за високия сан на покойника. Възможност за снимка за спомен, облечени в ‘’ханбок’’ - корейския национален костюм, който често е изработван от естествени тъкани и се носи по време на фестивали и официални празници. Посещение на древната астрономическа обсерватория Чхомсйондe (Cheomseongdae) (VII век), обявена от корейската държава за един от обектите на националното наследство. Трансфер и настаняване в хотел в Кьонджу. Нощувка.


Ден 7

02.11.2019 / Кьонджу (Gyeongju) – Андон (Andong) - Сеул
Закуска. Посещение на гр. Андон (90 км.) и на село Хахое (Hahoe), възникнало през XV век, което е в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство, известно със своята традиционна архитектура, със запазения бит и култура от времето на династията Чосон (1392-1910), която е последната и най-дълго управлявалата династия в историята на Корея. Отлично запазено, добре поддържано, все пак селото не е етнографски музей, а живо селище. Посещение на Музея на маските, събрал богата колекция от маски от цял свят. Обяд в местен ресторант. Следобед – отпътуване за Сеул (190 км) и настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 8

03.11.2019 / Сеул - ДМЗ - Сеул
Закуска. Отпътуване към Демилитаризираната зона (ДМЗ) със Северна Корея (30 км). ДМЗ е създадена като буферна зона между Южна и Северна Корея, през 1953 г., когато е подписано споразумението за примирие в края на Корейската война. Демилитаризираната зона е дълга около 250 км и широка около 4 км. Там са разположени много южнокорейски и американски военни бази. В Демилитаризираната зона се намира и най-северно разположената южнокорейска жп гара. Изкачване до обсерваторията Дора, от която се наблюдава територията на КНДР и севернокорейският град Кесън. Посещение на парка Имджинган (Imjingak), посветен на Корейската война, Моста на свободата, пресичащ р. Имджинган и някога свързващ двете Кореи. Мостът последно е бил използван от военнопленниците и войниците, напускащи Северна Корея. Разглеждане на един от четирите тунела за нападение, прокопани от Северна Корея и разкрити след експлозия през 1978 г. Тунелите, които са с обща дължина 435 м навътре в южнокорейска територия, височина 1.95 м и ширина 2.1 м, са били планирани за изненадваща атака на Севера срещу Сеул. Днес, въпреки че все още са тежко охранявани, тунелите са отворени за туристи. Завръщане в Сеул и обяд в местен ресторант. Разглеждане на търговската улица ‘’Итаеуон’’ (Itaewon), разположена в едноименния квартал, известен със своите магазини, ресторанти, барове и заведения. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 9

04.11.2019 - Закуска. Панорамна обиколка на Сеул. Посещение на двореца Кьонбоккун (Gyeongbokgung), седалище на кралското семейство на династия Чосон, на двора и на правителството на страната. Той е най-големият от петте двореца, строени по времето на Чосон, разполагащ с 7700 стаи в 500 сгради на обща площ от 40 хектара. Днес от двореца са запазени сградите, служили за управлението на държавата, както и покоите на кралското семейство. Разглеждане на Националния фолклорен музей, приютяващ над 98 000 експоната, свързани с историята, бита и културата на корейския народ. Обяд в местен ресторант. Обиколката продължава с улицата на изкуствата и занаятите “Инсадонг’’ (Insadong), характерна с традиционните чайни, ресторанти и магазини за сувенири. Разглеждане на модерната улица ‘’Мйондон’’ (Myeongdong), класирана в първата десятка в списъка на най-скъпите световни търговски улици. Посещение на Сеулската телевизионна кула N, извисяваща се на на 236 метра височина. Кулата е символ на Сеул, а през 2012 г. е избрана за най-любима забележителност на чужденците, които посещават града. Около 20.00 ч. - трансфер до международното летище в Сеул.


Ден 10

05.11.2019 - Отпътуване за Истанбул с полет на Турските авиолинии в 00:30 ч. Кацане в Истанбул в 06:20 ч. Полет за София в 8:35 ч. Кацане в София в 08:55 ч.


Цената включва:
  • самолетни билети София - Сеул - София;
  • включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
  • летищни такси;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Сеул;
  • 1 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Теджън;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Куанджу;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Пусан;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Kьонджу;
  • 8 обяда;
  • всички трансфери по маршрута;
  • входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • екскурзоводско обслужване;
  • водач-придружител от страна на туроператора.
 
Настаняване в 3* или 4*. Цените са в лева.
Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на човек в индивидуална стая Цена на трети възрастен в стая Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
27.10.2019 4599.00 5297.00 4449.00 4307.00 4452.00

 
Цената не включва:
  • Билети за метро и друг обществен транспорт;
  • Такси за забележителности извън програмата;
  • Медицинска застраховка;
  • Застраховка отмяна на пътуване;
  • Разходи от личен характер.

Пояснения:

Екскурзията е десетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Сеул, 1 нощувка със закуска в Теджън, 1 нощувка със закуска в Куанджу, 1 нощувка със закуска в Пусан и 1 нощувка със закуска в Kьонджу, 8 обяда и богата екскурзоводска програма в Сеул, Конджу, Чонджу, Ченджу, Пусан, Улсан, Кьонджу, Андон и Паджу. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с ‘’Турски авиолинии’’. Вътрешните трансфери в Корея се извършват с автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач–екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

  • Сеул: T-Mark Grand Hotel 4**** или подобен; Теджън: Lotte Citi Hotel 4**** или подобен; Куанджу: Holiday Inn Gwangju 4**** или подобен Пусан: Best Western Haeundae 4**** или подобен; Kьонджу: Commodore Hotel 4**** или подобен.


Продължителност на полетите:

  • София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
  • Истанбул - Сеул - около 10 ч. и 20 мин.
  • Сеул - Истанбул - около 11 ч. и 50 мин.
  • Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Необходими документи за пътуване до Южна Корея: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане;

Местна валута: Южнокорейски вон (KRW).

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,7 лева.

  • самолетни билети София - Сеул - София;
  • включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
  • летищни такси;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Сеул;
  • 1 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Теджън;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Куанджу;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Пусан;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4 звезди Kьонджу;
  • 8 обяда;
  • всички трансфери по маршрута;
  • входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • екскурзоводско обслужване;
  • водач-придружител от страна на туроператора.
  • Билети за метро и друг обществен транспорт;
  • Такси за забележителности извън програмата;
  • Медицинска застраховка;
  • Застраховка отмяна на пътуване;
  • Разходи от личен характер.
Пояснения:

Екскурзията е десетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Сеул, 1 нощувка със закуска в Теджън, 1 нощувка със закуска в Куанджу, 1 нощувка със закуска в Пусан и 1 нощувка със закуска в Kьонджу, 8 обяда и богата екскурзоводска програма в Сеул, Конджу, Чонджу, Ченджу, Пусан, Улсан, Кьонджу, Андон и Паджу. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с ‘’Турски авиолинии’’. Вътрешните трансфери в Корея се извършват с автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач–екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

  • Сеул: T-Mark Grand Hotel 4**** или подобен; Теджън: Lotte Citi Hotel 4**** или подобен; Куанджу: Holiday Inn Gwangju 4**** или подобен Пусан: Best Western Haeundae 4**** или подобен; Kьонджу: Commodore Hotel 4**** или подобен.


Продължителност на полетите:

  • София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
  • Истанбул - Сеул - около 10 ч. и 20 мин.
  • Сеул - Истанбул - около 11 ч. и 50 мин.
  • Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

 

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Необходими документи за пътуване до Южна Корея: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане;

Местна валута: Южнокорейски вон (KRW).

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,7 лева.




Оферта № Е688